Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz Locutus #13792 üzenetére
Arra, hogy a lejátszó a forrásnak megfelelő képfrissítési frekvenciát adja ki, ne konvertáljon át, mert úgy könnyen előfordulhat, hogy akadozó lesz a kép, "ricegni", "döccenni" fog. Különösen oldalra mozgó kamera esetén.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
gulyasa
őstag
válasz Locutus #13957 üzenetére
Az Android első betöltődése azért lassú, mert van pár előtelepített alkalmazás (pontosabban nincsenek feltelepítve, csak ott vannak az APK fájlok), amelyek első induláskor települnek az Android rendszerbe.
Ez minden egyes frissítés utáni első Android indításkor max. kb. 5 percet vesz igénybe.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Locutus
veterán
válasz Locutus #13957 üzenetére
Éjszaka még letoltam rajta egy 16GB-os 2.5 órás 1080p mkv-t, gond nélkül
Bár két helyen egy pillanatra megakadt, mikor nagyon erős hóvihar volt, és mozgott az egész kép, azt nemtom mi miatt, de a filmben is lehetett a hiba akár...Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Locutus
veterán
válasz Locutus #13990 üzenetére
Megvolt egy ilyen DTS-HD BD50 is:
Disc Size: 49 409 956 485 bytes
Protection: AACS
BD-Java: Yes
BDInfo: 0.5.8
PLAYLIST REPORT:
Name: 00800.MPLS
Length: 1:52:52.807 (h:m:s.ms)
Size: 34 889 754 624 bytes
Total Bitrate: 41,21 Mbps
VIDEO:
Codec Bitrate Description
----- ------- -----------
MPEG-4 AVC Video 28976 kbps 1080p / 23,976 fps / 16:9 / High Profile 4.1
AUDIO:
Codec Language Bitrate Description
----- -------- ------- -----------
DTS-HD Master Audio English 3551 kbps 5.1 / 48 kHz / 3551 kbps / 24-bit (DTS Core: 5.1 /Tökéletesen vitte, semmi akadás
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Toobee
veterán
válasz Locutus #14071 üzenetére
Gondolom érzed a rációt benne, hogy egy 300-400 ezer ft-os plazmához, nem illik minőségben egy 10990 ft-os lejátszó. Kép és hangminősége nem kielégítő. Egy 100-120e ft-os LCD-hez megvenném, de jobb megjelenítőhöz nem. Csak az új szériákra van panasz. Mint már írtam is régebben, volt már pár playa a kezeim között. Van egy szint, kép- és hangminőség téren, amit legalább hozni kell a lejátszónak (nálam). Volt ugyanezzel a hardverrel szerelt (mint a Dune), Egreat S800-as lejátszóm. Nem voltam elájulva tőle, úgyhogy leváltottam őt is. Én erről hallgatok zenét is, persze külön DAC van hozzá, de abszolút hallgatható még sztereó láncban is. Képe kielégítő, simán passzol egy jobbfajta plazmához, persze megfelelő kábellel.
szerk.: R6C-re gondoltam, bocsi. R6S-t is ki van lőve, mert nem tudja a natív 23,976-ot, ez is kiderült Regger kolléga jóvoltából. Ezúton is köszönöm neki, hogy nem kellett kidobnom x ezer ft-ot az ablakon
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz Locutus #14078 üzenetére
Az új chipes Realtek-et nem próbáltam, de a réginél fényévekkel jobb a Sigma. Nézd, ha például a zenehallgatásról így vélekedsz, akkor nem sok beszélnivalónk van. Hogyne számítana, hogy mi generálja a digitális jelet. Még a Dune digit jele is elég komoly jitterrel bír, megtáltosodott a jittercsökkentő áramkörtől, amit az új Lupus kapott. Egyszerűen mások az igényeink. Azt ne várjuk el egy 100e ft-os lejátszótól, hogy még a DAC is jó legyen benne, mikor egy korrekt, belépőnél kicsit jobb DAC is 60-70e ft-ba kerül. Ezekben a lejátszókban, bár még mindig silány, de korrektebb táp van, mint az a kis külső. Engem nem érdekel a távirányító, Harmony-t használok.
Nos, mivel még mindig nem próbáltam az új Realteket, de a régieknél jobb kép- és hangminőséggel bír, számomra ez már elég hozzá, hogy kiadjak 4x annyit. Nyugodtan keress vissza, járt Doriannál, Ő cserélte is egyből a lejátszóját...neki is megérte a magasabb minőség, amit képvisel. De mindenki azt vesz, amit akar. Nem szeretnélek meggyőzni. Ha meg vagy elégedve az R6S-el, akkor felesleges beszélnem a Dune-ről. Ha cserélni szeretnél, akkor már több értelme lenne. Én még mindig azt mondom, hogy mindenki azt csinál a pénzével, amit akar. Persze, mindig az lesz a végén, hogy én dicsérem a Duo-t, de nem ok nélkül teszem. A legjobb média lejátszó, ami járt nálam, ezt nem is rejtem véka alá.
