Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Habemus papam
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
Új hozzászólás Aktív témák
-
Meridian
senior tag
"De fel tud. Az olvadt nátrium, ha vízzel érintkezik, hidrogén szabadul fel ami robban."
Nem értek hozzá, de az egyik főmufti - azaz főtervező mérnök - mondja ezt, miközben szórakozottan nevetgél (amúgy a magas IQ-jú, kocka mérnököknél ez előfordul, a zsenik valójában bolondok, ugye? Én csak tudom.. magamat ismerve.
)
Természhetesen ha valaki telepakol egy teherautót dinamittal, majd behajt akkor ez is robban. De magától nem.
Pont ez a lényege a TerraPwoernek, hogy legelső helyen a biztonság, második szempont a kevés hulladék (környezetkímélő lgyen), lehetőleg az ne legyen radioaktív - van erre most már technológia, pont ez a erőmű... ezt magyarázgatják is hogy ez a korszakalkotó ebben.
Tovább kis méret, könnyebb üzemeltethetőség.De mondom, nekem ez nem szakmám, én csak azt amit a dokufilmekből kaptam infót azt tudom, meg aminek utánanéztem.
Amnúgy mindez mind mind mellékes. Ami lényges lenne: mi, azaz a Magyar Kormány, a magyar állam, miért nem forszírozza azt hogy ebből kezdésnek egy, ha bevállik, akkor 5-6 ilyen erőműt szétszórjon az ország területén? Oké, most átadtak egy 250MW-os naperőműt, de azzal képben van mindenki ugye, hogy ha napközben egy kisebb felhő belibben a Nap elé, akkor ez a 250MW már csak 20-30M, azaz legalább 230MW-ot pótló kiegészítő GÁZ ERŐMŰ is kell melléje - a stabil energiaellátás biztosítása érdekében.
Ráadásul a napelemes erőmű sem olcsó. Akksis tárolás? Na az a legdrágább mulatság. Az aranyárban van, és ráadásul nem éppen veszélytelen az üzemeltetése.. A Tesla csinált ilyne bazi nagy akksi telepet az Ausztráloknál, éppen hoyg megépült, és kigyúlladt az egyik blokk... a tűzoltók meg nem tudtak semmit sem kezdeni vele, csak anyit hogy ne terjeden tovább a tűz... azaz végignézhették hoyg ég porrá az egész, ez sajnos ilyen.Szóval én atompárti vagyok, ezért is írtam ezeket a dolgokat ide, a francia fejlemények kapcsán. Amúgy sajnos a fúziós erőművekből 2040 előtt nem lesz még semmi sem - és azok megépítése szvsz az még drágább lesz mint a mostani atomerőműveké. Szóval szvsz hajrá TerraPower, csak a kormányunknak is lépni kellene ez ügyben, ráadásul így csökkenthető lenne az orosz függőségünk is - de mindazonáltal a Paks2-őt is meg kell építeni.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Franciaország az atomenergiában látja a megoldást, az EV-szektor ugyanis hatalmas energiaigényt támaszt – de az akkugyárak és a repülőiparhoz szükséges szintetikus üzemanyagok energiaigénye is óriási.
- Elektromos cigaretta 🔞
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Revolut
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- Intel Core i9-10900 processzort keresek megvételre MA
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest