- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton111
aktív tag
Ha olyan forgácslap munkám lenne ami megkövetelné a lamelló helyett a dominót , és kitermelné a beruházást, akkor vennék csak. (most pillanatnyilag nem jut eszembe olyan ahol a lamelló nem ad elég erős kötés forgácslaphoz,vagy a két sorban bemart lamelló), de elképzelhető hogy van ilyen , kérdés mekkora lenne egy munkán belül az ilyen igénynek az az aránya...
Tömör fában viszont a szakszerűen elkészített sajátcsap mindig erősebb , mint az idegencsap.Ha az idegencsap nem megfelelő: teljes keresztmetszeten átmenő ,hanem rövid, lásd domino, szembe kell néznünk azzal 250kg-os fenyőbútort kell gyártsunk ahhoz, hogy elég erős legyen, míg saját csappal egy 50kg-os borovifenyő emeletes (ágyváz bükk ágyrácssal ) bőven megbír egy 120kg-os embert felül mégha forgolódik, is
)Ez 400%-os anyagfelhasználási többletet jelent , és mivel az asztalos munkadíja sokszor (de van amikor jóval több) a felhasznált anyagköltséggel azonos emiatt itt nagyon drága volt a dominó alkalmazása...Kb 4x annyiban volt mint amennyi szükséges az optimális szerkezethez; a sajátcsaposhoz...Ez olyan mintha valaki 5x-ös áron csinálná meg a bútort - és még a munkadíját nem is számolta fel
mindezzel a dominó "igyekezik" visszatermelni az árát
Szigorúan kitalált, nem valós életből vett , elméleti példámban, itt már sikerült egy fél dominó gép árát deficitben megcsinálni...
-
Speciali
tag
hőszigetelt, nehéz nyílászárót legfeljebb próbaképp, magamnak csinálnék dominóval, másnak nem. Könnyű, belsőajtókat viszont simán. Többet tart, mint a kontraprofil.
Szerintem amúgy nem domino vagy ollós (fészkes) csap a vita tárgya, hanem ollós csap vagy egyéb új csapozási eljárás. Legalábbis én erről írtam.Dominora visszatérve, eddigi legnagyobb tömegű munka, amit dominoval csináltam, egy 4 személyes emeletes ágy. Oldhatatlanul össze lett ragasztva, egy db fém sincs a az ágy tartó szerkezetében, csak a matrac tartó deszkákat csavaroztam.Kb 250 kg borovi fenyő van benne. Egyáltalán nem lehet nyeklíteni. Ha idővel történne vele valami, akkor arról tudni fogok, mert havernak készült.
attól nem félek, hogy a haverság miatt nem tenné szóvá a problémákat, nem olyan fickó
Thyeby viszont ha jól emlékszem, csinált már vele garázsajtót. Nem tudom mekkorát, milyen nehezet, de neki amúgy is több tapasztalata van a dominóval, mert már több éve vette.Nekem ha felesleges 200 ezrem lenne, azt nem gépre költeném.
Amit bármilyen gépre költök, az soha nem felesleges pénzből van, hanem átgondolt, racionális döntés alapján. (megéri e, visszahozza e az árát, és mikor?) A felesleges pénzből való vásárlást én úgy értelmezem, hogy csak luxusbó veszek meg valamit, mint pl. egy óriás lapos tv-t, vagy ilyesmit.
Persze ha te nem használnád ki pl. a domino előnyeit, akkor valóban luxus lenne ilyet venned.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Mobil flották
- Projektor topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest