Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz Skillet #57522 üzenetére
Szia nekem is Makita "készletem" van, CXT-ből(10.8V-os). Az első 2 akksi már több mint 5 éves de köszönik szépen jól vannak. Mondjuk pont fűrészem nincs de csavarozó, pumpa(mini kompresszor), porszívó, fűszegélynyíró, lámpa van. Mindig figyelek hogy addig használjam az akksikat amíg a gép jelzi hogy lemerült és csak utána töltöm. 5 évig elég volt 2db 4Ah-s akksi. Most csak azért lett még 2db 2Ah-s mert nagyon olcsón jutottam hozzá készletben. Én sem tudom összehasonlítani a többi márkával mert, nem használok mást.
A dekopír és a körfűrész is tervben van de csak szükség megoldásnak. Ha van áram akkor inkább vezetékest vegyél, erősebb nagyobb az üzemideje.[ Szerkesztve ]
A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
lsz_0705
csendes tag
Nem szeretnék hitvitát generálni, csak a saját tapasztalatomat tudom leírni: kb. 8 éve vannak Makita akkumulátoros eszközeim, bár a kérdezettek fajtákból csak kb. 2-3 éve (merülő-, kör-, és rezgőfűrész is). A dupla akkumulátoros merülő fűrésszel (pl.2x5Ah akksival) elég sokat lehet teljes lemerülésig vágni, a szimpla akksis körfűrész már egy kicsit necces, de a rezgő is elég jól bírja.
Az első vásárlású (2012/2013) akkumulátorok egy ütvecsavarozón is még elég sokat elmennek, de itt nem százas nagyságrendű csavarszámot képzelj el.
A mai fejemmel a merülő helyett biztosan kábeles TS-55-öt vennék de csak annak az apró finomságai miatt. Másrészről ez a házat nem nagyon hagyja el, így az akkumulátoros lét nem élet-halál. Az elszívó miatt meg mindenképp' van egy szívócső...
A körfűrész és a rezgőfűrész is egy akksival megy, mindkettő elég mobilis, de ez attól függ jórészt, mekkora lesz az igénybevétel. Én saját magam nem érzem az akkumulátort korlátozó tényezőnek.
Mivel itt Fogtündér is a rendszert említette, ezen kell elgondolkodni igazán. Nekem szinte majd' minden akkumulátoros szerszámom Makita, amik közül 1-2 darabot vettem teljes szettben, majd időnként vettem 1-1 akkumulátort magában, nem tartom nagyon veszélyesnek, de összehasonlítási alapom nagyon nincs tartósan a Bosch-sal vagy egyéb márkával.[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
pár napja néztem dekopír összehasonlító tesztet, ott nem túl meglepő módon a Festoolt hozták ki győztesnek, megfizethető áron a Makita szerepelt jól, a Dewalt meg sehol se a volt, ennek ellenére egy csomó amcsi youtube-ernél azt látom és tudnak vele jól vágni. nem tudom, mennyit használnád a körfűrészt, de ha van két 5Ah akkud, meg egy gyorstöltőd, akkor ha nem ezzel akarsz egyben 20m-eket vágni olyan helyen, ahol nincs áram, akkor nem lesz gond, mert a második feltölt, mire az első lemerül. ha kefementes motorral veszed, az megint sokat javít a dolgokon, egy vékony fűrészlap szintén. az is lényeges, hogy milyen akkus gépet tervezel legalább fejben dugás jelleggel venni otthonra és a szerint platformot választani.
de jelenleg az elérhetőség is problémás, pl majdnem a teljes Dewalt kínálat hiányos mindenhol, szóval hiába mondanánk, hogy vegyél azt, mert nem tudsz.
amúgy biztos, hogy pont ebből a két gépből akarsz akkusat? töredék áron megúszod a kalandot vezetékessel.I hate morning people. And mornings. And People.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest