Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• katt777

félisten

válasz DigitXT #37941 üzenetére

Hát akkor 2 in 1, 2 játékot kaptál 1 áráért. :P ;]
    Az ATI karikkal max túlhevülési gondok vannak, amúgy jók lennének, ha tudnának hozzájuk megfelelő drivert írni. De nem tudnak, nincs komplett driver, csak hónapról hónapra gyúrnak 1-2 konkrét játék támogatásán, amit nem kéne, ha rendes driverük lenne, azaz amit feltelepítesz, aztán viszi a programokat, mind nV-nál. Hosszú évekig voltak nV kártyáim, sosem kellett drivert frissítenem, hogy fusson valami. Netem sem volt, hónapokig játszottam 1-1 driverrel, a legújabb játékokkal is. ATI-nál erre esélyed sincs (elég csak visszanézni, ahogy kijön egy játék, rögtön tele a hibáival a topic), max ha kifut egy széria, mert akkor jobb megmaradni az utolsó drivernél, ugyanis az újabb hardverre "fejlesztenek", így elcseszik a régiek támogatását (pont azért, mert nem komplett driver van, hanem csak bizonyos hardverek/szoftverek támogatása). Volt alkalmam ezt többszörösen megtapasztalni, chipsettel és VGA driverekkel is. Chipset-et illetően a CF-ömnek lett annyi az 580X és az SB600 elavultatásával , VGA-t illetően meg elég csak átruccannom 38xx topicba, ahol az újabb driverekkel mindig gond van, és ált. az utolsó 38xx karikra fejlesztett driver telepítése oldja meg a problémát, amivel persze az ilyen VGA-k tulajdonosai cseszhetik az újabb játékok optimalizálását. Aztán az ember eltűnődhet, hogy az a gecibb cég, amelyik a saját VGA-ihoz igyexik idomítani a játékipart, vagy az, amely ilyen avultatással kényszeríti a felhasználókat régi (de amúgy még remek) hardvereinek lecserélésére. Szóval csak a magasabb hardveres tudás szól az ATI mellett.

brd: Lényegében több mag kényszerített használatáról van szó, hiszen beleavatkozol a rendszer erőforrás-kiosztásába, de mivel ezt ált. mindenki tudja (mármint hogy nem az van, hogy 1 magos alkalmazásból hirtelen 2-4 magos lesz), csak senki nem akarja mindig 5-6 sorban leírni, miről is van szó, egyszerűbb az említett kifejezést használni.

Feree13: Szerintem szimplán egy Fridge-et kellett volna venned, alátenni a bordákat, fölé meg 2 db 12cm-es ventit, oszt' jó napot, nem lenne több gondod a hűtéssel.

Aktív témák

Hirdetés