Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Soká

senior tag

válasz bbalint01 #52412 üzenetére

Próbállak megnyugtatni: azok a gépek, amelyek közül választani akarsz, már eleve nem barkácsgépek, tehát olyan nagyon nem tévedsz velük. Ráadásul azok a munkák, amiket említettél azok mégsem hightech melók.
    De azért azt tudd, hogy a gérvágó az gyakorlatilag keresztvágásokra alkalmas célszerszám, ami azt jelenti, hogy elsősorban hosszú anyagok darabolására alkalmas. Ha egyszer veszel egy asztali körfűrészt (esetleg merülőfűrészt) akkor rá fogsz jönni, hogy az, mennyivel sokoldalúbb szerszám. Én a gérvágót gyakorlatilag csak hosszú anyagok darabolására használom, amit macerás lenne asztalon tolni. Meg képkeretezéshez.

• generatoros

tag

válasz bbalint01 #52412 üzenetére

Az én sorrendem az asztali fűrész lenne és csak utána gérvágó. Nekem is pont ekkora méretű műhelyem van és elfér benne mindkét gép, sőt egy 260-as kombi gyalu is. Az igaz hogy kerekeken gurul a gyalu és a nagyobb fűrész is és van amit csak nyitott ajtóval tudok megcsinálni. Ha minden kötél szakad akkor tedd első helyre a gérvágót, megfelelően könnyű kézzel használva pontosan( na nem századokra gondolok, de talán 0,2 mm-en belül sikerülhet) is lehet vele dolgozni miután kitapasztalod a határait. A lézer olyan vastagon szórja az apró pontokból össze álló vonalszerű fényét ami kifejezetten zavaró tud lenni amikor szeretnél kifejezetten precíz vágásokat csinálni, én próbáltam állítani de akkora macera volt számomra, hogy nem teszek bele elemet. Ha lesz még hozzászólás ,elolvasod és aztán ne hallgass senkire és dönts önállóan.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés