Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
- Austin F.: Hardverapró szűrő script 🛒
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vangelis
félisten
Irtam nekik tegnap este emilt
Válaszra sem méltatnak, hogy megkapták e az emilt vagy valami.. biztos nem érnek rá nagy dolgukban
-
degu
senior tag
Tudomasul kell vennunk,hogy vannak ugyesebb zsebtolvajok,akik emellett meg tehetseges buveszek is,mert torvenyesnek tudjak ezt feltuntetni! Egyszeruen arrol van szo,hogy egy-ket szemfules ficko rajott,hogy hogyan lehet lenyulni az egesz emberiseget!

/Ismerjetek el,ez azert nem kis teljesitmeny!/
-
Vangelis
félisten
Két xaros micro sd 256 os kártyára nem tett a nagyker xaros matricát, nem vettük észre.. és megtalálta a kedves artisjus-t os ipse

-
Vangelis
félisten
Esetleg valaki leirhatná pontosan, hogy mi joga van egy ilyne ellenőrző egyénnek.... mert érdekel. PL számla másolatot odaadhatok neki stb?
-
Vangelis
félisten
Ma voltak nálunk ellenőrizni.. remek.. kiezek amugy? ez a társosogág.. mihez bvan joguk? felrúghattam volna
? -
jerry311
nagyúr
Szabad, de pl a másolásvédelem megkerülése már jogszabályba ütközik. Ugyan nem a szerzői jogokba, de akkor sem szabad pl ''DeCSS''-elni a DVD-t

Más kérdés, hogy tisztában kell-e lenned az adott szoftverek képességeivel. Kell-e azt tudnia az 1.0-ás DVD másoló usernek, hogy a másolóprogram kikerüli a másolásvédelmet. Itt most főleg az 1 gombos DVD másoló, 1 lemezre összerakó, író programokra gondolok. Hiszen ezeknél szóba sem kerül sehol. Persze ettől még ugyanúgy jogszabályba ütközik, csak legfeljebb nem tudja a felhasználó.[Szerkesztve]
-
ArGab
őstag
Legjobb tudomásom szerint zenékről/filmekről lehet készíteni magáncélra másolatot, akár úgy is hogy nem birtoklod az eredeti példányt, hiszen ezért kell jogdíjat fizetni az adathordozókra. De ezt megosztani másokkal már bűncselekmény, és azt hiszem a másolásvédelem feltörése is az. (azaz ha szóba kerül honnan van, akkor nem mondhatod, hogy fogtam az XY progit, majd ennek segítségével feltörtem a másolásvédelmet és így készítettem; ellenben azt mondhatod hogy letöltöttem, hiszen így nem te törted ferl a védelmet)
[Szerkesztve]
-
JOTI
tag
Sziasztok!
Új topicot nem akartam nyitni az én kis témámhoz, ezért gondoltam ide irok!
Szintén Artisjus-os lenne a téma, méghozzá mit SZABAD és mit NEM!
Azt szeretnénk kideriteni,mert kissebb vita alakult ki jó barátommal, hogy ha van egy eredeti cd-m azt lemásolhatom ugyebár a Sz.gépemre!
35. § (1) Természetes személy magáncélra a műről másolatot készíthet, ha az jövedelemszerzés vagy
jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja.
Ezzel tisztában is lennék, csak ő azt mondja, hogy ezt meg is lehet osztani másokkal, azaz ha háolzatban vagyunk, akkor én nyugodtan lemásolhatom róla!?
Na ez szerintem nem igaz, vagy tévednék?
23. § (1) A szerző kizárólagos joga, hogy a művét terjessze, és hogy erre másnak engedélyt adjon.
Terjesztésnek minősül a mű eredeti példányának vagy többszörözött példányainak a nyilvánosság számára
történő hozzáférhetővé tétele forgalomba hozatallal vagy forgalomba hozatalra való felkínálással.
Ugye igazam van?!
Várom a válaszokat!! -
anulu
félisten
a dolog jelen állapotban úgy néz ki, hogy a matricából kb minimális pénz megy az artisjusnak, kb 90%-a adó. eléggé belsős helyről tudom.
Artisjus-ék pontosan tisztában vannak azzal, hogy Szlovákiából és Ukrajnából annyi CD és DVD jön be, hogy a ''jogdíjakból'' egy kisebb Mo-i város évekig ellenne jól. -
Kezemben van egy eredeti - méghozzá nem olcsó - DVD.
A következő van ráírva :
''E DVD-nek csak az otthoni lejátszása engedélyezett. Minden jog fenntartva. A lemez lejátszása hotelben, buszon, hajón, vonaton, repülőgépen, clubban (sic!) kórházban, iskolában stb. csak a forgalmazó külön engedélyével.
A lemez engedély nélküli exportálása, importálása, terjesztése, kölcsönzése, cseréje, viszonteladása, bérbeadása, a film nyilvános vetítése, televíziós sugárzása, részben vagy egészben történő lejátszása szigorúan TILOS. E szabályok megszegése jogi következményekkel (beleértve a börtönbüntetést) járhat.''
Backuphatják.
és mi az, ami nem tilos?
egyébként jó filmnézést... igazán ráírhatnák ezt is.
(kiadó : Intercom)
[Szerkesztve] -
concret_hp
addikt
amugy meg eccerü: nem kell matricás cd-t venni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
csak azt nem értem az állam miért hagyja ezt? mármint artisjusték pofátlanságait?
-
beeboy
addikt
válasz
Kleinmodi
üzenetére
ez olyan mint a centrum parkolótársaság
csak azért fizetünk, hogy pár fószer, aki közel van a tűzhöz, gennyesre keresse magát.
de szerintem ez kevés!
matrica kéne a ceruzákra, minden egyes papírlapra, mert ugye az is alkalmas jogvédett tartalom írására, tárolására
viszont a radírra ellenmatrica kerülne, mint e tartalom megsemmisítője![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Kleinmodi
tag
artisjus VICC!
csak az a baj hogy ilyen (vagyis hasonlo) van máshol is de sehol sincsen magánkézben!!!!
csak természetesn a mi kiss hazánkban
NO COMMENT! -
beeboy
addikt
menjenek a picsába mindannyian (már elnézést)
legyél ellenálló: ha látsz egy artisjus-os matricát, köpj egyet és állj odébb -
bekaphatja most már az összes szerzői jogvédő meg pénzéhes pöcskiadó, hihetetlen, hgoy viselkednek....

