- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nisida
aktív tag
válasz
kriszpontaz #3783 üzenetére
Én nem a turbulens mozgásra gondoltam, bár lehet ezt is figyelembe veszi de szerintem ez csak hab a tortán, én a csövek elöregedésére, a lerakodásokra gondolok.
Ha azt veszem figyelembe, hogy tervezőként valamifajta mértékadó helyzetre tervezünk akkor a csont gyári adatoknál én rosszabbat használok, használnék még akkor is ha a hidraulikai számítási módszerben annyi közelítés van, hogy csak na ..
és a cső érdesség - tippelem: - max +-5-6%-ban dobhat hozzá az eredményekhez. Ezek miatt én azt mondom, hogy a cső max 1-2 hónapig lesz olyan mint a gyári adat - persze típus , szállított közeg, stb. függően - után már... Azt meg nem is mondom mert ez nem nyomóvezeték, hogy mondjuk a KPE csőnél a tűrési határ miatt én mindig a legkisebb csőkeresztmetszettel számolok.
+1 tipp: a kézi számításánál minden esési értéket ugyanarra veszel vagy ahol változik az esés ott te is váltasz mert a modellező leköveti az összes esés váltást és lehet a kisebb sebességek, vissza duzzasztás miatt ad eltérő értékeket.
A táblázat jöhet érdekel. Éppen most váltok szakdoli témát mert találtam érdekesebbeket és lehet tudnám használni.
Kérdés: nincs valakinek valamilyen HEC-HMS adat buheráló / manager programja ? Mert megörülök a 2-3 éves 15 perces adatok excelben való pofozásától, adathiányok pótlásától , keresésétől. Nem igaz, hogy senki nem írt egy kis táblázatkezelős progit ami legalább megtalálja automatán az adathiányokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vallás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Óvodások homokozója
- Mikrotik routerek
- CNC topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Az időjárás borongósabbra váltott, de a hardverek még vígadnak
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3200, 100% Akkumulátor
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2247
- Samsung S23+ 256GB Állapot: 10/10 6 hónap jótállás!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest