Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• TomMusic
    őstag
    válasz Fryskitt üzenetére #304

Most nézem, az utolsó hsz (a tiéd előtt) 10 éve volt. :Y
    Én nem zárom ki 100%-osan semminek a létét, de szerintem a legvalószínűbb az, hogy az élet csak egy szinte végtelenül nagy biliárd játék eredménye. Továbbá, simán elképzelhetőnek tartom, hogy az egész univerzumban csak itt van élet. Viszont itt jön elő az a kérdés, hogy oké, de ebben a pillanatban, vagy x idővel ezelőtt / x idő múlva mi a helyzet? Mert tegyük fel, hogy kapnánk életre utaló jelet (pl. rádiófrekvenciás) egy 1 milliárd fényévre lévő galaxisból. Az szuper lenne, viszont az azt jelenti, hogy 1 milliárd éve küldték el a rádiójelet. A földön lévő élet (és főleg az emberi civilizáció) egy nagyon nagyon kis időszelet az univerzum történetében. Előtte lehet több ezer civilizáció született meg és pusztult el. (Feltéve hogy nem mi vagyunk az egyetlenek).
    Bár ez a kis szösszenet kitérő volt.
    Illetve szerintem lehet hogy túlmisztifikáljuk a témát (mármint nem itt a topicban, hanem úgy általában, az emberiség :D). Szóval ugyanolyan lények vagyunk, mint egy fűszál, egy macska, vagy egy delfin. Hála a fizikának és kémiának (vagyis nem azoknak, hanem amik alkotják), létrejöttünk. De ennyi. Ez az okozat. Nem az ok, hanem az okozat. Nagyon sokszor felcserélik az emberek az ok-okozatot, ezt figyeljétek meg a hétköznapokban. Mókás játék, de ha nagyon figyeli az ember, akkor bele lehet bolondulni :D
    Egyébként [(#305) Grizzlu] hozzászólásával szinte teljesen egyetértek.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés