- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
azzio
aktív tag
eddig én is csak 4x-esen írtam audiót, mert anno, még amikor 4x-es cd-író is alig volt, egy srác megírt nekem egy cd-t fitoktatva, milyen gyorsan ír a 4x-es yamaha, aztán recsegett, ropogott. nálam viszont 4x-esnél kisebbet be sem lehet állítani. úgyhogy maradt ez. viszont egyszer egy kollégám megkért, másoljak le neki egy cd-t, amit utólsó pillanatban jutott eszembe megcsinálni, aztán lesz ami lesz alapon lemásoltam neki (cd->cd) 40x-es sebességgel. utána a melóhelyen megallgattuk, fejhallgatón is (amolyan tescogazdaságos hifi minőségben, szóval nem profi de azért nem sokol-rádió...), és semmi rendellenességet nem hallottunk, semmi különbséget az eredetihez képest. (van annyira vájt fülem, hogy meghallom, ha pattog vagy ugrál, dj-skedtem pár évig a középiskola alatt)
-
toeri
aktív tag
válasz
Intelligencs #16 üzenetére
OFF Visszaellenőrzésből származó tapasztalat.
(Olyan programmal, ami egy blokkra csak egyszer próbál ráolvasni és gyűjti egy statisztikába, hogy hány hibát talált. A neve most nem jut eszembe, de valami CDR...) ON -
robekri
addikt
31x íróm van: a data cd-ket 16x-an írom az audiót 8x-an!
Szerintem ez így korrekt és jó!
Üdv.:Robe -
Ezt a max. írási sebesség felénél optimális a lézererő, ezt honnét vetted? Nem vitatom, mert nem tudom, csak kíváncsi vagyok. Mert ha lassú írási sebességnél túl erős a lézer, akkor nem fogok ezentúl lassan írni. Úgy tudom, hogy a gyors írási sebesség rossz hatása nem most jelentkezik, hanem évek múlva, amikoris beolvashatatlanok lesznek. Egyébként én is tapasztalom, hogy a néhány évvel ezelőtt írt számítógépes adatlemezeim némelyike teljességgel használhatatlanná vált. Pedig nem gagyik, philips, tdk.
-
twinsun
csendes tag
Én 1x-esen írok audio CD-t Verbatim MusicLife Plus CD-re (azt hiszem, a Mitsubishi Chemicals gyártja). Yamaha CRW F1-es írom van, tudja az ún. Audio Master Quality üzemmódot (vagy valami hasonló a neve). A pitek méretét a lehető leghosszabra veszi (amit a szabvány még megenged), így egy 74 perces CD-re azt hiszem 67 percet tud írni.
Nagy kár, hogy már nem gyártanak ilyen írót...
off
Nagyon kezdő fórumozó vagy - kb. 1,5 évig csak figyeltelek benneteket
Hogy lehet smiley-t beilleszteni?
on
twinsun -
Biaggio
őstag
Mindig tanul újat az ember
Most épp én is
Találtam egy jó kis oldalt, minden CD írónak ajánlom:
http://delfin.klte.hu/~nagysz/cdrgyik/ -
toeri
aktív tag
Azok a ''lyukak'' kisebbek, mint ami a RED-BOOK-AUDIO szabványban elő van írva. Vagyis ha azt e miatt nem tudja valaki lejátszani, akkor az az asztali CD erősen kidobós...
Ui. Ez egy misztifikáció, bár igen elterjedt, de semmi köze a valósághoz. A nyomott CD-n is vannak ''lyukak'' az információáramban, de ez nem zavar senkit. Épp azért vált lehetővé az ilyen kiürülés-védelmek építése, mert a technológiai fejlődés időközben elérte azt a pontot, hogy az írók visszapozícionálási képessége jobb, mint ami az eredeti szabványban elő van írva! -
Hát, biztos annál jobb az írás, minél lassabban történik, de azért meg kell találni a sebesség és minőség közötti kompromisszumot. Én személy szerint 8X-osan illetve 12X-esen írom az audio CD-ket, ennél feljebb nem megyek. Lehet, hogy még akkor is jó lenne, de én itt húztam meg a határt. (Magamnak 8X, másoknak 12X
) Ha Audio CD-t másolok egy az egyben, ''on the fly'' írok, azaz rögtön CD-ről CD-re. Igaz, az olvasóm különösen jó olvasási képességekkel bír, adatlemeznél az ''on the fly'' írás még 24x-esen is megy, anélkül, hogy a burn proof egyszer is bekapcsolna.
-
toeri
aktív tag
Ez egy régi és elavult ''szabály''. Mai írókra és mai nyersanyagokra nem érvényes. Mert egy mai író egy újfajta nyersanyagra képes akkora krátert ütni, mint egy ház.
A Plextorokon pont azért van a leglassabb sebességhez finomhangolási lehetőség, hogy ezt ki lehessen küszöbölni. Vagyis a dolog elbonyolódott...
Azt tudom tanácsolni, hogy a nyersanyag és az író függvényében határozzuk meg az írási sebességet.
Ha pl. van egy 48*-os írónk és 48*-os nyersanyagunk, akkor a 4*-es sebesség esetén vegyük lejjebb a lézer energiáját, ha erre van lehetőség. Ha nincs, akkor sajnos kísérletezeséssel közelíthetjük meg az optimális pontot. Szerintem manapság ez inkább a max. elérhető írási sebesség felénél van, mint az aljánál.
Tehát a régi ''arany''-szabályok sajnos mára érvénytelenek lettek. Pedig milyen szép egyszerű volt az élet a 8*-os írásig... -
Gh0sT
addikt
Régi CD-knél tényleg gond lehet, ezt aláírom. A burnproofnál mekkora ''lyukak'' lesznek? Szerintem igen kicsik. Biztosan van olyan lejátszó, ami ezeken megakad, de manapság lejátsza őket minden.
Milyen rendszeren hallhatod a CD-ket? Én még nem nem vettem észre a hibákat akár mennyire odafigyelek. Vájt füled lehet. :-)
Ha valaki tényleg oda akar figyelni a minőségre és hiper-szuper cucca van, amin hallgatja, akkor írjon 1-szeressel, audio CD-re. -
Hofy
csendes tag
Én otthon külön audióra tartok egy régi Panasonic cd írót ami még képes 1x sebességen is irogatni. Ha magamnak írom akkor így írom, feltéve ha audió cd-t másolok. Mp3-nál meg teljesen mindegy annak amúgy is rossz a minősége.
Hallható a különbség az 1x-es és a 4x-es között is, persze megfeleő hangrendszerrel. A mai aktív kínai ''csodáknál'' meg úgy sem hallod meg a különbséget. Ha szereted a minőséget és amin hallgatod le is adja, akkor érdemes alacsony sebességen megírnod, ha discman, kicsi hagcucc akkor szvsz teljesen mindegy hogy milyen sebbeségen égeted rá! -
Gh0sT
addikt
Szerintem engem itt most megköveznek, de én 32-szeresen is szoktam írni. Persze nem CD-ről CD-re, hanem mp3-ból vissza audiót. Gondom eddig nem volt semmi a CD-k olvasásával. Vitte minden, amibe beraktam.
CD-ről CD-re írásnál max. 16-20-szorosan tudok írni úgy, hogy a puffer még ne ingadozzon. Ezzel sem volt még semmi gondom. Mondjuk lehet, hogy nagyon író függő a dolog.
Minőségről: én eddig szinte semmi különbséget nem vettem észre az eredeti és az írt CD-k között. Recsegés, sercegés nem fordult elő. -
detri
aktív tag
Én max 4x -esen szoktam írni, de ha lehet 2x. Bár sajna nincs olyan rendszerem, h halljak különbséget, de elhittem a hozzáértőknek (pl. PPéter), h van.
Azt, hogy ''közvetlen Cd-ről Cd-re'' úgy értetted, hogy ahogy olvassa az olvasó, már írja is az író? Szerintem ez nem jó ötlet, inkább csinálj egy image fájlt az eredetről, és azt írd meg. -
Biaggio
őstag
Aranyszabály: Minél lassabban, annál jobb.
Én rengeteg audio Cd-t írok. Tapasztalat alapján azt mondhatom, 8-12x sebesség még megfelelő minőség, efelett azonban gyakran előfordulnak lemezhibák. Konkrétan nem tudja a lejátszó jól olvasni a Cd-t, ugrik, recseg, stb.
És hidd el, azon a pár percen nem múlik, a 8x írás 10 perc körül van -
Antonio
senior tag
üdv.
Közvetlen Cd-ről Cd-re írok Audiót ... úgy halottam hogy ha audiót írok akkor max 4 szeresen jó (kisebb nics is) írni mert különbenkönnyen ront ...ill rosz lesz a minősége mi az igazság tényleg nem érdemes gyorsabban írni ha namszükséges?! Ahelyett hogy kipróbálnám 4es fölött megkérdem mi az igazság? Ti hányszorossan másoltok audiót?
thx
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte 120GB SSD 10db egyben eladó átlag 90% felett
- WD Black SN850X 2TB - garancia 2028-ig
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- NVME ADATA 128Gb ASX800NP-128GM-C, hibátlan, irodai gépből
- Eladó 2db TOSHIBA PC P300 3,5" 3TB SATA HDD 100/100%
- IDE HDD-k eladók
- Western Digital WD Blue 3.5 2TB 7200rpm 256MB SATA3 merevlemez,hibátlan állapotban,HD Sentinel!
- 1TB-os hibátlan merevlemezek,WD Purple,WD Black,Toshiba P300,hibátlan állapotban,HD Sentinel!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest