- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeciBELL
csendes tag
-
herrober
tag
Nos!
1. Igaz, sajna az AGP miatt fagy a rohadt + a PCI-t is emeli az FSB,nem?
Ott meg cücsül 1 SB LIVE 5.1 cucc, tehát az se szeretheti az emelést.
2. Cáfolok!!!!
180-as FSB-vel most beton-atom stabil.Tegnap este 2*3DMARK 4ó gamélés alat semmi para nem volt + Prime 95 is bírja így!!! (2166-on megy, Nem szorzó záras a Barci)
Itt tartok most.
További tuning = alaplap csere -
DeciBELL
csendes tag
Ja csak 166-on vagy 200-as fsb van esély a gép indítására! Mert ilyenkor 66mhz az agp freki!
200 fsb-n az enyém nem indul már, de én nem is merem a feszt föntebb nyomni, mert nincs túl jó hűtésem!
de te próbálkozz, és írj hogy mit sikerült alkotni!
De csak a szabványos fsb-ket ajánlom neked, tehát a 200 lenne jó, 180-on, meg 170-en is fagyni fog, nem lesz stabil!
[Szerkesztve] -
DeciBELL
csendes tag
Tudod mi a baj?
Na elmondom neked!
A memóriáddal, prociddal semmi baj, lehetne azokat tuneszolni! Viszont ha nyomod az fsb-t följebb akkor mivel lockos az agp freki szorzója az agp freki is megy föl.
Azért tud bebootolni a gép mert akkor még nem hajtja a videokártyát!
Ez ennek a lapnak a legnagyobb baja, hogy nem lehet az agp frekit fixre állítani!
Úgy se fog elindulni a cucc ha 2,5V-ot adsz rá!!!
Ez van -
herrober
tag
Kipróbáltam...
Véletlenül ''úgymaradt'' a szorzó, 2375-ön még bebootolt!!!! Aztán 1-2 perc után ki is fagyott
Lényeg: sajna csak 180-as FSB-ig bírja a cucc...
Ez nem az az alaplap... -
herrober
tag
A proci 333-as FSB-vel nyomul alapból.Most ott tartok, hogy 172-ön megy.Feljebb ujraindul meg ilyenek...Lefelé nem akarom tenni, szerintem többet vesztek az FSB-vel, mintha 400-on menne a memó!
Ordas Úr (tuningnet) azt javasolta, nyomjam föl 200-ra, és emeljem max.-ra a VCore-t.
De ettől még a PCI/AGP nem fogja bírni, nem?Vagy igen?
Mindegy, este bepróbálom...Hátha.. -
herrober
tag
Sziasztok!
1 kis segítség kéne:
Van 1 jófajta a7v8x-em.Beleraktam 1 db 512-es 400-as Kingmaxot.
Sehogyse akarja 400-asnak látni a rohadék?
Ötlet? -
affli
tag
Procit próbáltad már másik lapban? Az is fagyhat sztem...
-
Paqito
senior tag
Üdv!
Előre szeretném leszögezni, hogy egyetlen gyártó ''beépített ügynöke'' nem vagyok!A procit a korábbi 58 fokos alaphőmérsékletről 44-re hűtötte, játék során kb max 55-57 fokra ment fel. Ára tréfásan 3700 Ft, plusz posta. Összesen 4690 jómagyar pénzbe fájt! Engem mindenképp meggyőzött.
Megj: Kedden rendeltem a második Alcompot, -mondjuk fel sem merült bennem másik cooler lehetősége...- és ez már az új 550-es szériából való.
Ha kell bővebb info akkor szólj!
Szép napot,
Paqito -
DeciBELL
csendes tag
Amúgy úgy néz ki hogy az alaplapom a ludas! Félre is mér, és az egyik memória slot valamiért hibás.
Legalábbis ha az1-es slotba rakok memóriát, akkor a játékok kifagynak.
Úgyhogy csere lesz majd belőle.
Talán egy NF7, plusz valami jó proci hűtő! -
Paqito
senior tag
Üdv!
Milyen Thermaltake???
A cooler cserén én is túl vagyok. Jómagam egy Thermaltake Volcano 9-est hajítottam igen messzire. A Tt hűtőket felejtsd el, szart sem ér, de legalább sokba kerül. Sok cuccuknál a néhány dekás rézmagot beleragasztják (!!!) az alu bordába. A ventijüket viszont érdemes megmenteni. Az adataimnál láthatod, hogy mire váltottam, a linken meg is nézheted!Bővebben: link Jó kis cucc, nagyon elégedett vagyok vele, de ma már ezt választanám....Bővebben: link Hazai cucc olcsóért, jó minőségben. Tuningra is alkalmatos! Az 520-as sorozathoz már volt családon belül szerencsém -egy 1800+ Palomino-t fagyasztott- s remélem két héten belül már az 550-est is szemrevételezhetem.
[Szerkesztve] -
DeciBELL
csendes tag
Hát már ezen túl vagyok hogy igazítgatom a hűtőt a procin
Nem is egyszer csináltam már. Több paszta, kevesebb paszta... Most sztem pont jó. De az lehet hogy a proci hűtőm nem valami hatásos. Pedig thermaltake.
Lehet hogy veszek rá egy másikat, vagy becserélem.
Nagyon jó zalman utánzatokat csinál a primecooler is.
majd onnan nézek egyett! -
Paqito
senior tag
Üdv!
Nekem is ilyen lapom van. Ilyen problémám nem volt, nálam a lassú hardver-kezelés a bosszantó.... Viszont a deszka a hőmérsékletet alulmér, a rossz helyen elhelyezett szenzor miatt. Nálam ASUS Probe, Sandra, Everest ugyanazokat az értékeket adja ki. /Illetve a Sandra felcseréli az alaplap és a CPU hőmérsékletét.../ Szóval az a 60-70 fok lehet hogy pár fokkal -kb 5el- még magasabb is. Biztos hogy a hűtő jól van fenn??? Figyi: nézzd meg a BIOS-ban, hogy a hardvare monitor menüben mit ír ki. Mivel Bios-ban majdnem fullon dolgozik a CPU, várd meg amíg beáll a max. hőmérséklet. Nálam a Bios masszívan kihozza a 61-63 fokot, míg Sandrat 40-szer lefuttatva sem ment 55 fölé...
Talán érdemes ezen a vonalon is körülnézned!
Legjobbakat, Paqito
[Szerkesztve] -
ffodi
veterán
-
DeciBELL
csendes tag
Saja nincs régi procim, esetleg majd kölcsön kérek egyet. De én a laprara gondolok, és nem a procira. A hűtőt már ezerszer átnéztem, megigazítottam. Elég paszta is van alatta (nem túl sok). És a helyén is van rendesen.
Valakinek nincs ilyen problémája rajtam kívül?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
DeciBELL
csendes tag
Hát nem tudom, végülis még a tápot nem cseszegettem, de a kode-genny
előtt egy noname Acorp 400W-os táp volt benne és azzal nem csinált ilyeneket.
De azért kipróbálom, a havernak úgyis van egy 500W-os ''mittomén'' (3 ventis,20eFT volt,nem lehet szar) tápja. Majd kipróbálom. -
Nimda
addikt
Nem biztos hogy tap hiba!Eddig siman ment,bar ez sem kizart!
Nezd meg a procit hogy nem e serult meg!Vagy rakd vissza a regit,hogy azzal mit produkal!Vond le a következtetest..... -
Hogy ne lenne már kevés a 400W-os Codegen??
Hidd el nekem hogy azzal van a gond és amiatt sz@rakodik a gép. Kérj kölcsön egy normális tápot valakitől (Zalman, Chieftec, Enermax, DTK stb.) és próbáld ki azzal. A Chieftec-emet rá hogy a kódgány a ludas!
-
DeciBELL
csendes tag
Ja a videókártya meg most lett kicserélve, úgyhogy sztem azzal sincs baj.
HELP PLÍÍÍZZZZ!!!!!!!!
MIt csináljak????? -
DeciBELL
csendes tag
Hali mindenkinek!
Átnézegettem már elég sok topicot, de sehol se találtam orvosságot az én problémámra!Remélem tud nekem vki okosat mondani!
Szóval a baj egy ASUS A7V8X-es alaplappal van, pontosabban nem biztos hogy azzal van a baj, ezt kellenne kideríteni! A gép ugyanis a következőt csinálja! Rendesen bebootol minden, fut a windfos, no problem. Utána ha egy kis játékra kerül sor elszál a gép. Kifagy. KB 5-6 perc után. No már most az a baj hogy ezt elég rendszertelenül csinálja. Van olyan nap hogy minden egyes reset után ezt csinálja, van amikor egész nap semmi!
Próbáltam mindent! Friss Bios-t, új drivert, memória időzítést,de semmi. Az a legfurább hogy több éven át simán ment a gép, viszont amióta megvettem bele a 2800 Athlon-t nem boldogulok vele. A táp is egy 400W-os Codegen, tehát az se lehet kevés. Ja valamint everestel a cpu hőmérséklet akár lehet 60-70 fok is!!!pedig alap feszen megy a proci. Ugyhogy sztem félre mér az alaplap! A memóriát teszteltem memtest-el, de nem dobott hibát rá, a cpu-t cpustability-vel teszteltem, arra se dobott hibát! Mi lehet a baj???
Én az alaplapra tippelek! Bár nem biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged