Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
Új hozzászólás Aktív témák
-
pete_21
addikt
válasz
k.rudolf
üzenetére
Biztos írtad már, de nem emlékszem. Milyen is volt az előző karid? Nekem 9800 GT rémlik.
Driver Sweeper volt csökkentett módban?
Amúgy én is arra tudok gondolni, amire vzsryl kolléga: ezeket a mai Catalystokat inkább az újabb játékokra optimalizálják, és azokra készítik fel őket. És látod, még így is vannak velük hibák (lásd black screen vagy stand-by). Ha még a régi játékokra is optimalizálnák őket, akkor még kevesebb erőforrás jutna a új játékokra, és bugfixekre.
Az meg a másik, hogy az újabbak tényleg át vannak írva több szálra, így jobban tudnak a CPU-ra támaszkodni. A régebbiek órajel-limitesek. A régebbi kari (ha nVidia volt) drivere meg jobban tetszett azoknak a játékoknak. Sokszor van olyan, hogy az egyik nagy videokártyagyártó szponzorálja a játékot, és ezért a játékfejlesztők úgy optimalizálnak, hogy azokkal a kártyákkal menjen jobban (sokszor a játék introja előtt befigyel a logo is). Ez is simán lehet szerintem.
Próbálkozhatsz, engem is érdekel, hogy miben hogy teljesít, de szerintem nem katasztrófa, hogy kicsit kevesebb fps-t kapsz ezzel a kártyával (ami a régebbi játékokat illeti). League of Legends-ben pl. így is bőven 30+ fps-ed van, szóval simán játszható. Bár ha jól emlékszem, a Crysis 30 fps alatt volt. Az még mindig rosszul megy? És szűrők nélkül? Mert az viszont tényleg gáz úgy... -
vzsryl
nagyúr
válasz
k.rudolf
üzenetére
Szia!
Előfordulhat, hogy a régebbi játékokban kicsit rosszabbul teljesít, mert a szoftveres támogatottság nem olyan, mint egy újabbnál, de azért ekkora különbségek furcsák. Sztem. CPU limit erősen közbeszól.
Egyszerűen a Q8200 2,33Ghz-e édeskevés egy ilyen VGA mellé. Igazság szerint egy kb. 3,5Ghz-en üzemelő Q9x50-es, Phenom II 9xx vagy Core i5-i7 kellene egy ilyen brutális VGA-hoz, hogy normális párost alkossanak.Szerk.: A felsorolt játékok közül az újabbak tudtommal mind 2-nél több szálon futnak, tehát nem kell feltétlenül magas órajel. Viszont a felsorolt régebbi játékok 1-2 szálat használnak, ahol számít a magas órajel, nagyon. Nem is csodálom, hogy a régebbiek ilyen gyatrán futnak.
-
martin66
senior tag
válasz
k.rudolf
üzenetére
Nekem is ugyan ez a bajom hd 6850-nel dirt 2 avg FPS 58 ful full maxon full hd-ban meg a bad company 2-ben is ful fullon full hddben avg 50-55fps, de ilyen régebbi dx10,9-es gamékkal meg alig hoz valamit Ac2 pl Avg 30-35 Fps há mi ez emberek . Szerintem itt driver hiba lesz több vga illesztő progi féleségű hibákat is tapasztaltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Disney+
- Milyen okostelefont vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen monitort vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- PC bontás - Thermaltake ház, Fsp 650W, GIGYBYTE AB350M, AMD RYZEN 5 1600x, 16GB DDR4 3000, GTX 1080
- ASUS TUF GTX 1660 SUPER OC
- Hp NVidia RTX 2070 Super 8Gb Videokártya - HP L84981-001
- ASUS RTX 5090 32GB GDDR7 ROG ASTRAL OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- MSI Radeon RX 6950 XT GAMING X 16GB DDR6 Videokártya! BeszámítOK
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3376, 100% Akkumulátor
- Asus TUF Gaming F15 FX507 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12500H - 8GB - 512GB SSD - RTX 3050 - 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest