Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Raysen623

addikt

válasz daninet #228 üzenetére

Én csak simán BEP (BIM Execution Plan) néven ismerem, nem értem miért kell ugyanannak a doksinak 20 féle nevet adni jó magyar szokás szerint. No mindegy...
    A lényeg hogy legyen, és ezt már az elején a témában érdekelt tervező cégnek illik össze raknia és aláírni a megrendelővel. Utána mehet bele az alvállalkozói szerződés mellékletbe és csókolom. Így lehet valamennyire garantálni a dolgok helyes menetét.

Az ArchiCAD-es verzió update sem nagy érvágás, főleg ha van SSA vagy mi a szösz. A lényeg: GS-nek is az a lényege hogy mindenki évente frissítsen és kapja az újabb verziót. Autodesk oldalon a licenszelés kissé sunyi módon van megoldva és csomagokba van rendezve, amitől lehet hogy kényelmesebb az upgrade de kurwa drága a platform maga.

• TRicKolas

csendes tag

válasz daninet #228 üzenetére

Mi is 20-assal megyünk, a 21-ben nem volt annyi újdonság, hogy elgondolkodjunk rajta. A 22-es ígéretes, sok apróság van benne a bemutató videók alapján, amit már "régóta kértek". Én mondjuk azt várom, hogy a scheduleöket lehessen transpose-olni, az oszlopokat a sorokkal felcserélni, mint Excelben. Jó, az is valami, hogy szét lehet vágni, ne legyünk telhetetlenek...

Hallottam már olyanról, aki már hallott arról, hogy valaki látott BEP-et a gyakorlatban. :) Az előző helyemen Indiába szerveztünk ki modellezési munkákat. A vezetőség ebben elképesztő pénzügyi lehetőségeket látott. Valahogy az lehetett az elképzelésük a tárgyalások után, hogy ezek bármit meg tudnak csinálni, úgyhogy ilyen dolgokkal nem foglalkoztak, hogy írassanak a beosztottakkal egy részletes specifikációt.
    Hát volt nagy sírás-rívás, amikor kaptuk vissza a "kész" munkákat. :D

Új hozzászólás Aktív témák