Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: A sor végén
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PixelRambo
üzenetére
Hát akkor keresd, mer ott van az
. Lépj át advanced módba F7 gomb -
válasz
gondor53
üzenetére
Szia!
Vivobook-ot telepítettem a következő bios beállításokkal:
advaned menü/usb config/legacy usb support, és a usba mass... enabled
boot menu csm diabled
Security/secure boot enabled. Így mennie kell, illetve az usb ne az usb 3-as portba legyen dugva.
Többnyire ezek szoktak lenni -
válasz
PixelRambo
üzenetére
Szia. Nézd meg a iosban, ott van erre állítási lehetőség. vagy az esc + fn megnyomásával lockolni tudod az fn-t így is mennie kell
-
válasz
Remekelek28
üzenetére
oké akokr már jó. -
válasz
Remekelek28
üzenetére
most telepítettem win10-et x54h laptopra. BIOs Advanced menüben:
legacy usb enabled, sata configban ahci, boot menube uefi boot enabled, és megy a telepítés win10-el -
válasz
Remekelek28
üzenetére
Rufussal csinálj egy pendrive-os telepítőt. Az SD-re hogy csináltad?
-
válasz
Remekelek28
üzenetére
Csináld pendrive-ról, az tuti megy
-
válasz
mr.tamasbiro
üzenetére
Mindegy, mehet bárhova.
-
válasz
Vadászmenyét
üzenetére
szívesen máskor is. 
-
válasz
Vadászmenyét
üzenetére
-
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Értem
-
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Akkor ezt meg kell lépni, és reméljük jó lesz
-
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Lehet cserélni kell akkor.

-
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
És most hogy áll a dolog? Sikerült? Illetve attól, hogy nem látja, kiadja a tálcát a gomb megnyomására?
-
válasz
Beerdrinker
üzenetére
Alaplapi hiba lesz híd hiba, vagy tápkör.
-
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Szia. Gyártói oldal, vagy a gép vagy az odd oldala. De miért kell az?
-
válasz
darkarthur
üzenetére
leírtam a tapasztalatot:
LINK -
Sziasztok! Paszta teszt (Arctic Cooling MX-4 vs. Noctua NT-H2)
alany egy lenovo t450/i5-5300U cpu, frissen pasztázva mx-4 (2019-es változat), majd frissen pasztázva noctua nt-h2-vel:
1.) üresjáratnál a két paszt szinte azonos, ami nyilvánvaló is (43°C-45°C körüli értékek, több megynitott chrome ablak, de nincs aktív használat).
2.)
Tesztre a prime95 programot asználtam:
mx-4 esetén felment 96°C-ra is, mjad beállt 83°C körüli értékre
noctua nt-h2 esetén, 76°C-77°C-ra ugrott fel, majd visszaállt 69°C-72°C, és stabilan 71°C-on állt, pedig a noctua tesztet tovább futtattam.Összegezve:
véleményem szerint mindkét paszta nagyon jó értékeket mutatott és használatuk is egyszerű. Tapasztalataim alapján, ha nem játékra kell a noti, akkor bőven elég az MX-4 is, ha huzamosabb ideig használnánk komolyabb dolgokra (játék, tervezés, videóvágás), akkor jobban ajánlom a noctua-nt h2 pasztát. Több éve használok MX-4 pasztát, és sosem volt probléma a szervizelt gépekkel, persze rendszeres karbantartás mellett.
Most nem mennék bele az ár/érték arányba, mert nem ez volt a fő cél, annyit azért javaslok, ha a noctua mellett dönt valaki, akkor a 10g-os kiszerelés éri meg, én is azt vettem.Képek:
1:
[kép]
2:
[kép]
3:
[kép]
4:
[kép]
5:
[kép]
6:
[kép]
7:
[kép] -
válasz
darkarthur
üzenetére
Most fog nálam debütálni, holnap jön meg a noctua, majd írom a friss eredményeket.

-
válasz
perfegor17
üzenetére
Teljesen normálisak az értékek! Noctua ht-h2 pasztával pár fokot csökkenthetnél még, de így is tökéletes teljesen.
-
válasz
perfegor17
üzenetére
Szia, az teljesen normális. Amúgy mikor volt esetleg takarítva, pasztázva?
-
válasz
b,gabor991
üzenetére
Router frissítés, vagy csere teszt erejéig. Sajnos ez olyan hiba, amit csak találgatni tudunk, és sok görcsöléssel jár. Nem gondolom, hogy hardverhiba lenne
-
válasz
b,gabor991
üzenetére
Pontosabban milyen típus.

-
válasz
b,gabor991
üzenetére
milyen a router típusa?
-
válasz
b,gabor991
üzenetére
Rendben. Melyik win verzió van fent?
-
válasz
b,gabor991
üzenetére
estleg ha van másik winyód eledobnám, és próbaképp egy tiszta telepítést megpróbálnék. a visszaállítás is jó lehet csak az általába hosszabb. a visszaállítás előtt csinálj mentést, de ezt tudod úgyis

-
válasz
b,gabor991
üzenetére
mikortól csinálja? Mármint esetleg egy frissítés óta?
-
válasz
b,gabor991
üzenetére
Nem gondolnám, mert akkor menet közben is kikapcsolna. Tuti szoftveres hiba
-
válasz
b,gabor991
üzenetére
Én ki szoktam kapcsolni a hibernálást alapból
cmd-t megnyitom redszergazdaként, ott be kell írni:
powercfg.exe -h off
ezzel kikapcsolom a hibernálást, én nem szoktam mást állítani és működik, pedig este is mindig csak lehajtom és regel megy. Max biosban esetleg vmi eere, vagy a routerben, ha egyátalán állítottál ott be ilyesmit. Én másról nem tudok hirtelen. -
válasz
b,gabor991
üzenetére
Nah hátha ennyi volt a gond.
Köszi a jelzést -
válasz
b,gabor991
üzenetére
hálózat és internet, majd hálózat és megosztási központ ott az adapterbeállítások, és ott a wifi ezközre jobb klikk, tulajdonságok, majd beállítás, ott pedig az energiagazdálkodás
-
válasz
b,gabor991
üzenetére
én is mindig lecsukom, meg felhajtom és nincs ilyen gond. Persze ez nem segít. alapkérdés: gyártói driver fent van?
Itt mi van neked?
[kép] -
válasz
b,gabor991
üzenetére
A wifikártya energiabeállításainál kutakodj
-
válasz
hallador
üzenetére
Szerintem lehet félreértettél, ezért leírom még1x:
"az intel nem olyan acélos!" És persze nem egy alap i3-as gépbe való a samsung.Ez egy tény "A G731-EV015 notiba simán kicserélném!" Ez meg annyit tesz, ha ilyen gépet vennék, akkor tuti cserélném az intelt belőle. Azaz, nyilván mindig a géphez és a felhasználáshoz igazítom az SSD vásárlást, így magamnak is. Ha szükséges igen akkor költök rá. Nem nagyzásból és képmutatásból, de nem hiszem, hogy ismeretlenül győzködnöm kellene erről bárkit is. Elmondtam a véleményem és tapasztalataimat, ez egy fórum sajnálom, ha nem tetszik, vagy nem egyezik a tieddel, ettől még nem azt mondtam, hogy rossz amit mondtál. SŐT! "nem egy alap i3-as gépbe való a samsung." Ezzel például osztottam a te véleményed, hisz ilyen gépbe felesleges. Ha mégis képmutatónak tüntem bocsánat, nem az volt a szándék. -
válasz
hallador
üzenetére
Más oldalt a samu 49500
az intel pedig 24800, az aqua az egyik legdrágább. Viszont tapasztalatok alapján ha nem olyan használja, aki nai 1 órát használja az tényleg nem vesz észre semmit, de amúgy én is a samsungot venném, mert mindenben gyorsabb és nemcsak papíron tudja. Edge-vel értek egyet az intel nem olyan acélos! És persze nem egy alap i3-as gépbe való a samsung. A G731-EV015 notiba simán kicserélném!
-
válasz
blue_23
üzenetére
Sziasztok! Csak pl asusnál irdalmatlan sok pénz kérnek silány minőségért, és ez már baj. Több új gép is 220-400 közt volt a kezembe és garancia időn belül volt vele komoly hiba. (Nyilván ez bármelyik gyártóéval megesik, csak asusból 2x-3x több romlott el, és ráadásul még a szervizügyintézésük is egy rakás..... ez csak egy sját tapasztalat/vélemény. Pl beküldtem, hogy nem jó a billentyűzet, erre visszaküldték, hogy nem tapasztalják a hibát, írjam le melyik nem megy... könyörgöm nyiss meg egy notepad-et oszt fél perc alatt nézd meg. Persze másodjára kicserélték, de akkor is, sorolhatnám az asus hülyeségeit.
-
válasz
shownomarcy
üzenetére
Sziasztok! Bocs, hogy közbevágok, de ha strapabíró kell, ez nem biztos, hogy a te géped lesz, ahogy már írták is.
Dell illetve lenovok talán strapabíróbbak ilyenár körül. -
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
-
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Annyira ritka hiba ez (még 1x találkoztam vele), legalábbis nálam, hogy nem fektettem be több időt erre, így ne haragudj, de erre nem tudom a választ. arra kivi lennénk, hogy mi oldja majd meg nálad.

-
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Volt ilyen már, ott egy bios frissítés oldotta meg, nem tudom nálad ez megoldaná-e. 308-as a legujabb a géphez, ami 2010-es. Ha a hdd csere nem oldja meg, azért még1x meg lehet próbálni a bios frissítést. még ha csak felülírod ugyanazt. Vagy vissza egy régebbire, majd ujra rá a frissebbet. Ezeknek meg kellene oldani a problémádat.
-
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Sikerült újratenni? Szerintem hdd a hibás. Lekéne tesztelni másik gépbe hard disk sentinellel például.
-
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Szia! Biosba be tudsz lépni? HDD/SSD-t látja?
-
válasz
Remiel
üzenetére
Sziasztok!
Nem neked címzem, csak ide írom le:
ezért javaslok én asztali gépet játékra, és nem laptopot. Ezért az árért már kapsz ott minőséget is.
ez csak egy vélemény. És igen tudom hurcolhatóság egyetem miatt stb....
Oké, hogy ez is erős gép, mert az, de egy asztali mindig jobb lesz és tovább is tart. -
válasz
Lallerboy85
üzenetére
Én használtat javaslok, 1-2év garival adják, és ebből az összegből már kapsz jobb gépet, mint újból. Pl lenovo, hp dell
Papooo-val értek egyet olyanokat ne vegyél. -
válasz
Lallerboy85
üzenetére
szia. Mi a keret?
-
válasz
Levente1991
üzenetére
Szívesen!
Akkor meg főleg elég a pny 240gb cs900 -
válasz
Levente1991
üzenetére
Szia!
Azt bármikor, 7mm-es a többség már az jó neked is. Én ebbe PNY is beletennék, jobb a kingston-tol, gyengébb a samsungnál picit, viszont olcsóbb jóval és a samsung 860 sebebességét úgysem használná ki a noti. -
válasz
szasza8712
üzenetére
Én is intel párti vagyok.
-
-
válasz
szasza8712
üzenetére
Jegyeztük.
köszi -
válasz
szasza8712
üzenetére
Próbáld live linux-al például. Ha ott jó, akkor lehet volt windows frissítésed. volt?

-
válasz
szasza8712
üzenetére
BIOS alól frissítsd, vagy pl nekem a win updattel jött le automatikusan megcsinálta
-
válasz
szasza8712
üzenetére
Szia.
Pontosíts:
Usb-s egér nem megy? Olyankor a touch megy, vagy pl ha a win gombot lenyomod arra reagál? A hdd jelző led ilenkor mit csinál (már ha van)? -
válasz
.•°>RAZER<°•
üzenetére
Köszi azért, hogy megírtad.

-
-
válasz
sickoface
üzenetére
Szia!
Biztos nem hibás a laptop, BIOS beállítás/Pendrive mód hiba lesz.
1. opció
MSDN-ről készíts egy bootolható pendrive-ot.
Itt válaszd az eszköz letöltése:
majd, mentsd el és indítsd el amit letöltöttél (Media creation tool 1903.exe)
és kövesd a lépéseket..... itt, meg így állítsd be:
2. opció:
Ha leszedted az image-t, akkor rufussal írd ki.
pl így, ez így megy
-
válasz
Futura9
üzenetére
Szia!
Nem valószínű, hogy rá megy....
így írd ki a win10 telepítőt:
BIOS módba azaz nem uefi, hanem CSM, ezt a rufusba simán be tudod állítani.
Ha így sem megy, akkor a chipset miatt nem fog rámenni. Nekem F5SR-em van és a chip miatt nem megy rá, nekem sis chip van benne. WIN7 megy rajta nyilván szépen.
Még ami eszembe jutott és elsőnek ezt nézd meg, hogy a winchestert tudod-e ACHCI módba tenni, mert abban kell lennie. -
Szia a ram az bővíthető, ezt írja a media markt oldala is, és m.2 ssd is tehető bele, a kérdés, hogy az m.s port és a sata hdd nem-e keresztezi egymás útját, mint ahogy mostanában gyártják a gépeket. Azaz vagy m.2 ssd-t vagy sata ssd/hdd-t használhatsz, egyszerre a 2 nem
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Battlefield 6
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- BMW topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Újszerű 10 magos Lenovo X13 Yoga G3 (12.gen Core I7 16Gb 512Gb SSD) laptopom eladó!
- Új makulátlan hp elitebook 840 g9 ! Fémház, i7 12gen!
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS/12GB DDR4/M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR! ÁRON ALUL
- Garanciás MAGYAR BILL lenovo thinkpad t14 gen3 i5 12 gen EXTRÉM AKMU IDŐ!
- Eladó Dell Inspiron 15 3520 laptop Újszerű állapot, garanciával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3263, 100% Akkumulátor
- 2db x Green Cell UPS 2000VA 1200W teljesítményálló tartalék tápegység 2000VA 1200W
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3623, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Pyttawrx