Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7701) krono. válasza Vismajor01 (#7696) üzenetére


krono.
tag

Nem értem mire fel ez az arrogáns hangvétel, de hogy a témánál maradjak, abban igazad van, hogy te egyterűekről beszéltél, a komment amire válaszoltál általánosabban beszélt a jelenségről, és mivel a kommentedben említett "VR6RGTI" és "OPCRSGT" egyterűben és kisbuszban egy gyakorlatilag nem létező kategória, ezért feltételezni mertem, hogy más kivitelt is számításba veszünk. (Igen, létezik VR6 Sharan, ahol a VR6 a motort jelöli, és nem mondanám sportváltozatnak, és létezik Zafira OPC, ami azért nem tartott sokáig legjobb tudomásom szerint.)

Az általad említett keresés egyébként nálam 36 találatot hozott, de ez egyébként lényegtelen, ezek közül 2 darab sportváltozat volt, egy Zafira OPC, meg egy Altea FR, de az tuningolva, 350 lóval, szóval azt szerintem ne vegyük számításba. Ilyen szemponból a VR6RGTIOPCRSGT-ből tényleg 2db van, ellenben vannak mellette még opciók, habár nem túl sok (és persze az sem mindegy az SUV találatokból mennyi az ami valóban alternatívája az egyterűnek).

[ Szerkesztve ]

(#7702) 2ozzmexy válasza krono. (#7690) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

"Soha nem okozott gondot semmilyen személyautóval egyik fekvőrendőr és padka sem, pedig a Clioban 25-30mm-es ültetőrugó is van."
Valahogyan nekem sem a 600SEL-el, ki érti ezt... pedig az 45mm-el volt mélyebben mint gyárilag. Bezzeg a 6N-es Polo és az E11-es corolla üléséből meg kiestem mindegyiknél...

"Ezt az én tapasztalatom nem igazolja semmilyen szinten, pont ugyanolyannak éreztem minden esetben."
Van különbség pedig, egy Capture tágasabb mint egy Clio pedig azonos padlón vannak, a tető vonalvezetése, a fejtér is befolyásolja, de mindenki a saját szája ízére vegyen autót, csak ne szóljuk meg egymást amiért másképpen látja a világot. ;)

"2018-19-ben nem emlékszem, hogy problémák lettek volna ilyen téren."
De bizony voltak, bementem hogy kell egy Auris kombi és 8 hónapról indultunk, Suzuki meg ott állt az udvaron, megnéztem sötétben, megírtuk a papírt, aztán világosban és következő héten átadás. (tiszta mázli mert a corollára éppen szüksége lett a sógornőmnek a költözéshez)

"Azért reménykedem, hogy 40 magasságában nem lesz egyik sem kuka, szégyellném, ha gondot okozna egy átlagos autóba beszállás ilyen korban, ez szerintem nem a korral jár."
Nyilván ez nem csak a kor, genetika is meg hát nem kíméltem egyiket sem, ma sem teszem, de ha már kiadok 5gurigát akkor hadd döntsem el kinek legyen kényelmes... :R

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#7703) 2ozzmexy válasza Qru (#7692) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Amint a beltérrel megbékélsz egészen szerethető lesz, mi szeretjük a hibái ellenére. Van annál jobb Haldex-es 4wd, de még a vállalhatóak közé tartozik. Az automatájára vannak felhasználói panaszok, többszöri olajcsere és egyebek ellenére sem tökéletes még, pedig Aisin... gondolom a "selejt" feliratú dobozból szedték őket. ;]

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#7704) 2ozzmexy válasza kisza25 (#7689) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Legutóbb gyönyörűen kipucoltam az M3 kivezető belső sávját a 100-as szakaszon, kihúzódtak egy Suzuki elől, azt hittem átcsúsztam egy párhuzamos világba mint a Slidersben. :DD
Aztán megjött az első dízel E60, rögtön váltott 4 sávot index nélkül és helyreállt a világ rendje. ;]

[ Szerkesztve ]

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#7705) rbalint88 válasza 2ozzmexy (#7702) üzenetére


rbalint88
addikt

“Van különbség pedig, egy Capture tágasabb mint egy Clio pedig azonos padlón vannak, a tető vonalvezetése, a fejtér is befolyásolja, de mindenki a saját szája ízére vegyen autót, csak ne szóljuk meg egymást amiért másképpen látja a világot. ;)
ezzel csak az a baj, hogy a Captur-t Megane arban adjak :) annal viszont mar nem tagasabb, a beltere meg kicsit gagyibb.
Azert toljak a gyartok a suvokat, mert alig kerul tobb legyartani, viszont sokkal tobbet kerhetnek el erte. Marpedig egyik autogyarto sem szeretetszolgalat, ha el lehet adni valamit 15% extra nyereseggel, akkor nyilvan azt fogjak tolni, igy mukodik a kapitalizmus.

(#7706) Vismajor01 válasza krono. (#7701) üzenetére


Vismajor01
addikt

Ezek az általam jelölt "kamu" jelölések az pont azt volt hivatott jelölni, hogy kisbusz/egyterű között is akad nyomatékos/erős de az jellemzően a csúcsok csúcsa volt és nagyon-nagyon ritka. Pl VR6 Sharan vagy OPC Zafira. Mig SUV-oknál már a középszinten lehet találkozni 2lityóval meg 180 pacival, de pl az én RX400H-m is nagyon messze van az X6M Competenzionetól és mégis 290 paci, és 7 másodperc alatt van százon.

Ha meg nem tudod, honnan jön az arrogáns hangvétel amikor az első hszed a témában az volt a kommentemre ahol okokat listáztam, hogy "nem kell belemagyarázni" akkor nem segithetek. :R

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#7707) krono. válasza 2ozzmexy (#7702) üzenetére


krono.
tag

Elég sok autó épül azonos padlólemezre, sokszor gyártón belül több méretkategória is, ez szerintem nem mérvadó. De egy X5 és egy sima 5ös között én nem éreztem magam tágasabban.

"mindenki a saját szája ízére vegyen autót, csak ne szóljuk meg egymást amiért másképpen látja a világot."
Ezzel abszolút egyetértek, csak a magyarázatokat nem érzem annyira jelentősnek. Nekem sosem kell magyarázni, ha valakinek szeretemautó, én is leginkább az alapján döntök, bár próbálok racionális maradni.

(#7708) 2ozzmexy válasza krono. (#7707) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Nem szeretemautó volt, ilyen volt ami eleget tett az elvárásoknak és belefért árban, ugyanennyiért 207 lett volna, Clio, Swift, Mazda3 legfapadabb, Yaris esetleg, Fiesta hogy most a teljesség igénye nélkül a nem SUV-okat említsem, úgyhogy le kellett nyelni a békát.

Ha nem 9-10M körül lett volna az Avensis/Mazda6 kombi akkor azt veszek, de mire összepakoltam hogy mindenki elégedett legyen a családban addigra erősen lakásárban jártunk és árajánlatokat kértem, nos talán 6 hónap volt a legrövidebb szállítási idő (mindez 2019 második felében volt!). :R

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#7709) 2ozzmexy válasza rbalint88 (#7705) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

"ezzel csak az a baj, hogy a Captur-t Megane arban adjak :) annal viszont mar nem tagasabb, a beltere meg kicsit gagyibb."
Na akkor meg is van a magyarázat miért vesznek inkább az emberek SUV-t, mert az viszont van legyártva, pontosan az általad írt okból: "Azert toljak a gyartok a suvokat, mert alig kerul tobb legyartani, viszont sokkal tobbet kerhetnek el erte. Marpedig egyik autogyarto sem szeretetszolgalat, ha el lehet adni valamit 15% extra nyereseggel, akkor nyilvan azt fogjak tolni" mint említettem gondolkodni nem divat... ;) és így állították át szépen csendben a nekik jövedelmezőbb típusra az embereket. :U

[ Szerkesztve ]

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#7710) Vismajor01 válasza 2ozzmexy (#7709) üzenetére


Vismajor01
addikt

Jaja, TC-s cikk is volt erről, kb minden autógyártó hamarabb tudta volna hozni a SUVot mint a szedánt

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#7711) krono. válasza Vismajor01 (#7706) üzenetére


krono.
tag

Azt nem kifejezetten neked céloztam, hanem a SUV jelenségre általánosságban, bár a padkás dolgot még mindig egy apró probléma felnagyításának érzem. Nem támadónak szántam, ha így jött le, akkor elnézést.

(#7712) barnam_ válasza rbalint88 (#7694) üzenetére


barnam_
nagyúr

Itt is ha csak végignézek a garázsban, legalább a fele valamilyen kisebb-nagyobb SUV, ebből a három márkából: VW, Audi, BMW, Merci.
Mellettem egy 3.gen Tuareg szokott állni, kb. be se fér a parkolóhelyre. Azt csodálom, hogy még nem kúrta össze az ajtómat :U

szerk.: ja meg az ukrán rendszámos SUV-ok is elég feltűnőek. Nem a csórók menekültek ide.

[ Szerkesztve ]

(#7713) rbalint88 válasza barnam_ (#7712) üzenetére


rbalint88
addikt

Tudod, mint a 10-15 eves vicc:
”- mi szeretnel lenni, ha nagy leszel?
- szlovak rokkant!
- miert???
- hat az osszesnek milyen meno verdaja van mar!”
:DDD

(#7714) Qru válasza 2ozzmexy (#7703) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Ja belter nem izgat, latnad Bubi milyen belul. Sztem innen kb mindenki sugarban hanyna az anyaghasznalattol (az ules az viszont rendben van).

Ez manualis 1.6i GL+ AllGrip volt. En csak alltam a lejto aljan es rohogtem kollegan aki a ceges Octi 2 4x4-el felutig sem jutott ott, a Vitara rohogve felkocogott.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#7715) tboldi válasza 2ozzmexy (#7682) üzenetére


tboldi
nagyúr

Nagymamám* meglepő módon pont az én ültetőrugós Jazzemet tartja a legkényelmesebbnek ki-beszállni. :DDD

*Hivatalosan nem rokkanttá nyilvánítva, de totál elfogyott minden porc a térdeiből, mankó és eme járgány nélkül nem is tud közlekedni. Már 3 éve rajta van a protézis-várólistán, két hete hívták, talán most már lesz belőle valami.

(#7716) focvis válasza Qru (#7673) üzenetére


focvis
veterán

Meg a dombszeru fekforendoron se kell aggodn

Kábé egyidőben vettük a szomszéd a Q7-et, én pedig a fostalicska motoros MX-5-öt. Megautóztattuk egymást. Leesett mindkettőnk álla, hogy az MX-5 milyen lazán lebben át a fekvőrendőrön. A Q7 a Golfhoz hasonlóan döccen rajtuk.

Disclaimer: ismert előtted, hogy rühellem a SUV-okat, szvsz kompenzálni veszik. Most ez kivételesen objektív volt.

(#7717) radi8tor válasza focvis (#7716) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ehe

⭐ Stella

(#7718) Qru válasza Qru (#7714) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Sajnos a kora miatt hatrasoroljak. De remeljuk hamarosan sorra kerul.

#nincsbennetarcsi

(#7719) Qru válasza focvis (#7716) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Egy jol hangolt futomu nagy kincs. :K A dromedar q7 nem enged sok mozagsteret puhasag teren mert akkor meg az elso sodrosban a rekettyesbol kene kihuzni.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#7720) radi8tor válasza Qru (#7719) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Akkor ezért sportosabb a futóműve Kugának? Azt hittem a vesekövek miatt. :D

⭐ Stella

(#7721) Szoszo94 válasza barnam_ (#7712) üzenetére


Szoszo94
őstag

"három márkából: VW, Audi, BMW, Merci"
Gonosz vagyok, de ez nagyon szemet szúrt ;] :B

Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi

(#7722) focvis válasza barnam_ (#7712) üzenetére


focvis
veterán

Bp-en is minimum RAV4-gyel járnak az ukrán menekültek, rendszeresen látok UA rendszámos Bentley Bentaygat, Q7, Q8, Landcruiser és társait.

#7717 radi8tor: Nem szokásom kamuzni. 🤷‍♂️

[ Szerkesztve ]

(#7723) d.tiborz válasza focvis (#7722) üzenetére


d.tiborz
aktív tag

Az UA az új SK?

(#7724) Qru válasza focvis (#7722) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Amadeusnal parkolt sokaig egy diplomata kek kocka Lada. Nem is ertettem... :D

#nincsbennetarcsi

(#7725) focvis válasza d.tiborz (#7723) üzenetére


focvis
veterán

Nem, ők valószínűleg tényleg menekültek. :/

Gyakran sötétített a szélvédő is, így nem mindig tudni, hogy férfi vagy nő a sofőr. A férfiaknak viszont otthon lenne a helyük...

(#7726) barnam_ válasza Szoszo94 (#7721) üzenetére


barnam_
nagyúr

hehe :D eredetileg a 3 német prémiumra gondoltam, de aztán rájöttem hogy VW SUV is bőven akad.

(#7727) barnam_ válasza focvis (#7722) üzenetére


barnam_
nagyúr

Van ellenpélda is, 2-3 utcával arrébb áll egy valami 20+ év körüli Hyundai, de azt nem is nagyon használják.

(#7728) d.tiborz válasza focvis (#7725) üzenetére


d.tiborz
aktív tag

Akkor csak az én agyam nem bírja feldolgozni a "menekült" és "15-20 milliós autó" fogalmát ugyanabban a mondatban? :F
Elnézést, ha valakit ezzel megbántok. :R

(#7729) focvis válasza d.tiborz (#7728) üzenetére


focvis
veterán

Ugye ők nem gazdasági menekültek (= "migráncs"), hanem a háború elől menekültek ide. A férfiaknak illene a hazájukat védeni.

+barnam, Qru:
Oké, túloztam, szoktam rendszeresen látni UA Octaviat, Jazzt is reggelente. Csak azok nem annyira feltűnőek mint pl. a Bentayga.

[ Szerkesztve ]

(#7730) Qru válasza focvis (#7729) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Melohely mellett lattam egy UA rendszamos Corsat amiben ketten aludtak jol betakarozva. Reggel volt feltehetoen az egesz estet ott toltottek... Szoval vegyes.

De persze itt is megy az ugyeskedes, van akik minden nap atjonnek es felveszik a segelycsomagot aztan mennek vissza eladni. Es ez megy naprol, napra. Ezert van/volt papiron annyi menekult. A visszateroket nem regisztraljak persze...

#nincsbennetarcsi

(#7731) krono. válasza d.tiborz (#7728) üzenetére


krono.
tag

Ezek ütik meg a szemedet, a többségről nem is tudsz. A háború sajnos nem válogat, attól hogy gazdag vagy, nem feltétlen tudsz otthon maradni. Én sem tenném. Én kint voltam önkénteskedni a nyugatiban, taxiztuk a menekültszállóra a vonattal érkezőket, higgyétek el nem csak a gazdagok jöttek el, sőt.

Persze voltak azok akik csak kihasználták az ingyen vonatot meg repülőket és turnéztak egyet Európában (rajtuk meg is láttad ezt mondjuk, meg én elvből reptérre senkit nem vittem ki, egy kivétellel), de mondjuk találkoztam olyan nagymamával (magyar-cigány asszony), Zaporozsából (ahol perpill az oroszok által birtokolt nuki erőmű van) vonatozott 4 napot egyhuzamban, aludni csak 1-1 órát, a 2 fia harcol, a lánya Prágában keresett menedéket a családnak. Ő pedig 2 14-15 éves fiúval, egy 20 éves lánnyal, meg egy 3-4 éves gyerekkel jött a tömött vonaton, a gyereket egy másodpercre se tette le a kezéből, és szavakba nem tudta önteni mennyire köszöni, hogy kaptak egy-egy ágyat, meg hogy elvittük őket oda.

Család, akit létszám miatt csak két autóval tudtunk vinni, haverom vitte az apát meg a lányát, én meg anyukát és a másik gyereket. 5-10 perccel később érkeztem oda, mint a másik autó, apuka addigra megtanulta hogyan kell magyarul mondani hogy nagyon szépen köszönöm, 10szer elismételte amíg a csomagjaikat pakoltuk ki az autóból.

Idős házaspár, akiknek az egész életük 4db körbecelluxozott szemeteszsákba pakolva, az volt a bőröndjük, hogy a ragasztóval csinált egy fogót rá.

Rengetegen szívszorító helyzetekben, senkit nem kívánok a helyükbe, pénztől függetlenül.

(fun fact: az öv használata olyan szinten nem elterjedt, hogy az utasaim nagy része egyszerűen nem tudta bekapcsolni, és nem csak az öregek, 20 év körüliek is csak vihogtak a hátsó ülésen, hogy nem tudják hogyan működik. Akit nem kértél meg, az 100%, hogy nem kötötte be magát. Angolul nem nagyon tudtak, mutogatni kellett, meg a tolmácsokat megkérni, hogy szóljon nekik mielőtt elindulunk.)

[ Szerkesztve ]

(#7732) Qru válasza krono. (#7731) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Kanadai követség előtt km-es sorok álltak (sok Ukrán él Kanadában), hogy vízumot kapjanak. Mikor szóvá tették, akkor közölték velük, hogy Bécsbe is mehetnek vízumot kérni... Köszi.
Az ázsiai/afrikai bevándorlók végleges vízumot kaptak és lakhatási támogatást/lakást meg segélyt. Ők meg egy 3 éves munkavállalóit és kész... Ha nem lesz melója úgy hazaküldik mint a huzat.

#nincsbennetarcsi

(#7733) d.tiborz válasza krono. (#7731) üzenetére


d.tiborz
aktív tag

Amiket leírtál, azért nagyon nagy tisztelet jár Neked, és mindenkinek, aki ment önkénteskedni.
Igazad van, ez a felszín, a mélyére kevesen látunk.
:R :R

(#7734) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

Csak úgy:

⭐ Stella

(#7735) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

Party mode

⭐ Stella

(#7736) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

Ha valaki kűzdene a rágyógyult kerékkel itt egy jó megoldás: [link] #tiktokalert

⭐ Stella

(#7737) Vismajor01


Vismajor01
addikt

Ki hány éves? Topik alapján próbálom beloni de elég lehetlen.

30 itt. Kereken!

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#7738) radi8tor válasza Vismajor01 (#7737) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

+12 (hamarosan)

⭐ Stella

(#7739) tboldi válasza Vismajor01 (#7737) üzenetére


tboldi
nagyúr

Nagyobb különbségre számítottam. :D

Én 95-ös évjáratú vagyok. Idén hosszabbítottam először jogsit. :))

[ Szerkesztve ]

(#7740) radi8tor válasza tboldi (#7739) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Hány km-el?

⭐ Stella

(#7741) tboldi válasza radi8tor (#7740) üzenetére


tboldi
nagyúr

Viszonylag alacsony a futásteljesítmény, de voltam már összetörve, ami értékcsökkentő tényező. :D

[ Szerkesztve ]

(#7742) radi8tor válasza tboldi (#7741) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Uhh, ez fájhatott.

⭐ Stella

(#7743) Vismajor01 válasza tboldi (#7739) üzenetére


Vismajor01
addikt

Az meno :D en meg messze vagyok, mert bár 10 eve vezetek jogsim csak 2018as

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#7744) kisza25 válasza Vismajor01 (#7737) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

42
Jogsi 1997
Vezetett km ~300ekm

[ Szerkesztve ]

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#7745) Qru válasza kisza25 (#7744) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Kb 300k km? En csak a Kormiba vertem bele annyit.

#nincsbennetarcsi

(#7746) tboldi válasza radi8tor (#7742) üzenetére


tboldi
nagyúr

Már sokszor leírtam a történteket részletesen, úgyhogy most csak pár mondatban, ha neked még nem lenne ismerős a sztori:

2015-ben egy kanyarban egy szembejövő audis hölgy átlógott másfél méterrel az én sávomba, nekem motorral csak egy "aztaqrvára" volt időm, az eredmény baloldali nyílt csombcsont és nyílt bokatörés, és az 1 nap híján 2 éves, alig 6000 km-t futott Honda CB500X-em gtk lett. Engem összeraktak, azóta is a saját lábamon járok, bár a combomon van egy tenyérnyi gödör (roncsolódott izom) és egy csomó heg, illetve egy térdprotézis sem kizárt 40 éves koromra, a motor meg ki lett vonva végleg, azóta már talán acélbilit csináltak belőle.
Ja, és amint eldobtam a mankót, megcsinátam a korlátlan A jogsit. :DDD

(#7747) kisza25 válasza Qru (#7745) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Amikor kint dolgoztam Ausztriában (10év) hetente 1x ültem autóba, a szabadnapomon. Abban a 10 évben 100ekm-t mentem és nagyrésze Ausztria - Magyarország volt. :)
A régi párom nem szeretett utazni, vele voltam 15 évig. A mostani szeret, meg is volt 25ekm egy év alatt :D

[ Szerkesztve ]

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#7748) tboldi válasza Vismajor01 (#7743) üzenetére


tboldi
nagyúr

Én kb. 12 évesen kezdtem az ipart smkp-val, először csak a környező utcákban, kertek alatt, aztán 2009-ben megcsináltam az M jogsit, onnantól hivatalosan közlekedhettem a forgalomban a kis Puch Maxi S-emmel, utána 2012-ben B, 2013-ban A2 és 2016-ban korkedvezménnyel korlátlan A. Az A1 jogsi kimaradt, de volt egy 125-ös ETZ-m (2012-2014), amivel ugyancsak illegálisan közlekedtem eleinte, majd a sikeres A2 vizsga után lecserélődött az előző hsz-ben említett CB500X-re (2014-2015). Autót vezetni 2011-ben, 16 évesen tanított meg apum a közeli temető parkolójában a családi WagonR-rel, az első saját 4 kerekűm viszont 2017-ig váratott magára, ez lett a még most is használt Honda Jazz, az ezt megelőző, jogsiszerzéstől számított 5 évben a Suzukit kunyeráltam el mindig.

[ Szerkesztve ]

(#7749) radi8tor válasza tboldi (#7746) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Thx, még nem hallottam a sztorit.

⭐ Stella

(#7750) FeRRaR1


FeRRaR1
őstag

Már új kocsit se lehet normálisan venni. Mi folyik itt gyöngyösön? Mi az az 1 mérföld benne? ;]

Elsőre Dilemma, mert mindig eszembe jut hogy Microsoft Excelben írt üzenetet a csávójának és behisztizett mikor nem válaszolt. :DDD

Egész jól megy Power módban. Legalább nem kell bemelegíteni meg bejáratni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.