Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Ugyanaz a sebességük.
De amúgy tök hüje vagyok, 870 Evo Plust írtam,
természetesen a 970 Evo Plus-ra gondoltam. Az ital, áhh...
Adata SX8200 Pro 1TB árukeresőn olyan 34.000-től elérhető,
Samu 970 Evo Plus 1TB ~44.000-től indul, valóban van köztük egy jó tizes. -
-
cs.zs.
veterán
válasz
joey04
üzenetére
Szia,
a 2 gép (bár kinézetben némileg hasonló,
ég és föld.U-s proci = 15 Watt, a fedél alatt 1 db hőcső, 1 db ventillátor
H-s proci = akár max 45 Watt, ezért 2 db hőcső, 2 db venti5401-ben a billentyűzet széltől-szélig ér,
3402-ben a billentyűzet mellett kávák is vannak.5401-nél bal oldalt van a töltőcsati, nekem ez is szempont volt,
3402 esetén jobb oldalt van minden csatlakozó (ez engem zavarna)szóval válassz...!
-
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Amit "linkeltem" az egy Kingston KC3000, amiről csak "beszéltem" az a Samu 870 EVO Plus.
Samu 870 EVO plus az PCIe 3.0, max 4000 MB/sec, tényleges 3500,
Kingston KC3000 az PCIe 4.0, max 8000 MB/sec, tényleges 7000...mindkettő kitűnő darab, csak
Samu 870 Evo Plus a 3.0 csúcsa,
Kingston KC3000 meg 4.0, egy a sok jóból?
-
cs.zs.
veterán
válasz
Mikulásbá
üzenetére
(addig fogtok ezen vitázni, hogy megunom, veszek egyet, kipróbálom, és majd kiposztolom)
2TB PCIe 4.0, ha esetleg mégsem jó a mostaniakba, majd jövőre az egyik következőbe jó lesz... -
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Erről van szó?
ott van a storage-nél, hogy PCIe 3.0
Innentől kezdve a PCIe 3.0x4 SSD-ket kell nézned,
amelyek max 4000MB/sec sebességet tudnak.
Az olcsóbbak 1500-2000 sebességet tudnak, a drágábbak/jobbak 3200-3500 körülit, az olcsóbbaknak nincs +DRAM chipjük, a drágábbaknak meg van, azon belül DDR3, vagy DDR4, 512MB, 1GB, stb stb
2 említhető példány a számtalan kitűnő termék közül pl
Samsung 970 Evo Plus, és az ADATA SX8200Pro
Természetesen nézheted az ezt követő 4. generációs modulokat is, amelyek dupla sebességet tudnak, akár 7000 MB/sec, de egyrészt drágábbak, másrészt 3.0 foglalatban 3.0 sebességgel fognak menni... -
cs.zs.
veterán
válasz
Pyttawrx
üzenetére
bocsibocsi,
hirtelen az intel 12.gen ugrott be, ahol sok esetben eleve nincsenek is W10 driverek, ezért csak w11-gyel fog menni
de pl ősszel egy laptop vásárlásakor (mysoft-ról) ugyanezt chat-eltem le a bolttal, ez volt a kérdésem, hogy a gyári w11 helyett ha én 10-et akarok, fog-e menni (aktiválódni), és kategorikus NEM volt a válaszuk.
Valószínűleg ők is találkoztak már pár laptoppal. -
cs.zs.
veterán
-
cs.zs.
veterán
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Olyan mintha azért haragudnál, mert
"mintha kellett volna neki még 8GB ram".Ez egy percig sem kérdés, naná hogy kell! Vagy mégtöbb!
-
cs.zs.
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nagy számok törvénye: mindenből/bármiből ki lehet fogni 1-1 darabot, ami megnyekken.
Na, majd referál. -
cs.zs.
veterán
válasz
Lalikiraly
üzenetére
MIVAN???
Visszavitted a vadiúj gépet??? -
cs.zs.
veterán
válasz
azbest
üzenetére
Nyáron (2022 aug) vettem ASUS X571GT laptopot, i5-9300H+GTX1650 belsővel.
A laptop 2022-es gyártás volt.
Az m2 2280 SSD egy 2019-es relatív kis sebességű, valami 1600/1000 MB/sec, és a helyreállító mappa létrehozási ideje szintén 2019 volt...
Ez tök olyan volt, mint ha 2022-ben a pince mélyén véletlenül rátaláltak volna egy csomó elfelejtett lomra, és azonnal laptopot csináltak belőle. -
cs.zs.
veterán
Memória vásárlással várj, várd meg mi lesz ezzel a zsanér-eltörős dologgal. (ez a gyanú)
Ha párban veszed, törekedni kell a lehető legkisebb késleltetésre, pl 3200MHz CL20, CL19. Fontos, hogy ezt 1,2 V feszültségen kell tudni. 1,3-1,35 V csak akkor áll rendelkezésedre, ha a biosban elérhetők az XMP beállítások, ez pedig laptopban elég ritka dolog.
Azért érdemes 3200-ast venni (nem pedig 2933-ast), mert ha egyéb DDR4-es laptopba átkerülnek a ramok, álljon rendelkezésre a legnagyobb freki, hátha kell.
De ezeket majd később. Először legyen megjavítva. -
cs.zs.
veterán
Mindenképp küldd vissza!
Írd le egy papírra a hibajelenséget, tedd bele, a billentyűzetre. Amikor kinyitják, legyen leírva, mire figyeljenek.
Alapba téve, személyes dolgok törölve, utólagosan beleépített dolgok kiszerelése, stb (ha nem kapod vissza, jóváírják, ne vesszen oda semmid).
Úgyis felhívnak, értesítenek, hogyan tovább. -
cs.zs.
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
2019 végén nekünk ezt hozta a Telekom: Sagemcom Fast 5670. Nekünk bejött ez, évek óta nyomja megállás nélkül.
Legalul megy bele az optika, felette a táp,
4 db 1 gigabites csati, + 1 db 2,5 gigabites. Felül jön ki belőle a vonalas telefon, gondolom az alatt jönne ki belőle a TV, de azt én nem tőlük veszem.
[kép] [kép] -
cs.zs.
veterán
A fejlődés üteme is ijesztő. 1-2 évente duplázódik a sebesség.
2000/1000 netünk van, wifin 1600-1700 mérhető, de hiába van a Telekom modemnek 2,5 gigabites kimenete, ha minden eszközünk, a 30.000 Ft-os másodlagos router is csak 1 gigabites bemenetű.
Ha pár év múlva 5-10 gigabites net lesz a háztartásokban,
100-200.000 Ft-ért fogunk venni egy nyavalyás routert?
-
cs.zs.
veterán
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Most jött el az a perc, hogy nekem tökre kínaiul beszélsz.
Már nincs Tufunk, és jelenleg nincs a családban Intel sem...
-
cs.zs.
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Én 2005-ben 256kbit/sec sebességgel kezdtem az internetezést, közeli toronyról, rádiós nettel. Gyakorlatilag wifi, irányított antennával. Aztán 512kbit, 1 Megabit, és végül vezetékes 5/0,5 Megabit. Ez utóbbival jött el a Nirvána, 768MB/192bit videókártyával 720p-ben ment a Youtube. Sírtunk.
-
cs.zs.
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Becsült hátralévő idő 4381 év, és ha végzett, zárja be az ablakot

-
cs.zs.
veterán
válasz
Tdizsolt
üzenetére
Próbáld meg Pro helyett Home-mal, vagy fordítva. Ha a dedikált VGA nem döglött meg, elő fog kerülni
Ellenőrizd, hogy a biosban a SATA mód AHCI-re legyen állítva!
Nemrég belefutottam olyanba, hogy meg kellett cserélnünk az eredeti, illetve a DVD-olvasó helyén lévő meghajtókat. DVD olvasóban volt addig a HDD, eredeti helyen SSD. Ugyanígy rakoncátlankodott, mint a tiéd. Megcseréltük, DVD helyére ment a rendszerlemez (SSD), eredeti helyre betettük a másodlagos HDD-t, onnantól hibátlanul ment minden.
De persze miért ne dögölhetne meg egy meghajtó? Mi van, ha egyszerűen csak szar?
Másikkal próbáltad? -
cs.zs.
veterán
válasz
Lalikiraly
üzenetére
-
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Feladatkezelő mutatja a gpu hőfokot a teljesítmény lapon, bal oldalt alul a gpu neve alatt.
Megnyitod, letálcázod, 2 meccs között ránézel. -
cs.zs.
veterán
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Én meg kizárólag a Defendert használom, és egyik gépünkre sem rakok mást...
-
cs.zs.
veterán
-
cs.zs.
veterán
válasz
azbest
üzenetére
Nézdcsak,
ebben a kis retekben
2 db m2 2280 slot van, és raid-ben mennek ha akarod, meg a ram is bővíthető, meg az akkuidő is hosszú, meg 400nit 100% srgb, ...
és kapható is ! -
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Igen, jelenleg csak az Intel 12.gen.-t
(illetve arról tudunk, 11-et nem vágom, de hamarosan jön a 13 is)
AMD-vel nincs ilyen gond.ezért írtam Mikulásbának, hogy köszi hogy mostmár tudom (tőle), előtte én is drivereltem a telepítő pendrive-ot, mert ugye nem látta az ssd-t, de azóta már csak AMD gépek vannak a családban, így engem/minket pont nem érint.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Lalikiraly
üzenetére
De pont a 12.gen-hez kell!
Ha most azt vettél, és win nélküli, akkor rád is ez vár
Meg az, hogy wifi sincs. (bár TUF-ba lehet vezetékest dugni, nincs gond) -
-
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Nyiss meg egy feladatkezelőt, menj rá a vram-ra, és tálcázd le.
Játék közben nézz rá, mennyit használ abból a megosztott részből... -
cs.zs.
veterán
És amikor feltelepítetted, nem fogja látni a wifi kártyát sem, ne ijedj meg, egyszerűen csak a telefonodról adj neki netet usb-n (a wifit is vissza lehet osztani a laptop felé, igen). A laptop képernyőjén a jobb alsó sarokban megjelenik a kis monitor, mintha kábeles neten lenne, és a windows update megcsinál mindent (a wifi kártyát is).
-
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Sajna ez nem ilyen egyszerű, és hirtelen ne is költs most erre!
A saját 4 GB vram-ot a gép használja, az elkülönített "fél-ramot" meg használHATja, de majd nézd meg, alig fogja...
Örülhetsz, ha már 0,5-1GB-ot fogsz ott látni.
Ramot bővítened akkor kell, ha azt a részt valóban el is használja, és elfogy.
(nem jellemző) -
cs.zs.
veterán
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Így viszont 2 db 2,5 literest vegyél valahol útközben!
De nemám zérót! Igazi cukrosat!
-
cs.zs.
veterán
válasz
Lalikiraly
üzenetére
(...néha-néha 1 pohár kólát igyál meg...! Holnap reggelig ki ne száradj az új gép előtt..!...)
-
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
"...de az össz megosztott memória 12GB..."
11,7 GB, nem?
16 GB ram esetén a szabad ram (15,4GB) fele, 7,7GB + RTX 4GB
32 GB ram esetén a szabad ram (31,4GB) fele, 15,7GB + RTX 4GB (19,7) -
cs.zs.
veterán
-
cs.zs.
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Én ilyennel szemezek, nem tudom mikor szánom rá magam, majd ha 25000 Ft lesz
2 db C, 2 db A, PD is, HDMi is, Lan is. -
cs.zs.
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
(Ryzen 5000 széria még nem tud TB4-et, az enyém 5600H, így ez sem, de a 6000 már igen, meg az Intel 12.gen is TB4. 11.gent nem vágom, már lehet az is tudja. De pl a Lenovo Legionunkon van kb 6 db USB, és már egyik sem 2.0)
-
cs.zs.
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Van.
Ne Gembird-öt vegyél.
Nemrég vettem "gigabites" Gembird adaptert.
300/300-at tud, épp levelezek a bolttal. Mivel bőven 2 hét után került csak gigabit közelébe, hamarabb nem derült ki, így már nem állhatok el.
El tudják küldeni a beszállítónak, majd a beszállító reagál, stb, hetekig nem lenne adapter, stb stb.
5790 Ft volt, hagyom a picsába. Megmarad 300/300-nak...
Axagon drágább, de legalább tudja is azt, ami rá van írva.
Ha a netkábelt a laptopba dugjuk, (Legionba) 950 megabit. Ha Axagonnal dugjuk be, 950 megabit.
Gigabites Gembird-del 300 megabit... -
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Szia,
TUF-ból is lehet fullos belsővel ellátott darabot venni, persze hogy drága lesz, jó lesz. Ez nem változtat azon, hogy a gamer kategória egyik leggyengébb kijelzője lesz benne. -
cs.zs.
veterán
válasz
RigóZsolesz
üzenetére
De valahonnan elő lehet keríteni az eredeti számláját? (az üzletből)
-
cs.zs.
veterán
válasz
RigóZsolesz
üzenetére
A TUF-fal ugyanaz a baj, ami az ACER NITRO-val. Kis fényerejű (relatív) fakó kijelző az olcsósítás miatt, illetve 2021-ig viszonylag kis hatékonyságú hűtés. Nyugi, ez nem véletlen, így lehet eladni az eggyel drágábbat. Ha jobb kijelző kell, meg jobb hűtés, akkor majd veszel ROG-ot, meg Aceréktől Predatort.
260-ért garancián túli laptop nekem erősen fejvakarós...
Viszonyításképpen:
2020 decemberben vettünk (új) TUF-ot 246.000 Ft-ért,
i5-10300H + GTX1650Ti, 512/8GB.
2022 februárban 1 év 2 hónaposan adtuk el 260.000 Ft-ért,
16GB RAM, 256 GB m2 SSD + 512GB m2 SSD + 1 TB HDD -vel,
igen, 3 meghajtóval , bőven garanciásan. Ekkor az 512/8 verzió 300e volt a boltokban. Ismerős vette meg, fiam egyetemi csoporttársa. Azóta is szereti, elégedett. Amikor kölcsönadja barátnőjének, rózsaszín háttérkép, rózsaszín bill világítás, és már visít is a csaj
-
cs.zs.
veterán
Kedves ASUS-tulajok (is)!
Mindenkinek boldogat! -
cs.zs.
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Igazság szerint gugli a legjobb barátunk,
azt kell beírni, hogy "7in1 usb-hub" "8in1 usb-hub" "9in1 usb-hub"
és ki tudja mennyiért lesz majd olyan is, ami 4k60-at is tud.Én inkább olyannal szemezek, ami átviszi a 100 Watt töltést is,
és ez pl olyan. A hubon az egyik USB-C-be mehet a töltő, és akkor a laptopban csak egyetlen 1 dolog van dugva, nincs kábelrengeteg. [kép]
azbest 35284
WarThunder kiírja az fps-t. Ezzel a töltővel nem kevesebb. De mondom, ugyanazzal a teljesítménnyel megy, ezért merül az akku. Az persze lehet, hogy mondjuk 15 watton már korlátozna ezt-azt, de 40-60 watt felvétellel minden rendben. -
cs.zs.
veterán
válasz
azbest
üzenetére
Ez a Zenbook nem korlátoz le semmit. Kiírja, hogy lassú töltés, de ugyanúgy max kakaón lehet játszani, és közben szépen lassan merül az akku. Gyári töltője 100 wattos, ez meg csak 65. Ezek szerint 65 és 100 watt között van a fogyasztás (játék közben), mert a gyárival nem merül.
[kép]
WarThunder közben épp felvesz 62 Wattot -
cs.zs.
veterán
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Szia,
szerintem mindkét USB-C Thunderbolt-4 lesz, és ugye mindkettő PowerDelivery is.
Bármit rádughatsz, (ami PD) jó lesz neki, csak ugye minél kisebb teljesítményű, annál tovább tart majd a feltöltés. Kis 5 V-os telefontöltők is jók, azok nem is PD-k, de egy éjszaka alatt lehet feltöltik majd a laptopot.
Én vettem egy ilyet, nagyon jó, általános közszeretetnek örvend, 65 Wattos, 4 eszközt tud egyszerre tölteni, [kép] [kép] [kép]
meg amit Bone123 is belinkelt ide a fórumba, az is nagyon jó, az meg 100 wattos, szintén 4 eszközhöz. -
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Eddig kizárólag 220-on volt?
Egyszer sem merült még le?
A kapacitás megvan, az a lényeg
-
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Na és fél év után hogy áll az akku?
-
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
-
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Rengeteget vonatozok, járom az országot. Van hogy van áram az IC-kocsiban, van hogy nincs, sőt, van hogy konnektor sincs.
Ha tehetem, én is hálózatról használom, de nincs mese, szépen lassan mennek bele a ciklusok. Azért van!
Nov 17-én vettem a laptopot, az elmúlt 43 nap alatt 12 ciklus ment bele, és a tényleges kapacitás jelenleg a tervezett felett van.
Messze még a vég.
-
cs.zs.
veterán
válasz
üzenetére
Aprócska dolog az akku életében.
Alapjában véve attól megy (majd egyszer) tönkre, hogy belemegy párszáz ciklus (300-500-melyiknek mennyi)
1 ciklus = 1 teljes lemerülés-feltöltés
Lemerülés 66%-ra, és visszatöltés 100-ra = 1/3 ciklus. Ha ezt százszor eljátszod = 33 ciklus.
300-500 ciklus 2-6 év is lehet.
Ha viszont mindig kanócon tartod, akkor egy hajszálnyival egészségesebb az akkunak, ha nem 100%-on van tartva, hanem 60%-on.
Lehet hogy ezzel hozzáadsz 3-4 hónapot.
Fog számítani? Nem tudjuk, lehet.
Ha viszont 500 nap alatt beleteszed az 500 ciklust, akkor biztosan nem.
Én az enyémet 60%-on tartom amikor folyamatosan kanócon van, és ha hosszú út van előttem, akkor feltöltöm 100-ra, és úgy indulok el.
Sokszázezres gépnél zavarba ejt majd, ha venned kell egy 30ezres akkut?
Egyszerűen csak használd! -
cs.zs.
veterán
válasz
Pocak89
üzenetére
Csak tippelek:
Valahol a játékban a beállításoknál lesz olyan, hogy globális beállítások felülírása. Ne írja felül, használjon globálist. Pl a Geforce Experience-ben van ilyesmi, bár alapértelmezetten az grafikával kapcsolatos, fogalmam sincs, vannak-e hanggal is ilyenek. -
cs.zs.
veterán
válasz
Toth_Jani
üzenetére
A lakásokban többnyire van net (wifi), azt ugye veszi a telefon.
Amikor a telefont összedugod a laptoppal, a telefonban belemégy a netes-wifis beállításokba, és ott találsz olyat, hogy internet megosztása USB-n. Az, hogy a mobilhálózatról vett mobilnetet, vagy a házi wifit osztod ilyenkor vissza a laptop felé, édesmindegy. A laptopon megjelenik a jobb alsó sarokban a kis monitor, innentől kábeles neten van.Laptopon belépsz a windows update menübe, és frissítések keresése. Megtalálja majd a saját wifi kártyáját is. Újabb laptopoknál ez gyakori jelenség, nekem is volt már több ilyen.
Gyakorolhatod telepítés nélkül is, csak úgy. Légy wifin a telefonoddal, dugd össze, megosztás usb-n, és képernyőn megjön a kis monitor , netezz! -
cs.zs.
veterán
-
cs.zs.
veterán
Itt van a G2 lista
a 32 nanométeres 35 wattosak közül az árat is figyelembe véve az i5-2520M, i5-2540M a legértelmesebb választás -
cs.zs.
veterán
válasz
Joker88
üzenetére
Bizony, kell neki, pláne ha alapértelmezetten chrome-ot használsz. Szereti.
Szeptemberben volt nálam 2 hétig egy (akkor) 330.000 Ft-os példány, i5-12500H, abban már gyárilag 8+8 GB volt.
Az azt megelőző Vivobookomban (2020-as S532FL) a 12 GB elfogyott, és ledöccent a gép, amikor ScreenExpert-tel szinkronizálva volt telefonnal, és a laptopról telefonáltam... (nyilván futott a háttérben is pár dolog)
Abban onnantól 20 GB lett...
Szóval összetett feladatokhoz a 8 GB manapság eléggé felejtős -
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
"...Azt a topikot engedd el, és töröld ki a listázásból!! Azóta vagyok boldog..."
Nehari, de ez fájt
Még sírtam is!...
Részemről (és vannak még ott páran) semmi másról nem szól a fórumozás, minthogy másoknak segítsek/segítsünk a tapasztalatok megosztásával.
Legfontosabb: soha senkit nem szoktam blamálni !
Nagy család vagyunk 3 nagy fiúval, én vagyok a vén trotty, apa,
4 saját gép van most a családunkban + 1 db céges.
Sok-sok gép fordul meg a kezeink között, állandóan itt vannak a fiúk haverjai is a kínjaikkal, meg a haverok haverjai is, stb, marha sok gép.
Családi géppark, ami folyamatosan változik, jelenleg:
Lenovo Legion 5 15ACH6 2021/12 Ryzen5-5600H + RTX3050 Ti
ASUS Rog Flow X13 2022/02 Ryzen7-5800HS + RTX3050Ti
ASUS Rog Zephyrus G14 2022/09 Ryzen7-5800HS + RTX3050 (nem Ti)
ASUS Zenbook 14X 2022/11 Ryzen5-5600H - no GPU (ez most a sajátom)
+ Dell Latitude 5410 2022/06 (céges) i5-10310U + 16GB DDR4 2666 excel+adatbázis kezelés
Hidd el, van összehasonlítási alapunk, a múltbéli, és a jelenlegi készlet miatt is. Nem kell márkahűnek, lojálisnak lennem, lennünk, senki nem fizet azért, amit leírok.
Volt Acer Nitronk, erős volt, de nem jött be. Volt Lenovo Ideapad gaming-ünk, olcsó volt, de erős, ... nem jött be. Volt ASUS TUF, olcsó volt és erős, (és hangos) - nem jött be, volt Fujitsu, 13" is, meg 14" is, nem nekünk találták ki,
és aztán lett 2 db Legionunk, na az bejött. 1 még mindig megvan.
Ha valaki azt mondja, hogy 400-450-500e Ft-ért kell egy jó gép, és méret nem számít, akkor a Lenovo Legion nyer, mert továbbra is a legkiegyensúlyozottabb ár/érték-arányú gép, szép kijelzővel, jó hűtéssel, jó bővíthetőséggel, minőségi anyagokból.
Ha viszont egy kisebb (14" körüli) erős gép kell, akkor jelenleg ASUS. Hozzuk-visszük a gépeinket, utazunk távolsági járatokon, és BKV-n is, számít a méret is és a súly is. Mi is elindultunk a méretcsökkentés útján. Erős belső kell, kis méretben? Mi más? ASUS...
Tudsz más gyártót kis méretben, GTX vagy RTX kártyákkal, H-s procikkal, 300nit, vagy nagyobb fényerejű kijelzővel, ... ???
Ezért van már 3 db ilyen kis méretű ASUSunk, meg egy céges fél éves 14" Dell Latitude, amivel úgy bánunk mint a hímes tojással, mert nem a miénk, és akkor megtapasztaljuk, hogy ezek mellett az Asusok mellett egy F.O.S.
(de ez is csak magánvélemény)
Szóval csak annyit akartam mondani, hogy a Legionok előtt leborulás nem véletlen, de használni kell ahhoz, hogy megértsd hogy miért is,
meg hogy a gaming topicban esetleg leblamálnak (?)
Nem, nem jellemző, inkább csak azt mondanám, tolnak a jobb felé.
-
cs.zs.
veterán
válasz
MinionFlasH
üzenetére
Tévedsz.
Nem kell félned attol a topiktól sem. Helyén kezelik a dolgot.
Minden géptől van jobb gép , mindig van olyan, hogy kicsivel többért kicsivel jobbat,
soha nem lesz vége.
Volt saját tufunk is, keresztfiamnak most is az van. Volt Acer Nitronk is, attól a TUF jobbnak tűnik.
Nekem a kijelzője nem jön be, váltottunk 1 szinttel jobbakra, de nem mentünk el a csillagos égig
-
cs.zs.
veterán
válasz
MinionFlasH
üzenetére
Erről van szó?
Tökéletes társad lehet a mindennapokban, bár leginkább otthon az asztalon.
Ezek a gépek nem az állandó hordozásra lettek kitalálva.
Egyetlen "kézzel fogható" hátránya a fakónak számító kijelző, de a kezdő gamer gépek a többi gyártónál is az alap kijelzőt kapják meg.
Ha tetszik, vágysz rá, vedd meg! -
cs.zs.
veterán
Csak tippelek, hogy az egy G2 proci, keress rá a neten hogy Intel G2 CPU list, ott válogathatsz. A teljesítményeket tartsd szem előtt, 15 wattos helyett ha 35 wattosat teszel be, vélhetően túlmelegedes lesz.
De ahogy előttem is írták, ez csak hangyaf.sznyi előnyt hoz.
Kétszer is meg kell gondolni, mennyi pénzt költesz el rá. 2-3-4 ezer rendben, de a 15-20-30 már nem feltétlenül éri meg. Olyankor el kell adni a gépet, és a pénzt rápótlásával frissebb-újabb-jobb gép vehető. -
cs.zs.
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
18, meg 28 ezer Ft-ért el is várható, hogy jó legyen, nem?
-
cs.zs.
veterán
válasz
Bone123
üzenetére
65W LDNIO töltő, kijelzővel:
[kép] [kép] [kép]
Akármi történik, játék, teljes teljesítménnyel, érdekes módon a Zenbook nem hajlandó 42-43 Watt-nál többet felvenni, közben meg kiírja, hogy "lassú töltés, nagyobb töltő kellene", mintha nem állna rendelkezésre több kakaó. [kép] [kép]
Ma lett először összekötve a ROG Zephyrus G14-gyel.
Azonnal lead 62,6 Wattot. [kép] [kép]
Más töltésvezérlő lenne a Zenbook-ban és a ROG-ban? Mindkettő 20 Voltos PD3.0...
A ROG rendesen kéri belőle a kaját, a Zenbook meg szégyellős... -
cs.zs.
veterán
válasz
World-Soft
üzenetére
Szia
MyAsus-ban van kapcsolatfelvételi lehetőség a központtal, oda el kell küldened a vásárlási dokumentumot, és ezzel teszik helyre a gari indulási-lejárati idejét.
Valamelyik laptopunkon nekünk is volt ilyen akkus csúszka eltűnés (már nem is emlékszem melyiken), de ha jól emlékszem, akkor windows-variációk, mint 20H2-21H1-21H2-stb okozzák, és nem áll helyre, csak ha visszakapja az előzőt...
Ugyanakkor nem kizárt, hogy a gépednek már 11 kellene, és az lenne a tuti. Ez egy nehéz ügy, gépenként változik, mi neki a legjobb.
Nekünk most 4 gép van a családban,
Lenovo Legion Ryzen5-5600H gyári Win 10 Home - problémamentes
Asus ROG Zephyrus G14 Ryzen7-5800HS utólag vásárolt Win 10 Pro - problémamentes
Asus ROG FLOW X13 Ryzen7-5800HS utólag vásárolt Win 10 Pro, felléptetve 11-re,
Asus Zenbook 14X gyári Win 11 Home, vásárolt kóddal felhájpolva 11 Pro-ra.
ezekből a ROG FLOW X13 volt ilyen, ami többször változott, 10-11-10-11, mert valami kínja mindig volt, de most pár hónapja "megnyugodott", illetve a Zenbookal is volt már egy ziccer, de túléltem ;-)
(egy este másfél óráig nem volt net. eszközkezelőből is eltűnt a wifi-kártya. telefonról adtam neki usb-n netet. már épp kezdtem arra gondolni, hogy megdöglött, amikor a sokadik újraindítás után minden helyreállt. Win11 csinált valamit, másoknak a hang tűnik el, de a kezdeti szopásokkal is úgy tűnik, ez lesz a jövő) -
cs.zs.
veterán
válasz
kaposi1
üzenetére
Szia,
elvileg az egy kis fogyasztású proci, böngészéssel sok órát el kell mennie
(kivéve ha 20 Chrome oldalt nyitsz meg, és 7GB ram fog fogyni)
ugyanígy az excellel is meg lehet fektetni, ha ipari szinten nyomod,
de átlagos hétköznapi felhasználóként bírnia kell.
Egy tipp a vásárláshoz: legalacsonyabb fogyasztása az AMD 5000 szériának van, és mellé még erős is. Ha 60-70 Wh akkuval veszel egy AMD Ryzen3-5300, Ryzen5-5500-5600 laptopot,
nem-fingatva 8-10 órás üzemidőt is kihozhatsz belőle.
Itt van egy kép: vonaton ülve, böngészés kb 1/2 fényerőn, és vezetékes fülhallgatóval max hangerőn zenehallgatás VLC-playerrel. A kép pontosan 60 perc után készült, Nyíregyházáról indulva, Miskolc térségében, mert kiváncsi voltam, hogy max hangerő hogyan terheli, mennyi van még benne, Budapestig (további 2 óra) kibírja-e... [kép] 63Wh akku, Ryzen5-5600H proci.
Ha kiválasztasz egy gépet (bármelyiket), akkor kattints az "áttekintésre" , és a vásárlás gomb mellett az is ott van, hogy melyik viszonteladónál (is) vásárolhatod meg. Ott már le lesz írva világosan, hogy magyar nyelvű billentyűzet. -
cs.zs.
veterán
válasz
World-Soft
üzenetére
Szia!
Ha esetleg USB-C-n lehet tölteni, akkor vagy egy villám van a csatlakozó mellett, vagy PD felirat/embléma (Power Delivery).
Attól hogy nem Thunderbolt, még működni fog USB-C-HDMI adapterrel, csak kisebb lesz az adatátviteli sebesség (pl 4k max 30fps), de fullHD monitort zökkenésmentesen meghajt.Csinálj Asus-Accountot, ott regisztrád be a készülékedet gyári számmal, és a gyáriszámnak megfelelő támogatást kapod meg. [kép] [kép]
Ha a driverek között nem ajánlja fel a win10 drivereket, akkor a laptopodra 11-et kell tenni és kész. Nincs "de...".Win11-ben a teljesítmény-csúszka némiképp változik, csak 3 fokozatú, és akkor jön elő, ha az akku ikonra jobbklikket nyomsz. Az ide visz: [kép]
Hasonlóan részt vesz a teljesítmény beállításokban a MyAsusban található ventillátor beállítás, itt is a megfelelőt válaszd ki: [kép]Nincs új TUF a közelemben, egyebet nem tudok mondani...

-
cs.zs.
veterán
Tekerj le itt a tulajdonságok alá, majdnem legalulra a további variációkhoz,
512 vs 1TB 40.000 különbözet
1TB vs 2 TB további 40.000
ha ezt is sokallod, valóban magadnak kell megcsinálnod, de
1., olyan SSD-t veszel amilyet akarsz, de PCIe 4.0 x4 -et érdemes venni
2., cserébe megmarad a gyári 512GB-od is -
cs.zs.
veterán
válasz
Bone123
üzenetére
Nem kell ennyire óvnod/féltened, egyszerűen csak éld a hétköznapokat!
Így is, úgy is 500-1000 ciklus után cserélni kell az akkut, de ez 1000-2000 nap is lehet, mire belemegy.
Amitől konkrétan óvnod kell, az a lehűlés 0- +5 fok alá, és úgy hidegen használat. Na az tilos.
Nem lehet hogy lehűl a tiéd??? -
cs.zs.
veterán
válasz
Digitalis
üzenetére
Igen, a bitlockerre gondoltam, de nekem konkrétan az volt odaírva, hogy ebben a Home verzióban nem elérhető, váltson Pro-ra...
(k.anyjukat)
Nekem ez azért volt meglepő, mert a 2020-as ASUS Vivobookom gyári Win 10 Home volt (Telekomtól vásárolva), és abban is volt bitlocker, nem kellett pro-ra váltanom.
Közben meg a windows verziók összehasonlításánál ezt említik egyik fő különbségként, hogy a Home-ban nincs...
-
cs.zs.
veterán
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Miért ne tudhatna többet a kijelző, mint amit a gyár ráír? Mi van ha azt írja rá, amit garantáltan tud, és lehet akár több is?
iPhone 14 pro kijelzőjére a gyár azt mondja, hogy akár 2000 nit-ig is felmegy a fényerő, Bone123 a tesztjében 2256-ot (?) mért...
Lehet hogy a kijelzőt beszállító cég az adott terméknél 550 nitet jelöl meg, mint garantált, az Asus meg lehet hogy mért már 616-ot is, ezért ezt iratja ki a menüben.
Majd Bone megméri
Lenovo psref adatlapokban pl Legionokhoz max memória 16 GB, de az apróbetűsben valahol máshol megjegyzik, hogy az "csak" a garantált, ők csak addig próbálták.
Mindkét Legionunkban 32GB volt.Egyszóval csak arra célzok, lehet valami még attól is jobb, mint amit garantálnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Google Pixel topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Robotporszívók
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Precision M6600 (működik, de alkatrészként hirdetem)
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Másikkal próbáltad?