Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lajthabalazs

senior tag

válasz MrCsiT #5443 üzenetére

Röviden: nincs igazad :)

Két történet:

Én tegnap szívtam a 3DMark06-tal, mert az 1280x1024, és nem értettem, miért nem teljesít a HD6850-es, de nagyon nem (15000 pont körül). Aztán jött az OC, és emelkedett vagy 100 pontot. Ekkor jutott eszembe, hogy procilimit. Egy kis OC a processzoron, és 30%-nyi órajelemelésért 23% ot emelkedett a pontszám: 18.500 ponr körül volt a vége. Egy ilyen erős kártyában alacsony felbontásokon annyi tartalék van, hogy i7-es processzort kell alá tunningolni, hogy párban legyenek. Hiába költesz rá többet, nem lesz jobb a játék.

Az előző kártyám egy HD5750 1GB volt. Amikor megvettem, maximális grafikával vitte a játékokat egy 22"-os 1680x1050-es monitoron. Aztán jött a váltás, vettem egy 24"-os Full HD monitort, mert nagyobb, és mert kelett monitor a munkámhoz a laptop mellé. Innentől döntenem kellett, hogy natív vagy max beállítások. Végül a natívat választottam, alacsonyabb beállításokkal. Hiába nem volt rajta annyi effekt, a játékélmény jobb volt, mert COD MW2-nél jobban láttam a messzi dolgokat.

A mai középkategóriás kártyák a tavalyi játékokat elviszik maximális beállítások mellett, Full HD felbontásban. Ez egy ilyen év. Aztán jön majd az intenzív tesszelláció, és el kell kezdeni lemondani a maximális beállításokról. De a Full HD szerintem alapértelmezett lett.

• lsc

nagyúr

válasz MrCsiT #5443 üzenetére

Amikor megvettem a monitort már tudtam /sőt előtte is cf volt a terv csak 16xx monitorral/ hogy vagy 5770 cf lesz vagy 5850 vagy 6850, de nem ez a lényeg, monitort muszáj volt venni, kellett a számla. A lényeg annyi hogy 19xx-ben egyenletesebb volt a teljesítménye az 5770-nek /vagy inkább a gépnek/ mint 12xx-ben, ennyi. Ha már akkor a 6850 lett volna szerintem az is hasonlóan viselkedett volna 12xx-ben. Tehát csak a vga csere nem elég, természetesen nem egy 2400-5850 váltásra gondoltam. Alacsony felbontásban nem tudja kifutni magát egy normális kártya, vagy jobb a gpu limit mint a cpu, az egyik vagy mindkettő biztos.

Új hozzászólás Aktív témák