-
erdoke
titán
válasz Locutus #14078 üzenetére
Ne bagatellizáljuk el az ugrálást, amit a 23.976 helyett a 24.000 fps okoz. Tipikusan olyan dolog, amit ha egyszer észreveszel, utána mindig látod, és halálra idegesít mozizás közben. Én tutira lecseréltem volna az enyémet, ha nem fordítva csinálná. Persze lehet, hogy egy átlagos LCD TV-n eleve annyira mosott a mozgás, hogy kevésbé feltűnő, de egy félnormális plazmán már elég szembetűnő.
A legjobb aláírás a héten
-
Toobee
veterán
válasz Locutus #14088 üzenetére
Nem az ST a belépő modell. Persze, hogy ezt ajánlgatja az ember, mert aki ilyen tv-t vesz, annak ki is kell szolgálnia valamivel. Hogy a Ferraris hasonlatoddal éljek, arra se Kormoran gumit teszel, mert nem lesz tapadásod. Egy R6C ST50 kombó -szerintem- tipikusan ágyúval verébre esete.
Ha visszaolvasnál, akkor nem volt "CSAKMERT" válasz. Úgy látom még mindig nem értetted meg, amit leírtam már 3 hsz-ben, csak más szövegkörnyezetben. A magasabb igényeket szeretné kielégíteni a Dune és Popi, házon belüli, felső kategóriás termékei. -
-
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Locutus #14106 üzenetére
Én pont hogy nem akarlak meggyőzni,ugyanis ha Te elégedett vagy a cuccod dal,akkor mindenki örül.
De azt viszont már kevésbé értem,ha valakinek magasabb igényei vannak kép és hangminőség terén,az neked mér fáj?Nekem popcorn a300-am van,előtte 210-em volt.
Az említett a300-as model max 3x annyiba kerül, a c200/300-al meg tök felesleges hasonlítgatnod,az extrákat is meg kell fizetni,ahogy az a300-nál is. -
törölt tag
válasz Locutus #14107 üzenetére
Eszembe nem jutna 3-400k körüli LCD-re, 4-500k körüli (mindkét típus közép, felső-középkat) vetítőre ezeket a Realtek lejátszókat önmagában rákötni. Biztos vagyok benne, hogy elég sokan a Sigma töketlensége miatt ruháznak be ezekre a lejátszókra, ugyanis egyelőre nincs 3DBD megjelenítésre képes eszközük. Ha pl látnád miként néz ki vetítőn a 24/23,976 fps téma, magad is meglepődnél. A vászon kb duplázza a jelenséget LCD-s megjelenítőhöz képest. Belépő, alsó közép tévékhez viszont önmagában is megállja a helyét. Ár/értékben - sokan nem tudnak így gondolkodni - továbbra is bárkinek ajánlom. Ahogy kevésbé érzékeny szeműeknek is, hiszen a felhasználók többsége semmit nem lát az említett jelenségből.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Locutus #14119 üzenetére
Pendrive, és USB-s HDD, azt írtam.
És azért kell a digitális kimenet, mert 5.1-es hangrednszerrel akarom összekötni.
Mondjuk lehet optikai is. Nem muszály koax."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
erdoke
titán
válasz Locutus #14091 üzenetére
Semmi köze a 41 másopercenkénti akadásnak a különböző képkocka sebességű források közti különbséghez. Az egyiket filmen belül látod, a másik esetben sok idő eltelik a kettő közötti váltással, tehát amikor 24p-s filmről 50 Hz-es tévéadásra kapcsolsz.
Jobb lenne, ha olyan dolgokról vitatkoznál, amit már láttál élőben...A kadenciahelyes lejátszás és a különböző kadenciájú források megfelelő azonosítása, ill. a köztük történő automatikus váltás olyan alap dolgok egy médialejátszó esetében, aminél én nem kötnék kompromisszumot.
[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
Dorian
félisten
válasz Locutus #14117 üzenetére
Látod, itt tévedsz: Nem akarunk meggyőzni.
Elmondtuk a tapasztalatainkat, ennyi. Ha ennél részletesebben utána szeretsz járni a dolgoknak, ahogy mondtad, akkor próbálj ki néhány lejátszót, ahogy mi tettük és javasoltuk már korábban.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Locutus #14117 üzenetére
Mint írtam az előbbi postban is, én nem akarlak meggyőzni, sőt teszek is rá milyen lejátszót vettél, de ne hidd má egy 25 ezres lejátszóval hogy BMW-t vettél
Ennyi erővel elmehetnél fikázni egy BMW szalonba is, hogy ez mért kerül 3x annyiba mikor a Skoda Octavia is jó autó?
A popcorn és a dune is drágább cég, jó szoftveres támogatással.
Ezen a szinten felesleges beszélni audiofil dolgokról, az egrest szintjén meg pláne.
-
DjKoxi
senior tag
-
kmarci25
veterán
válasz Locutus #14292 üzenetére
Így is van, ahogy Ed Parker írja. Július másodika óta várok rá... Te visszaküldenéd? Másrészt gyanús, hogy egyszer megy, egyszer nem... És ahogy olvasgatom nem csak nekem van gondom a wifivel.
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
őstag
válasz Locutus #14459 üzenetére
Ok, csak nem ismerem annyira a felhasználó felületüket, mennyire egyszerűen és biztosan lehet őket használni.
Egy R1-et kis ideig én is használtam, amin vagy 8-9 kattintással lehetett eljutni a kívánt médiáig egy hálózati megosztáson keresztül, ami lehet macerás lesz a gyerkőcök számára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest