Hirdetés
Aktív témák
-
- = Zk = -
félisten
válasz TeeBee73 #41650 üzenetére
egek. ez mi ez?...
varoz:
aranyos traktorok. hm. hát ezek már nem azok a jóöreg Zetorok....alap esetben meg az angol humor mikor hogy jó. lsd pl mr beant, vagy ez ta 3 teltékozolt marhát én kb egy évet éltem kint, de eléggé humortalan emberekkel hozott össze a sors
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Varoz
addikt
Semmi probléma. Nem vagy szakmabeli.
Zk
Na mondjuk Bab urat szeretem.A jó öreg Zetorok is megújultak már.
[ Szerkesztve ]
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
- = Zk = -
félisten
no igen, érezhető volt.
de pl amit soha nem feledek, nálunk a 90es években néhol vidéken divat volt a sárga szinű Rába-Steiger "traktor".... kis pisisként fostam tőle rendesen.........
volt egy kis "traktorunk"... a közhiedelemmel ellentétben "reccs" volt a neve, amit akkor érdekesnek találtam. ma inkább funny a helyzet...
pannónia moci, 1 hengeres, felépitve egy tákolt "autóra"....4 kerék, lámpa, disznek, kormány+váltó. oszt uccu neki a földnek...istenem, de szerettem "vidéki" lenni...." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Varoz
addikt
válasz - = Zk = - #41653 üzenetére
de pl amit soha nem feledek, nálunk a 90es években néhol vidéken divat volt a sárga szinű Rába-Steiger "traktor"....
Na igen, a királykategória.
Volt hozzá szerencsém a nyáron, mellékelve hozzá egy 7.7 méteres tárcsával.
Rohadt nagy dög, de ahhoz képest kezelhető.[ Szerkesztve ]
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
- = Zk = -
félisten
hát meglehet. ehez nem értek....
sok dolgot vezettem már, de olyat mégnem, ami üzemanyag nélkül is ment volna ...
még a háztartást is meg kell tankolni néha xD" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
subaruwrc
félisten
válasz - = Zk = - #41655 üzenetére
sok dolgot vezettem már, de olyat mégnem, ami üzemanyag nélkül is ment volna ...
áram?
-
Varoz
addikt
válasz subaruwrc #41656 üzenetére
Hopp, erre még én se gondoltam. Nekem már megvolt a 220, apámnak meg a 380 is.
-
törölt tag
Na, végre kész vagyok a tárgyfelvétellel. Diszkrét matek 2-re megnyílt pár új kurzus, sikerült felvenni, de ütközött egy szabadon választható tárggyal (Matematikai problémák megoldása számítógép algebrai módszerrel - 2 kredit), így azt leadtam, másik kurzusra cserélés két okból kiesett: másik kurzuson nincs hely és az 18:40-ig tart, az meg már enyhén sokáig tart... "Csak" 2 kredit, jó lenne pluszban, de így kiesett, majd mostani utáni félévben felveszem. Érdekes tárgy. 1. aktív félévem alatt 4 kredit jött össze, ami kevés, mint Balaton szeletben a hullámzás, 2. aktív félévem alatt 16 kredit jött össze (a 23-ból), így van 20 kreditem (nem valami sok, de nem vészes), most felvettem 23 kreditnyi tárgyat, ha mind sikerül, akkor elég lesz a 4. aktív félév alatt 13 kreditnyi tárgyat teljesíteni és jó vagyok.
Elég kretén órarend lett, de szerencsére pénteken nincs óra. [link] -
- = Zk = -
félisten
válasz subaruwrc #41656 üzenetére
azt is tankolni kell, nem? ...
alapból nincs áram, kell utánpótlás is.... nah azt is vezettem. baszott már meg delej" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
törölt tag
válasz - = Zk = - #41660 üzenetére
Majd Paks tankolja nekünk. Azért remélem a nagy tankolás közepette a paksi atomerőmű nem horpad be. Bár, ha jól emlékszek, akkor Pakson ugyanolyan, RBMK típusú erőmű van, mint annak idején volt Chernobylben, remélem magyar STALKER nem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz #19617792 #41661 üzenetére
egyelőre nem tankolok semmit sehova. laptopról nyomom
a vgam péternél, drága a villany. szal egyelőre nincs AMD Beast.... majd ha lesz munkám, akkor előveszem
addig settlers 4, meg Torchlight ezerrel nfs u2 és társai is akadnakigen, és is úgy tudtam, azok vannak. remélem jómagam is. meg közel pár millió Magyar.
bár lehet ez kéne, hogy kipucolja az országunkat...[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
törölt tag
válasz - = Zk = - #41662 üzenetére
Látod, ha most egy integrált VGA-s lapod lenne, most lenne mivel kicsit jobban tolni a játékokat.
-
- = Zk = -
félisten
hát ezt becoptam
elszállt az 5.1-em....
megjött az olvadóbizti. kicseréltem, 2X is, aztán a füst és szag elárult mindent.. most vagy tervbe veszek egy másik 5.1-et, vagy ezt megcsináltatom....
de fingom nincs az 5.1-ekhez. ezt is vagy ezer éve vettem. rca kábeles szütyő oszt csá. 6 kivezetéses, pont mint az alaplapom...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz - = Zk = - #41666 üzenetére
"rca kábeles szütyő oszt csá. 6 kivezetéses, pont mint az alaplapom"
Az alaplapokon sima 3,5 mm-es jackek vannak, kétpólusúak, egyszerre két csatorna hanganyaga megy át rajtuk. Tehát egy 5.1 rendszerhez elég 3 jack is. 1 jack -> 2 RCA átalakítóval oldhattad meg, hogy ha a 5.1-en 6 RCA van.
-
I'm Jocc
tag
válasz - = Zk = - #41666 üzenetére
Az szép. Mindig akkor megy tönkre minden, mikor leginkább nem kéne.
Never give up, NEVER BACK DOWN!
-
- = Zk = -
félisten
ez egy AKTIV 5.1.. de mitúl aktiv?....
jocc
earl: oké, de ennyire nem vágom. mivel életemben nem érdekelt.
ilyennel volt megoldva, nah..." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
törölt tag
válasz - = Zk = - #41669 üzenetére
Azért aktív, mert van saját beépített erősítője. Igaz, általában egy pici TDA erősítő chip, plusz trafó, meg néhány kondenzátor.
Ez az elosztó az, amit mondtam. Én mondjuk a PC felőli végétől kezdtem az elosztót, szóval pontosan ez egy 2 RCA -> 1 3.5mm jack adapter.
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
earl: akkor egyre gondoltunk...
mostmár ezt is tudom, bár nem vagyok boldogabb..nekem ilyen hátlappal szerelt 5.1 kéne
-
törölt tag
válasz - = Zk = - #41671 üzenetére
Az, hogy mi alkotja a bemenetet, RCA, vagy jack, az mindegy, de mivel RCA-hoz vannak cuccok, ezért olyat érdemes beújítanunk, mert már van hozzá cucc.
Aztán a jóöreg rugós hangszóró csatlakozó, régen nagyon utáltam, mert mindig szétbarmolta a hangszórók vezetékét.
Kapásból beugrott egy olyan 5.1 amin ugyanígy van kialakítva a bemenet és a kimenet. Orion HT-550 5.1, 30W + 5x15W, aktív rendszer, rendes fa mélyláda, távirányító. Amíg Píítnek nem lett megjavítva az 5.1 rendszere, addig egy ilyet szemelt ki magának, ő is, én is meghallgattam és árához képest jól szól. A Logitech hasonló árú 5.1 rendszerei sem rosszak, elektronikailag jók, hangzásuk már kicsit gyengébb, illetve ismert bug, hogy rádiózni lehet velük...
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz #19617792 #41672 üzenetére
igen, néztem a ht 550-et, de a távirányitója eléggé szegényes.
-
törölt tag
válasz - = Zk = - #41673 üzenetére
Egyszerű valami, de 15k-ért ez a szett, ezzel a távirányítóval is teljesen jó. A hasonló Logitech 5.1-eknek meg csak vezetékes távirányítója van...
-
WesTM
őstag
válasz - = Zk = - #41673 üzenetére
Hasonlóan jártam én is. Szerintem add be valami tv szerelőhöz, 1 hét alatt megcsinálják, töredéke árán egy újnak. Persze előtte rá kell kérdezni mit mennyiért. Lehet 1-2 ezer forintból rendbe tudják rakni.
HT 550 tényleg jó, remélem hamarosan pénzemnél leszek, első dolog lesz az 5.1 most már tényleg nekem is.
Én vagy logitech x530-540-et veszek, mert ez illik legjobban a szobába, és annyira nem is rossz, vagy ht550-et, vagy valami genius állatot. Apróban szoktak lenni nagyon jó kis cuccok.
2009. december 3.-a óta nincs normális hangrendszerem. A hifi volt fent, de azt visszakövetelte apu, úgyhogy fejhallgató kúra. -
- = Zk = -
félisten
válasz #19617792 #41674 üzenetére
voltaképp ja.
egy genius, logitech is megfelelne. csak a kivezetése nem mind1 jelen esetben" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
törölt tag
Nekem sem ártana egy új hangfal, mert a mostani 2.1 már kiöregedett, sistereg hangerőváltásnál, durrog mély hangerőváltásnál, 6 év alatt rendesen kiszolgált. Első számú jelöltem az Orion HT550, de tetszik még a Logitech X-540 is. Geniusban én nem bízok, elektronikájuk érdekes, pattognak a lámpára, búgnak, stb.
Zk: Miért ragaszkodsz csak RCA bemenethez? Jackkel is minden ugyanúgy megoldható, sőt, még egyszerűbb is. Ha pl Logitech X-540 lenne, az még talán egyszerűbb is bekötni, mint egy RCA-s szettet. X-540 hátfal, annyi jack kábelt adnak, ami elég a gép és a mélyláda között, a meglévő RCA kábelek meg jók hosszabbítóknak a többi hangszóróhoz, ha a gyári vezetékük nem elég.
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
hát nagyon tanácstalan vagyok. igaz a rendszer már egy éve elromlott, csak most vettem hozzá cuccos. lehet berobogok vele egy villanyészhez. bár az sem megy máról holnapra ....
-
törölt tag
válasz - = Zk = - #41678 üzenetére
Ha valami nagy állat rendszered van és nem kerülne sokba a javítás, akkor lehet érdemesebb lenne megjavítani. Ha meg túl sokba kerül a javítás és nem ér annyit a rendszer, akkor egy új rendszer.
-
- = Zk = -
félisten
válasz #19617792 #41679 üzenetére
igen. ez a két alaptörvény
semmi extra. egy régi orion ht220... elméletileg ez volt a száma, de még tipus számot sem nyomtak rá. asszem ONKYO néven vált ismerté" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Varoz
addikt
válasz #19617792 #41661 üzenetére
Nem, nem. A miénk nyomott vizes, míg a csernobili hasonló a forralóvizeshez. Szóval nem fenyeget a veszély, hogy itt is legyen egy zóna.
Amúgy is, az összeset leállították ami RMBK rendszerű.Zk
Szerintem javítható a cucc. Mindenképp érdemes elvinni szakemberhez.hát merem remélnivan pár villanyész kolegám, bár ezt inkább profibb szakemberre kellene bizni, az a meglátásom.
Szerintem is valami profibbra kellene bízni. Nekem rossz tapasztalatom van a villanyászokkal.[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
hát merem remélni.
van pár villanyész kolegám, bár ezt inkább profibb szakemberre kellene bizni, az a meglátásom.
de kire? mert egy-két alkatrészt be kell szerezni hozzá. hm[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
earl, bújj elő
ilyennel ha összekötöm al aptopomat a Benkómmel, állitólag kell hozzá valami "adapter".. milyen adapter kellhet hozzá?" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
törölt tag
válasz - = Zk = - #41684 üzenetére
Érdekes, D-Subról HDMI-re alakít?
Amúgy a monitorodon csak D-Sub bemenet van, az van a laptopon is, ehhez elég egy D-Sub kábel, mással nem érdemes trükközni. De ha van HDMI is a laptopon, akkor HDMI -> DVI -> D-Sub átalakítás kell.
-
WesTM
őstag
-
- = Zk = -
félisten
megkérdezem őket, köszönöm.... (L)
bár nekem 5.1-em van, szal nem remélek sokat....earl:
igen, arra gondoltam én is. dsub-dvi majd dvi-hdmi és a hdmi kábel. de láttam, hogy van ilyen konkrét kábel is, dsub to hdmi.
mivel nem tudom belecsavarozni a dsub-ot a laptopba, ezért kissé izeg-mozog. bár ha megjön az usb-ps2 átalakitó, akkor már nem mozgatom a gépet, szal...
szerk: nem dsub kimenetem van?.... nincs sok kedvem szétszedni per pill, de ha muszáj[ Szerkesztve ]
-
Varoz
addikt
válasz - = Zk = - #41687 üzenetére
Itt van tesóm skype-ja, konzultálj vele, hátha.
karnortech.kfthTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
törölt tag
válasz - = Zk = - #41687 üzenetére
Az, hogy nem becsavarozható, az nem nagy gond, ha a laptop nem izeg-mozog, ki nem jön az magától. Monitorodon meg csak D-Sub bemenet van, semmi más, írtál is róla egy szösszenetet. Amúgy érdekes állat a D-Sub to HDMI, analógból digitálisba egy passzív kábel, érdekes lehet. Ahhoz digitálisnak kellene lennie a D-Subnak...
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz #19617792 #41689 üzenetére
ilyen a monitoromon a végződéseigen, ezért kell hozzá valamiféle "adapter"..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz - = Zk = - #41690 üzenetére
Ez a D-Sub. A laptopodon is van ilyen, ehhez elég egy sima D-Sub -> D-Sub kábel.
-
- = Zk = -
félisten
válasz #19617792 #41691 üzenetére
igen, ezt tárgyaltuk
de látom nem értesz....kicsit szállj le a földre, és gondold végi, miért akarom LETENNI a DSUB kivezetéses megoldást. irtam pár közlönnyel feljebb" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
törölt tag
válasz - = Zk = - #41692 üzenetére
A laptopon van HDMI? Ahogy látom van. De ha eddig sem bírta Full HD-n a filmet (amit én szoftveres problémának tartok), akkor a HDMI nem változtat semmit. A végeredmény ugyanaz, analógba konvertáljuk a jelet, mert a HDMI digitális jelet küld ki, a monitor meg csak analógot fogad.
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz #19617792 #41693 üzenetére
igen, ezt kell elfogadnom, elvégre működik szépen. netezni tudok, és ha megosztott módban használom a két kijelzőt/monitort néha nem szaggat....
ezt a csavaros DSUB kimenetet hiányolom....bár ha megjön az USB to PS/2 adapterem, rágumizom a laptopra a DSUB kábelt" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
WesTM
őstag
Meghalt Flóra anyukája.
aztakurva életbe. egyedül maradt. Apja elhagyta őket. Köcsöggel tán 1 hete szakított.
most megint pofánvágtak egy baszott nagy lapáttal... .(
-
törölt tag
válasz - = Zk = - #41694 üzenetére
Vagy lehet pont azért akadozik kicsit, mert kiterjesztettben van. Én erősen gyanakszom szoftveres problémára, legfrissebb driverek + Media Player Classic Home Cinemaval érdemes lenne megnézni.
Az, hogy a notin nem csavaros kimenet van, az nem nagy gond, nem annyira laza, hogy magától kiessen, pláne, ha nincs is mozgatva a noti.
-
WesTM
őstag
Írtam neki üzenetet, hogy ott segítek ahol tudok, csak szóljon. Istenem de szörnyű lehet most neki.
SZAR EZ A KIBASZOTT ÉLET...
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Új működési profilozást kapott a DLSS 3.8.10
- Milyen monitort vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- TCL LCD és LED TV-k
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Autós topik
- Politika
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív + táska ( Nikon )
- Nintendo Switch Oled / Farming Simulator Játékkal / Dokkolókkal / 12 hónap jótálással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Eladó Nintendo Switch V2 rengetek kiegészítővel + eladó játékok
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest