Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
cs.zs.
veterán
válasz
exchanged13
üzenetére
És azt mondod, ment a dedikált.
Tehát működik a gép.Innentől kezdve (gyanú) olyan, mintha energiatakarékos beállítás lenne aktív valahol, és csak nagyon végszükségben kapcsol dedikáltat.
Akku ikonra jobbklikk: mit mutat? Takarékosban nem illik dedikáltat használni... Power mód kell wazze
Ventillátorok nincsenek lekorlátozva?
Nincs véletlenül néma módba téve?
ilyesmik... -
cs.zs.
veterán
válasz
exchanged13
üzenetére
A Furmark a csatolt monitoron volt megjelenítve?
-
cs.zs.
veterán
válasz
exchanged13
üzenetére
Sajna épp nem fut semmi, ami 3D lenne. A háttérben YT videó megy, arra nem is kell bekapcsolnia a dedikáltnak.
Indíts el a csatolt külső monitoron valami bugyuta 3D dolgot, Mini motorways, Mini Metro játékot, ami alapértelmezetten 3D, hogy beröffen-e az RTX -
cs.zs.
veterán
válasz
exchanged13
üzenetére
Van a gépedben MUX-switch?
Biosban, MyAsusban, Armoryban nem tudod fixen bekapcsoltra tenni a dedikáltat? Nem lehet, hogy ugyanitt ki van kapcsolva?
Lalikirály jól mondja: ha a windowsod nincs összeborulva, akkor a HDMi alapértelmezetten a dedikáltra cuppanna rá.
Bios/Firmware a legfrissebb?
Átnyálazhatnád ugyanazt a pár pontot, amit a 36846-ban írtam!
üdv
Zs -
cs.zs.
veterán
Alapvetően 3-4 helyről frissíthetsz.
1. a windowsban az update menüpontban, és rákattintasz a speciális beállításokra, és lehúzod az összes választhatót is, (ami nem jön le automatikusan, de ott van)
2. az Asus support oldalán, gépednek megfelelően,
lehetőleg biossal/firmware-rel kezded, és csak azután a többi
3. a MyAsus programban (ami egyébként az Asus support oldalra visz)
4. ha Intel géped van, akkor Intel DSAMind a 4-et végignyálaztad?
-
cs.zs.
veterán
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Szólj Marty-nak!
Hoz!
😉 -
cs.zs.
veterán
válasz
exchanged13
üzenetére
Megfordítottam őket.
99% akkor jó, ha nem akarod hogy turbózzon, később leveheted oda, pár fokkal hűvösebb lesz a gép. Sőt! Akkuról úgysem játszol, ott mindig leveheted pl 60-ra, 70-re.
De amíg nyomozás van, hogy miért nincs erő, minden hadd legyen maxon -
cs.zs.
veterán
válasz
exchanged13
üzenetére
Első körben én arra gyanakodnék (hogy akár egy háttérben befrissülés miatt) a windows energiatakarékos módban akarja futtatni azt a játékot.
Nézd meg hogy változik-e, ha fixen nagy teljesítményre rakod a windowsban.
Ehhez némi segítség, képekkel ebben a hozzászólásban.
Hátha...
Nabazz...
Telepről 100% lehet a proci, de hálózatról csak 99?
Fordítsd már meg -
cs.zs.
veterán
válasz
sewente
üzenetére
Szia,
először is, UM...=AMD, és az UX...=Intel
kis hazánkban (hivatalosan) UM5302-t tudsz venni, és UX5304-et.
Az AMD-s variációban kicsivel nagyobb az akku (67Wh) mint az Intelben (63Wh), meg amúgy is egy kicsivel kevesebbet fogyaszt, kapható belőle Ryzen-5-6000 és Ryzen-7-6000 is, vélhetően ezekkel érhetsz majd el nagyobb akkus üzemidőt. Az i7 sosem volt olcsó, most sem az, ha esetleg neked fontos, akkor ennek vannak gyorsabb USB-portjai.
Mindkettőben ugyanaz a 60Hz OLED panel van, és mindkettőben LPDDR5 16GB ram, ami a későbbiekben sem bővíthető. Egyformán 65 Wattos USB-C töltőjük van.
Mi a cél? -
cs.zs.
veterán
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Hát oké. Most a távolból nem tudjuk mi a baj, de ezeken a lépéseken végig lehet menni, és nem kell hozzá pénz...
Csak majd soksok vizkikóla a bandának 😉 -
cs.zs.
veterán
Szia,
sajna lehet kijelző hiba is, de nem kell egyből a legrosszabbra gondolni.
Mostanában a windows frissítések rendre kib.sznak a néppel. Sokaknak eltűnik valami. Valakinek a hang, valakinek a fényerő állítás, nekem a wifi, stb.
Bios frissítés kell, és chipset driver. Ott van az eszközkezelődben a sok ismeretlen eszköz.Katt a windows update-re, és azon belül a választhatókra. Gyanús hogy ott állnak sorban, és várják hogy letöltsd.
Intel UHD-ból most ne a legfrissebb legyen, hanem ami a gyártó support oldalán az alapértelmezett! -
cs.zs.
veterán
-
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
A kiscsaj ténykedése csak annyiban volt fura, hogy ramcseréhez nem vette ki az akkut, de a hdd-ssd-hez igen.
Kezdhetett volna az akku kivéttel. -
cs.zs.
veterán
válasz
Lalikiraly
üzenetére
"Az akksi kábelt én sem húzom le"
Pedig le kellene.
Ősrégi csotrogányoknál én sem foglakoztam vele, azok az atomvillanást is kibírják.
De ezeknél a zsenge újaknál, ahol már sokkal durvább tervezett elavulás van, mindig eszembe jut hogy akku kivét/lecsatolás után még egy powergomb megnyomás is hasznos lehet (teljes kisütés)...
A HDD-t nem féltem/sajnálom, de egy 40ezres SSD-t azért csakcsak...
-
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Igazi csapkodnivaló a kicsike 😉
-
cs.zs.
veterán
-
cs.zs.
veterán
válasz
hematoma1
üzenetére
Mint mindennek, ennek is vannak előnyei-hátrányai.
Alaplapi fix 8GB ramja van, + 1db slot. Az m2.2280 SSD mellett ki van hagyva a hely egy 2,5" SSD/HDD beépítéséhez, tehát a bővíthetőség oké.
A 2,5" helye miatt rövidíteni kellett az akkun, ami így csak 42Wh, és ezzel a konfiggal (Intel) újonnan még lehet hogy fog tudni 5 órát, de amint be lesz lakva, és menni fognak a háttérfolyamatok, 3-4 óra akkuidőt fog tudni (fél év).
Van akinek ez nem fontos, mert úgyis mindig kanócon használja. Akkor oké.
Vedd az erősebbet, az i7-et !
Ha akkuidő kell, utána kell járni, hogy az SSD-bővíthetőség mellőzésével létezik-e bele hosszabb akku. Pl Asus TUF-nál, Acer Nitronál, Lenovo Legionnál IGEN. -
cs.zs.
veterán
Ha egyébként is üres, akkor gyaluld le nullára, és telepíts egy legfrissebb verziót. Akkor vélhetően elég lesz a 64GB.
Ha mégsem,
és ragaszkodsz a géphez, akkor-lehet-e bele plusz SSD-t rakni?
-szabad USB van-e?
-SD-kártyát fogad-e?mert ezekről is bootolhat a windows
(de akkor már minimum 120-128 gigásak legyenek!)...
-
cs.zs.
veterán
válasz
bivalyos
üzenetére
Szia,
szokásos...
Kinek ez tűnik el, kinek az. Te a szerencsésebbek közé tartozol, mert az eszközkezelőben még ott maradtak a dolgaid. Mindegy. Windows összetevők borulnak össze. Frissítésekkel megoldódik.
-Windows update menü, választhatókat is leszedni
-MyAsusban frissìtések ellenőrzése
-Intel proci esetén Intel DSA letöltése...és ezek tetszés szerinti kombinációja naponta akár többször is...
-
cs.zs.
veterán
válasz
NoOne92
üzenetére
Szia,
ezt olvasd el ! Csak 2 oldal. -
cs.zs.
veterán
válasz
NoOne92
üzenetére
A whisper (csendes) mód lejjebb veszi a teljesítményt, hogy lassab venti fokozaton is hűthető legyen. Levett teljesítménytől nem nagyon szokott baja lenni semminek. Inkább az a kérdés, hogy az a teljesítmény neked elég-e?
Ha igen, akkor megoldottad.
Annyira pánikolsz, mint aki asztaliról most váltott laptopra... [kép]
Chill..!...
-
cs.zs.
veterán
válasz
NoOne92
üzenetére
A whisper mint tudjuk suttogást jelent. A korábbi néma (silent) módot manapság inkább így hívja a gyártó, hiszen ha valamennyire hűteni akarunk, annak lesz valamennyi hangja.
Korábban performance-, auto-, és silent módok voltak, manapság az utóbbit váltja a whisper, amit vélhetően a taiwani csapat a rendelkezésére álló eszközökkel képes volt "súgó mód"-ra magyarítani.Persze hogy hűvösebb ebben a módban a géped! Ez a lényege, hogy csak annyi kakaót enged a rendszerbe, amennyit ebben a halkabb módban, kevésbé pörgő ventillátorokkal relatív hidegen tud tartani.
Engem az lep meg legjobban, hogy gari lejárta utánig kibírta a procid pasztája. Mi az i5-10300H Tufunkat félévente kentük. Igényelte. De mi soha nem láttunk ilyen alacsony, 70 fok körüli hőfokot. Ha fingattuk, akkor 80-90 fok zokszó nélkül.
Energiagazdálkodás menüben lehet állítani, hány %-on pöröghet a proci. Kezdd 99%-kal, és ha még úgy is túl meleg, akkor haladj lefelé.
-
cs.zs.
veterán
válasz
dudu98
üzenetére
Az elképzelés/használat a rossz, nem a laptopod.
Alvó mód = kikapcsolt kijelző mellett háttérfolyamatok futhatnak, sajnos akár frissítéseket is kereshet, letöltheti, stb. Korábban ezek apróságok voltak, de manapság akkora az információáradat, hogy beszarás. Ezért napjainkban alvó módot konnektoron használunk, vagy még úgy sem, de nem akkun.
Nem altatni kell, hanem hibernálni. Hibernáláskor a ram tartalma felíródik az SSD-re, és a gép kikapcsol. Bekapcsoláskor betölti a ramba az elmentett dolgokat, és ugyanonnan folytatja.
Még ha itthon vagyok, és konnektorban van, akkor is azt csinálom, hogy kihúzom az oldalából a kanócot, és lehajtom a fedelét. A 2 mozdulat együtt is csak 1 mp, ez a leggyorsabb kikapcsolási, elpakolási lehetőség, és amikor legközelebb bekapcsolom, ott folytatom ahol abbahagytam. Tökmindegy, hogy egy YT videó közepe, vagy egy word írása volt, OTT LESZ!
(maximális akkuval...)
azbest, ó yess !
-
cs.zs.
veterán
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Minek vennéd lejjebb?
(akkuról használva hosszabb üzemidő, oké) De Te asztalon, konnektorról nyomod, nem? -
cs.zs.
veterán
válasz
üzenetére
Nem húztad meg jobban, csak nem figyeltél a hosszú-rövid csavarokra, és az a csavar nem abba a lyukba való. Oda egy rövidebb való. Ez már ilyen marad.
Amikor szétszedek egy laptopot, felette elrendezem, hogy mit-honnan szedtem ki, és ugyanoda megy vissza. A kép tetején látható a csavarok közül az "alsó sor"
[kép]
Vagy ezen a képen az alsó és középső sor csavarjai, (a felső sor lemaradt a képről)
és ilyenkor illik nem felborítani az asztalt
[kép] -
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Szia,
a C-s töltésfelvétel azért jó, mert ha nincs nálad a nagy gyári töltő, akkor egy telefon töltőjével is feltöltheted a gépet. Nem mindig csak játékról szól az élet, ezért nem mindig szügséges a nagy 150-200-250 wattos tégla hordozása. 😉2021-es Lenovo Legion is tölthető akár egy kis töltővel is. Nyilván nem gamingről beszélünk.
[kép] -
cs.zs.
veterán
válasz
dudu98
üzenetére
Nem, nem ugrik. Ha a hűtést leveszed, és sérül a matrica (warranty-label), abba beleköthetnek, de azt nem kell leszedni. Csak a hátlapot kell levenni. Ventillátort lefogod, hogy ne mozduljon, és levegővel kifújod. Körbe, mindent. Lesz abban por bőven.
De ez még mindig csak egy tipp. Természetesen működési anomália is okozhatja.
Intel Driver&Support Assistant (DSA) rajta van? Az szerint is naprakész? Windows Update szerint is? MyAsus szerint is? Néma üzemmódban nem is nagyon kellene mennie a ventinek - kivéve ha a háttérben dolgozik valamin... -
cs.zs.
veterán
válasz
androidkeres
üzenetére
MyAsusban van kapcsolatfelvételi lehetőség, és ha elküldöd a vásárlás számláját, hozzáigazítják a garit
-
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Jön az! Most is van friss dolog. Dolgoznak a srácok.
Ott vannak a dátumok is.
[kép] -
cs.zs.
veterán
válasz
Bohus84
üzenetére
Eszembe jutott még egy bagatel ötlet.
Nem biztos, hogy Fn+F.. gombbal kell ki-be kapcsolnod, hanem lehet hogy simán csak az F6-tal, Fn nélkül.
Fn+Esc gombbal fordítod meg az F- gombok funkcióját.Fn NÉLKÜL nyomkodd már végig az F gombokat, hogy mit csinálnak (fényerő, hangerő le-fel, stb)
aztán Fn+Esc segítségével "fordìtsd ki" a funkciójukat (Fn Lock) és úgy is nézd végig. -
cs.zs.
veterán
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Van rá 2 hete.
Nem kell kapkodni, addig simán meglesz
😉 -
cs.zs.
veterán
válasz
Bohus84
üzenetére
Szia,
windows-frissítés okozza. Kinek ez tűnik el, kinek az. Nekem wifi kártya nem volt egy este, de másnap már lett. Ugyanez a szitu, eszközkezelőben sem látszik olyankor.
Amíg nincs, addig usb egérrel pótolhatod, aztán eccercsak megoldódik örökre.(laptopom only-wifi, lan csati nincs is rajta... volt kis pánik, aztán telefonról kapott usb-n netet...)
-
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Igen, simán működhet vezeték nélkül.
Mi vezetékkel szoktuk. Létrejön a második asztal (TV-képernyő), Anyucinak megy egy film, én meg közben bármi mást csinálok a laptopon.
Fogalmam sincs, hogy ez vezeték nélkül megoldható lenne-e... -
cs.zs.
veterán
válasz
Lalikiraly
üzenetére
win 11-nél akku ikonra jobbklikk, és ott vannak a teljesítmény-profilok.
Előfordulhat, hogy akkus üzemmódban a legerősebb nem választható. -
cs.zs.
veterán
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
Szia,
a használati útmutatójában tuti benne van! -
cs.zs.
veterán
válasz
Lalikiraly
üzenetére
a 36400-as hsz-ben lévő támogató linkek meg arra utalnak, hogy azért van katyvasz, mert nem jók a driverek...
Attila..!!!
Intel driver és support assistant megvan ?? -
cs.zs.
veterán
válasz
azbest
üzenetére
Korszerű gépeknél ezek olyan hangyafasznyi különbségek, hogy az átlag halandó észre sem veszi. Sztem neked sem ez okoz észrevehető hibát, hanem valami más. A K3402ZA-ban ha nem elég erős a proci (memóriavezérlő), akkor miben az?
Visszatérve az eredeti problémához, attila199207 fórumtárs lefoglalt ramjához, ott vajon mi akad össze? 2x 4 GB rammal miért nem?
Nem hiszem hogy annak a procinak 8GB a max ram, amit kezelni tud, inkább azt, hogy olyan modul került bele, amit nem tud.
Ilyenkor kell egy használtlaptop-boltos ismerős, akinek hegyekben állnak a gépei, és sokfélével tudja próbálni... -
cs.zs.
veterán
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Minél kisebb CL érték csak akkor jó, ha egyformák, párban vannak. Neki pont fordított a helyzet, az utólagosnál minél nagyobb kell. De nem ez a gond, mert maradt a freki 1600.
Ha a CL-ek nem egyeznek, akkor a memóriavezérlő (ez maga a proci) elkezdi csökkenteni, és megkeresi a legnagyobb felvehető közös frekit, közös késleltetéssel. De itt ez jól megy.1Rx16 1Rx8 2Rx8 dologra gondolok én, illetve hogy a proci ezt nem jól kezeli le. De ez is csak egy kósza tipp.
Ahhoz kellene egy windows-szaki, hogy megmondja, hol lehet azt megnézni, hogy milyen hardver számára van befoglalva, és azt hol lehet kikapcsolni.
Ha a GPU foglalná, az látszana, annyival nagyobb lenne ő maga. Itt ez sincs...
-
cs.zs.
veterán
válasz
attila199207
üzenetére
Ha esetleg az a 9,3 kevés, kicsivel még úgy tudod növelni, ha az integrált GPU-t a BIOS-ban leveszed legkisebbre (vagy kikapcsolod, de azt nem biztos hogy lehet).
Van dedikált GPU, bekapcsol ha kell. Nem fog hiányozni az integrált, és további 0,4 GB ramot nyersz. -
cs.zs.
veterán
válasz
attila199207
üzenetére
Hát jobb mint volt, de még lenne hová fejlődni

Nekem ez tökre úgy tűnik, mintha nem lenne (teljesen) kompatibilis az az új ram a chipsettel. Mintha meg kellene erőszakolni, hogy passzoljanak.
Megnézted valahol (pl Aida64) előtte hogy milyen van az alaplapon, és ugyanolyat vettél, vagy csak vettél egy 8 gigás valamilyet, és csókolom? -
cs.zs.
veterán
válasz
attila199207
üzenetére
-
cs.zs.
veterán
válasz
Smithy87
üzenetére
Nemnem, itt valami más van.
Ha 8GB van benne, 512 GB az integrált GPU, 7,4GB használható. Most meg 12 GB van benne, és 6 GB használható, 6 GB eltűnik az éterben.
Hardverek számára lefoglalva. Amig 8 van benne, miért nem foglalja le? Én kipróbálnám mi történik 4+16-tal... -
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
A 970 Evo Plus egy elég jó kis SSD
Amióta én vettem, jól leestek az árak. Ma már abból a pénzből 980 Pro-t lehet venni, ami pcie 4.0 x4... -
cs.zs.
veterán
válasz
attila199207
üzenetére
Sajna nem lettem okosabb. Még a legelső képedből látszik az, hogy hardverek számára elkülönítve 6,2 GB. Na de hová? Mihez?
Biosban semmi?? -
cs.zs.
veterán
válasz
attila199207
üzenetére
Kicsit húzd jobb oldalra azt a függőleges vonalat, hogy az integrált és dedikált GPU-k memóriái is látsszanak. Katt egyikre, másikra, 2 kép.
-
cs.zs.
veterán
válasz
M00NWALKER
üzenetére
Ami a legfontosabb, hogy a hűtést nem is szabadna levenned. Új laptopnál nem valószínű hogy száraz legyen, pláne ha folyékony fémes. Elvileg van rajta valahol egy matrica, ha azt megsértetted, már beleköthetnek a műveletedbe.
Akkor is ezt csinálja, ha a proci mondjuk 95%-ra van korlátozva? -
cs.zs.
veterán
válasz
attila199207
üzenetére
Egy feladatkezelős memóriás képet rakj már ide, ahol a frekik is látszanak!
Megnézted előtte pl aida 64-gyel hogy milyen frekis milyen CL - ram az alaplapi ? Ugyanolyat vettél?
Lehet hogy vmi ütközés van.
Bios mit mutat, mennyi van benne? -
cs.zs.
veterán
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Beírod a gugliba hogy
Asus FX706H RTX2050 full specs,
és elvisz a gyártó honlapjára, és magad is láthatod hogy 55W +15 Boost
-
cs.zs.
veterán
válasz
M00NWALKER
üzenetére
Csak arra próbáltam célozni, hogy a rendszerbeállítás tökre brand-független. Ezt megcsináltuk az Intel Legionon is, meg az AMD Legionon is, meg az összes laptopon, ami a kezünk ügyébe kerül.
-
cs.zs.
veterán
válasz
M00NWALKER
üzenetére
Nem a hűtést állítgattad, hanem a windowst konfiguráltad kedvedre. Ezt a következő gépeden is kell majd, bármilyen márkájú is legyen.
-
cs.zs.
veterán
válasz
M00NWALKER
üzenetére
Ki kell próbálnod, tesztelned kell!
Amúgy mik a tapasztalatok a laptoppal?
Pro/Kontra? -
cs.zs.
veterán
sosem használtam...
(2 db gyermekem használja, szerintük jó ha van)
-
cs.zs.
veterán
válasz
rodman73
üzenetére
Ez, hogy AMD-ben nincs, ez így nem igaz. Lenovo Legionunk R5-5600H + RTX3050Ti, és abban is van. A Lenovo Vantage segédprogramban van benne, ezért gyanítottam hogy ebben az ASUSban esetleg a MyAsus progiban ott lesz.
Nem ismerem, ezért ez csak találgatás, tipp.
MyAsus végig volt nyálazva?
Biosban valami?Amúgy az miért nem jó, ha a windowsban az adott programhoz hozzá van társítva a nagy GPU?
-
cs.zs.
veterán
válasz
M00NWALKER
üzenetére
Megkérdeztem most , hogy ROG Zephyrus G14-ben hogy van, azt a választ kaptam, hogy nem is kereste, Windowsban rendeli hozzá a programokhoz, mert az élet (neki) nem csak játékból áll, és kell a takarékosság/csendesség is.
-
cs.zs.
veterán
válasz
M00NWALKER
üzenetére
Tiéd nem ilyen ?
(a kérdést a programra/felületre értettem)

és Lalikirály 36340 hsz-e? Az sem segít? -
cs.zs.
veterán
válasz
M00NWALKER
üzenetére
Nem ismerem a gépedet, de azt tippelném hogy ott van a MyAsus-ban, ha ott nincs, akkor a biosban...
-
cs.zs.
veterán
válasz
Lalikiraly
üzenetére
A legtöbb laptopban 3 energia-mód van, a takarékos, az auto/kiegyensúlyozott, és a max kakaó. Akkuról nem is szokott lenni padlógázas mód, így akkuról játszani már eleve értelmetlen. Max egy aknakeresőt
-
cs.zs.
veterán
válasz
M00NWALKER
üzenetére
Tudta ő nagyon jól, hogy van neki dedikáltja, de úgy gondolta hogy a takarékosság mindenek előtt...
-
cs.zs.
veterán
válasz
M00NWALKER
üzenetére
De lehet,
az a MUX, fixen bekapcsolja a dedikáltat, és minden arról megy. Akkor javasolt, ha mindig 220V-on lógsz, és nem számít az akkus üzemidő, mert úgy a takarékosságnak lőttek...
Ezért ha csak pár játékról van szó, érdemesebb itt windowsban hozzárendelni.
De nézd meg azt is, hogy mi történik, ha mostmár elengeded 100-ra a CPU-t! -
cs.zs.
veterán
válasz
M00NWALKER
üzenetére
Hát az van, ami általánosan lenni szokott:
(nehogy magadra vedd, mindannyiunkra vonatkozik, rám is)
a legtutibb gépet is lefikázzuk, ha nem értünk hozzá, és nem tudjuk használni
de mi hozta meg a megváltást? -
cs.zs.
veterán
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Lehet, persze.
Írta, hogy a 12-ből 2-3-at használ, de azt nem írta, hogy "miből".
2GB Integrált + 10GB dedikált?
Vagy az a dedikált már önmagában is 12?
Mindegy, hátha így jobb lesz. -
cs.zs.
veterán
válasz
M00NWALKER
üzenetére
Első körben próbáld ki, mi történik akkor, ha a windowsban a processzort nem engeded 100%-on futni, hanem leveszed 99-re, az energia-menüben: [kép]
Aztán ha az megvan, a windowsban a képernyő beállítások grafikai részénél az adott alkalmazáshoz rendeld hozzá fixen a nagy teljesítményű GPU-t
[kép] [kép] [kép] [kép]
Ha ez sikerült, és működik, lehet hogy le sem kell korlátozni a CPU-t,
Aztán referálj, mi változott ! -
cs.zs.
veterán
válasz
M00NWALKER
üzenetére
Játék közben túl meleg a CPU, a GPU meg alig van használva?
Biztos hogy jól be van állítva minden, hogy mikor-mit használjon? (ez esetben változhat a dolog)
vagy
Nem lehet, hogy az konkrétan egy CPU-igényes játék? (ez esetben nem biztos...) -
cs.zs.
veterán
válasz
mese13
üzenetére
Szia!
Nagy számok törvénye. Bármilyen gyártónál bele lehet szaladni időnként egy szar példányba. Szerinted Mercedesnél, vagy BMW-nél nincsenek garanciális javítások? (de igen, vannak)Itt a topicban is van olyan fórumtárs, aki átvette az új Zenbookját, szar volt, ki lett cserélve.
Nekünk i5-10300H + GTX1660Ti Asus TUF-ban megdöglött a dedikált 6GB GPU. Visszavittük Mediamarktba, ők küldték szervizbe, (fogalmunk sincs hogy hová), kaptunk másik alaplapot garanciában. Csak nagyobb alaplap volt elérhető (i7-10750H), ezért olyat kaptunk. Ingyen, gariban. Simán kérhettek volna különbözetet, de nem kértek.
1 hétig nem volt gép. A javítás után futár hozta, Mediamarktból, így a mai napig nem tudjuk, hol csinálták meg. És? Jobb gépünk van, mint a garis ügyintézés előtt.
Én nem tudok rosszat mondani róluk.A teljesítményhiányt vélhetően optimalizálatlanság okozza. Frissítésekkel helyrejön az. TP-Link AX55 AX3000 routert vettünk tavaly, 1 hét programozás (próbálkozás) után nem tudtuk hogy visszaküldjük, vagy egyszerűen csak felgyújtsuk. Mindent csinált, csak azt nem amit mi akartunk. Adtam rá jó szar értékelést, aztán meg az utolsó utáni pillanatban megtáltosodott, azóta is kitűnően teljesít, szeretjük.
Keserű a hangulat, értem én, én is szomorú lennék, de a hozzászólásod akaratlanul is kb olyan, mint a
"Volt ez a mostani barátnőm, nagyon fogazott. Senkinek sem ajánlom hogy nővel kezdjen..."Fel a fejjel! Jobb lesz! Amikor beindul, kb mindenkinek csorogni fog a nyála a közelében.
😉 -
cs.zs.
veterán
válasz
azbest
üzenetére
15,6" méretet keresett
M3402QA = AMD 14" Ryzen 5000 H
M3502QA = AMD 15" Ryzen 5000 H
K3402ZA = Intel 14" 12.gen H
K3502ZA = Intel 15" 12.gen H
Szerintem is jó választás, elérhetők világos zöld, szürke és fekete színekben, sötét billentyűzettel, 3 fokozatú hibátlan megvilágítással.
[kép] [kép] [kép]
memorix 36282
pont ez a bill megvilágítás lényege, hogy amikor pl az ágyban ölbe veszed, akkor már ne kelljen egyéb fényforrásokkal foglalkozni.
Elálmosodsz, bezárod, oldalra teszed, alszol.
Ha még el kell menni a szobai fali kapcsolóig, felébredsz
-
cs.zs.
veterán
válasz
szaboi6512
üzenetére
Billentyűzet világítás este kell, és mivel egy normális 300 nites (vagy erősebb) kijelző kiégetné a szemed, leveszed a fényerőt. Ilyenkor már az erős bill.világítás sem jó.
Nem nappal kell megnézni, hogy mennyire látod, hanem este, levett képernyőfényerőnél !
Ezüst billentyűzet kerülendő. Az átmeneti időszakban (félig este) alig látszik.
Világos palmrest a legjobb, sötét billentyűzettel, világítással. -
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Linusék is megnézték, hogy a nagyobb képfrissítéssel jobb játékos leszel-e.
Spoilerezek: igen.
https://www.youtube.com/watch?v=OX31kZbAXsA -
cs.zs.
veterán
válasz
darnex
üzenetére
Szia,
az igazi nagysebességű 2,4 gigabites sebességű kártyák már m2.2230 formájúak, az neked nem lesz jó.
Kompatibilitási probléma annyiban van, hogy ebből a régifajta PCIe wifi kártyából egyáltalán találsz-e 5GHz-est, és az mekkora sebességre lesz képes. Vezetékes internetes eszközöknél az elméleti határ 95%-a elcsíphető a gyakorlatban, de ha jól tudom, wifinél az elméleti sebességhatároknak csak a 2/3-a érhető el,
pl a 2,4GHz-es sávon 574 megabites eszköznél 380 körüli a tényleges max.
Így tehát ha egy (papíron)433 megabitre képes eszközt találsz, lehet hogy 300 megabit körül lesz vele a valós max sebesség. Az már jó neked?
Legjobb barátod a google:
-
cs.zs.
veterán
válasz
junkpod
üzenetére
Szia,
sok helyen hozzájuthatsz az eredeti alkatrészekhez,
itt van pl az Asus alkatrész webshop,
vagy a LaptopBatteryShop, ami minden gyártó gyáriakkujának webshopja (innen is vettem már),
vagy innen vettem már nemgyári, de kitűnő akkut,
de az való igaz, hogy ameddig elérhető a gyári, addig azt kell venni. -
cs.zs.
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
830-850-930-936 , ezek nem rossz eredmények. Épp annyi van a hálózatban és csókolom. Nézd meg mennyi a garantált! 300? (kb)
1000 megabites (elméleti) netnél eleve 950 körüli a max, ami mérhető (gyakorlati).
Nálunk 2000/1000 Telekom net van, a gyakorlatban (wifin) 1600-1700 / 1050 környéke. A Telekom routernek van ugyan 2,5G lan-kimenete, de egyetlen eszközünk sincs itthon, aminek ekkora bemenete lenne
Ha azt a LAN-kábelt beledugom bármelyik laptopunkba -
és ezekben 10/100/1000 csatlakozó van, 945-950/945-950-et mérek.
Így azt a kábelt a lakás másik pontján lévő routerbe dugom be, aminek szintén ezres bemenete van, és csodálatosan jólnevelten szórja a 950/950-et.
Ezres csatiban az ezret sosem fogod elérni.
Ez nem AC-hiba!
Kicsivel jobb a mérés, ha nem weboldalon mérsz, hanem a Microsoft Store-ból is ingyenesen letölthető Speedtest appal. Mellényitod a feladatkezelőt, és 2 helyen is kiírja kb ugyanazt. -
cs.zs.
veterán
válasz
peugeotmate
üzenetére
Ha hó végéig megveszed, még ezt is megkaphatod
-
cs.zs.
veterán
válasz
renamed
üzenetére
A 36172 és 36173 hsz-ben ketten is ugyanazt javasoltuk (nem beszéltünk össze),
egy AMD-H-s laptopot, 16GB rammal, oled kijelzővel.
Nyugi, ha 12-13.gen Intelt vettél volna 16GB rammal, azzal sem lett volna semmi bajod.
Egyszerűen csak beleválasztottál egy olyanba, ami neked már kevés. Sokaknak még elég lenne
-
cs.zs.
veterán
válasz
peugeotmate
üzenetére
-
cs.zs.
veterán
válasz
peugeotmate
üzenetére
Szia,
ebben a méretben/árban jó választás
a Zenbook 14X OLED UM5401QA
16 GB RAM
Ryzen5-5600H
2 hőcső, 2 venti,
2880x1800 felbontás, 90Hz OLED
9-10 óra (vagy akár több) stabil akkus üzemidő, miközben ha kell akkor a H-s proci 45 Watt is tud lenni
lapos fém ház, 1,4 kg, sleeve-tok a csomagban, gyári win11... -
cs.zs.
veterán
válasz
WolfiMusic
üzenetére
Hiába eredeti a windows, jöhet rá olyan frissítés, ami nem fekszik neki.
Időnként sajnos előfordul, hogy alapba kell rakni a gépet, és az is lehet, hogy hamarosan neked is az jön. Ezt a távolból senki sem fogja tudni megmondani.
Ne sajnáld azt a 8-10 ezer Ft-ot 8GB ramra, sokkal nagyobb baromságokra is elszórjuk időnként a pénzt.És ne kuncogj !
Mondd ki hogy kell altatni !!
Redcat! Szerintem Wolfi tudja!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- OLED monitor topic
- Projektor topic
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Acer Travelmate X314 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP 15 - Intel N4000 I 4GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad E50-70: i5-5G I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo V15-ADA - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I Cam I W11 I Gari
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3253, 100% Akksi
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3340M I 8GB I 500GB HDD I DisplayPort I 15,6" HD I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Pyttawrx