Bővebben: link
A Sony lecsapott a metál-Beatlesre
* Index
2005. március 5., szombat 14:24
A Beatles-jogokat tulajdonló Sony/ATV zenekiadó felszólította a Beatles-dalokat Metallica-stílusban játszó vicczenekart, a Beatallicát, hogy zárja be weboldalát, és ''nagymértékű és jóvátehetetlen'' károkra hivatkozva kártérítést is követel. A zenekar csak saját örömére készítette a feldolgozásokat, bevételük nem nagyon volt belőle. -
itibi
csendes tag
válasz
Avicularia
üzenetére
De tényleg, ez így durva...
Az öcsém hobbifotós, elég sokat fényképezget, digitális gépet ==> memóriakártyát használ, és cd/dvd-re írja ki a képeit...
Ő pl. mire fel fizet jogdíjat akár a memóriakártyák, akár a lemezek után? -
Sixkiller6
őstag
akkor mi van, h betolok artisjusékhoz 1000 db saját programokkal teliírt cd-t és azt mondom, h kérem vissza az 50ezer forintomat, amit egy olyan szolgáltatásért fizettettek ki velem, ami nem is vettem igénybe, ráadásul még csak ráutaló magatartást sem mutattam?
erre mit mondanának? merthogy főnökkel épp ezen gondolkozunk, ő benne van minden ilyen marhaságban.
nem volt gyenge tegnap juszt tvműsorában, amikor juszt kb ugyanezeket kérdezte (h milyen jogon fizettetnek vele bármit is), az articsóka azt mondta, h ''nincs jobb megoldás''. ja, az más, akkor szívesen fizetek.
amúgymeg oldják meg h a tetves cd-ikről ne lehessen ellopni a cuccot. de csak azért követelni átalánydíjas kárpótlást, mert szar (másolható) a termékük... -
Szalma
őstag
(Egy érdekesség: van olyan hazai kiadó, aki 50db-os megjelenéseket is csinál. AudioCD.)
Szeretettel:
Szalma -
Sixkiller6
őstag
megvan!!!
ötlet a következő:
1, leírok egy mondatot. legyen a következő:
ma délben süt a nap
2, alapítani kéne egy jogvédő szervezetet
3, megoldani a törvénybe iktatást
4, ezek után az összes papírgyár, nyomda, papírt vásárló ember fizessen nekem jogdíjat, mert felhasználhatja, leírhatja az én mondatomat a nyersanyagra, ergo a nyersanyagot felhasználhatja a jogvédett szöveg lemásolására is
na? ki száll be? ha ti is mondotok jó kis mondatokat, akkor összegyűjtünk egy listát, és alapítunk céget. -
Gambit
őstag
A Vektorra utaltam.
(Tudod, az a mátrix paródia, van topicja.) Egyébként Kozsónak egyáltalán nem kell félnie, hogy másolják a lemezeit, mert nem érnek annyit, mint a nyers cd, bármilyen olcsón is veszed. Amúgy is nevetséges, hogy sír itt a 200 lemezével. Hát mennyi haszna lenne abból neki a végén?! Megéri azért égetnie magát tovább? Vagy mindegy, csak szerepeljen? Szánalom. -
engem nehezen..

-----------------
egyébként Kozso bácsi ugye olyan okos, hogy kiszámította, hogy pontosan 200 lemezzel több jelenhetett volna meg. De ha meg tudta számolni, vagy hogy ne legyek pontatlan megbecsülhette a számot, akkor valószínüleg birtokában van ezeknek a lemezeknek.
Tehát a jótékonysági felhívás szól minden állampolgárnak, aki hátrányos helyzetben érzi magát, hogy fossza meg Kozsot a további 200 antikulturális hanglemezétõl, és dobja õket a tûzre.... (Kozsót, meg a lemezeit....) Ezzel le is áldozna a popperkultúra jövõbeli magyar nemzedéke, hiszen csírájában elfojtottuk a sablonosító hatást. (értsd az ''egykettõre megtanuljuk a négyütemût lenyomjuk a tévében, mosolygunk, mobilt veszünk, szeretnek a lányok, dagad a pénztárcánk'' modern magyar szemlélet.) -
válasz
kapcs-ford
üzenetére
apropó, zene.
pár évvel ezelőtt (amikor még hallgattam rádiót
) hallottam :
Bemondó : És most a Juventus rádió jótékonysági felhívása következik !
És ekkor megszólalt egy hang :
''Szia ! Kozsó vagyok. Szereted a zenét ? Akkor ne másold a lemezeinket! A
másolás megöli a zenét!
Ha nincs a lemezmásolás, akkor idén 200-zal több lemez jelenhetett volna
meg!
Mert a zene..... mindenkié ! ''
Eddig az idézet.
Aszittem, eldobom az agyam !
1, Hol ebben a jótékonyság ? (mert a közleményt úgy jelentették be)
2, Ha a zene mindenkié, akkor miért kérnek érte soksok pénzt ???
3, Kisdobos becsület szavamra fogadom, hogy sohasem fogom a Kozsó lemezeit
másolni !
Amen.
Ui. Tök jó, gondoljatok bele, 200-zal több kozsó-féle divatlemez
jelenhetett volna meg !
Nos, szerintem meg a Kozsó öli meg a zenét (lásd ámokfutók, sájgájz,
bestiák, stb.) -
anaqer
veterán
válasz
Avicularia
üzenetére
Abszurdisztánból jelentik...

Egyébként meg na bumm, legfeljebb majd flesst is feketén vesz mindenki - ha tényleg ezt akarja az Artisjus, rajtam igazán nem fog múlni. -
kapcs-ford
őstag
válasz
Avicularia
üzenetére
másképpen nem tudnak pénzhez jutni. Az itthoni zeneipar egy kalapsz**r.
-
Volu
tag
Elvileg minden olyan törvény alkotmányellenes, amely prekoncepción alapul...
Ez mégis életbe lépett.
A nyomtatókkal mi újság? Ott hogyan igénylek vissza bármit? Az orra alá dugom a papírköteget, hogy ne' ezt én írtam?
-
Avicularia
veterán
artisjus bekaphatja

ARTISJUS: hologrammos matrica már a flash memóriákon is... -
attilam
őstag
Az egész Artisjus egy nagy rakás szar. Jó lenne ha végre felébrednének.
Szerintem az a baj, hogy nincs konkurens jogvédő iroda, mert ha lenne, akkor nem az Artisjusnak fizetnék a jogdíjakat, az biztos. -
tomi_mod
aktív tag
A fenti cikk alapján én 10Ft-ért vettem tdk írható dvd-t a teccsóban.
Nekem már az *assza a szemem, hogy valamin nagyobb az adó -mert szerintem ez az és nem jogíj- mint maga a termék előállítási ára.
A topicnyitó leírta a lényeget; saját szerzeményt írok ki, legyen az akármi DE SAJÁT, nem hozom sehol forgalomba, nem csinálok vele semmit, csak magamnak kiírtam; itt minek fizetem ki a ''jogdíjat''... ...Ja hogy ''visszaigényelhető''!!! -őszintén ki fog hadakozni?!?
Nagyon *aszán ki van ez találva, de nemcsak ezügyben... -
-
tocsa
senior tag
válasz
Warlock_42
üzenetére
Bizony nem nagylelkuek. Sot. En ugy latom, hogy ''beetettek'' a felhasznalokat, es hirtelen palfordulassal perelgetnek. Ez a legparasztabb dolog. Ha elore tudja az ember, hogy 10 ev mulva fizetnie kell a gif-ert, jpg-ert, stb.-ert, akkor nyilvan nem kezdi el hasznalni. Csak akkor meg ezt nem tudni, mert a ''beetetes'' idoszaka zajlik.
-
delta9
senior tag
válasz
bitfarkas
üzenetére
ez csak a jogdíjra vonatkozik, sztem nem a műre, ugyanis:
4.§ (1) A szerzői jog azt illeti, aki a művet megalkotta (szerző).
16.§ (1) A szerzői jog védelem alapján a szerzőnek kizárólagos joga van a mű anyagi formában és nem anyagi formában történő bármilyen felhasználására és minden egyes felhasználás engedélyezésére.
így már más az értelme, nem? -
bitfarkas
őstag
Szerintem ez nem csak röhej, de magasabbrendű jogszabályokkal is ellentétes. (jó lenne, ha valaki ennek a feloldását kezdeményezné)
Amiről szó van, az a következő:
''(7) A jogosultak díjigényüket csak közös jogkezelő szervezeteik (85-93. §) útján érvényesíthetik, díjukról csak a felosztás időpontját követő hatállyal, a rájuk jutó összeg erejéig mondhatnak le.''
Azaz a szerzői jog tulajdonosa nem rendelkezhet szabadon a tulajdonával. Nem adhat engedélyt bárkinek, hogy ingyenesen felhasználja. Ez szerintem ütközik a PTK-val, illetve alkotmányellenes. -
toeri
aktív tag
Igen, itt is az van, ahogyan eddig tudtam, az ügyintézőnek meg küldj a nevemben egy feketepontot!

''35. § (1) Magáncélra bárki készíthet a műről másolatot, ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja. E rendelkezés nem vonatkozik az építészeti műre, a műszaki létesítményre, a szoftverre és a számítástechnikai eszközzel működtetett adatbázisra, valamint a mű nyilvános előadásának kép- vagy hanghordozóra való rögzítésére.''
- és ott van jó sok pontban a lehetséges esetek (példák) és értelmezésük.
Amiből kiválóan látszik, hogy ha te meg én elmegyünk egymáshoz és viszünk 5-5 CD-t, amit a boltban vettünk és lemásoljuk egymásnak az önmagában nem kalózkodás. (Pont ezt a lehetőséget fizettük meg a matricával.) Ha nem magunk készítjük a másolatot hanem pénzt adunk érte valkinek, akkor már necces, ha pénzt kérünk a másolatért akkor pedig egyértelműen szabálytalan a dolog. De amíg pénzmozgás nincs, és saját célra másolod szabad... -
delta9
senior tag
ez teljes mértékben vitathatatlan. ebben tökéletesen egyetértünk.
nem találtam meg konkrétan (talán nincs is darabszámhoz kötve?), de:
http://www.artisjus.hu/dokumentumok/jog.html -
toeri
aktív tag
Ha nézeteltérésem van valkivel, akkor jó ha ismerem az ő álláspontját is, de az, hogy a jogvédő próbálja a törvényt ''tologatni'' és a számára legkedvezőbb nézőpontból értelmezni még nem jelenti azt, hogy adott esetben ez egybeesik a törvényhozók szándékával vagy akár egy bírósági ítélettel.
A szerzői jogvédők szvsz eléggé el nem ítélhető módon sok a nagyközönséget megzavaró téves ál- ill. rémhíreket terjesztenek a kérdésben, mert az ő (rosszul felfogott) érdekeik ezt diktálják. Ez nagyon káros a társadalomra nézve, mert így a tájékozatlan ember nem tudja eldönteni, pontosan mikor is jár a tilosban. A valódi érdek az lenne, hogy a szabályok és határok mindenki számára egyértelműek és ismertek legyenek. (Sajnos azt kell mondjam ebben az országban ez az élet más területein is így megy, mert ez az érdeke azoknak, akik ''jobbak'' az érdekérvényesítésben. A kisember pedig -aki csak ''a törvény előtti egyenlőség''-ben bízhat- adott esetben jól teszi ha utánanéz a dolgoknak.)
Ui. ''Ha oroszlánra vadászok, nem tőle fogok tanácsot kérni...''
-
toeri
aktív tag
''Elvileg egyetlen másolat készítése (történjék az bármilyen célból) is többszörözésnek, tehát felhasználásnak minõsül, azaz a szerzõ engedélyéhez kötött. A szabad felhasználás (Szjt. 33-41. §§) körében a felhasználás díjtalan, s ahhoz a szerzõ engedélye sem szükséges. A magáncélú másolatkészítés a szabad felhasználás körében megengedett, azonban a törvény számos feltételhez köti. Ezek egy része „generálprincípium'', alapelvi szintû követelmény (csak annyiban valósulhat meg, amennyiben nem sérelmes a mû rendes felhasználására, indokolatlanul nem károsítja a szerzõ jogos érdekeit, megfelel a tisztesség követelményeinek és nem irányul a szabad felhasználás rendeltetésével össze nem férhetõ célra), más követelmények azonban konkrétabbak (csak magáncélra készíthetõ másolat, mely a jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja.''
Forrás: http://www.cp.hu/cp/ajanlo/cikkek/jog.html
Ui. Csak gyorsan rákeresetem, biztos van jobb forrás is róla. -
delta9
senior tag
ezt nemtom, hogy honnan vetted, de nem így van. a bejelentett zkarok/előadók között osztják szét, és nem úgy hogy az én számomat 1szer játszák, a Charliét meg 15ször per nap, akkor ő 15ször annyit kap mint én. épp ez a kib.szás az egészben. egyenlően osztják szét az előadók között, függetlenül attól, hogy ki és milyen gyakorisággal szerepel.
-
toeri
aktív tag
Honnan tudod???
(Ha elég sokan fizetnek elég kevés képviseltnek, akkor pl. elég könnyen előfordulhat, hogy ez egy tetemes bevételi forrás. Az Artisblabla pedig úgy határozza meg az osztogatás mértékét, hogy kinek a számait hányszor hány embernek játsszák le. Mivel a te számaidat csak te játszod, netto befizető leszel a rendszerben, mivel a Charlie számai folynak a csapból is, ő nettó haszonélvezője a rendszernek. Úgyhogy csak csínján ezekkel a kijelentésekkel!)
-
egy zenész haverom azt mondta, hogy ha összejön nekik az első albumra valójuk, akkor ki fogják rakni a netre, mp3-ba..,mert ugy is lemásolnák.
asszem akkor sokat kell fizetniük nekik.
ő, ugy gondolta, hogy a zenét ingyé terjesztik, mert a nagy pénz ugyis a koncertekbe van.. -
Rox
tag
Egyébként ha nem védeted le az ártalad írt slágergyanús szerzeményeket, akkor az is előfordulhat, hogy valaki levédeti helyetted és majd fizethetsz neki, hogy játszhasd őket...

-
delta9
senior tag
ez eddig ok. én azon háborgok, hogy írok egy dalt/szöveget és az nem az enyém, hanem fizesseg utána jogdíjat (ha előadom vhol) és azt szétosztják az ''általuk képviselt'' előadók között.
há nehogymá' belőlem, ill. az hozzám hasonló emberekből éljen meg egy ilyen kis tetű! az ismert zenekaroknak pedig valószínűleg ez a bevételük az, ami olyan mintha nem is lenne... egy Horváth Charlie nem ebből él. -
delta9
senior tag
nemnemnem. vmi olyasmit mondott a csaj (őszintén itt már annyira felk..ta az agyam, hogy nem is nagyon figyeltem), hogy azé' van rajta az ő kis szaros matricája, mert ha én nagyüzemben akarom a cd-ket írni, akkor ezáltal már ki van fizetve a jogdíj, mert az importőr már kifizette (a kiskeres meg továbbhárítja rád/rám).
még egy kis extra:
ha pl. diskman/walkman-t hallgatsz és ne adj' isten elkezded az utcán dúdolni/fütyülni az adott slágert, JOGDÍJAT KELL FIZETNED!!!
na még egy:
a mozifilm vetítések után a filmben elhangzó betétdalok(!!!) után a nettó jegybevétel 1%-át jogdíjként kell megfizetned, annak ellenére, hogy a film producere a felhasználás joga nélkül bele sem tehettette volna az általa gyártatott filmbe! -
beeboy
addikt
most nem úgy van, hogy amin nincs rajta az artisjus hologramja az után nem is fizetünk?
nagyobb áruházakban van külön zenei cd-alapanyag, és drágább is mint egy sima!
szvsz a hologram nélküli olcsóbb, ezen nincs is díj.
másik: ha díjat szednek, akkor ezzel valamilyen szinten elismerik, hogy törvényes a másolás nem?
ez olyan mintha a bankrabló befizetné az áfát....![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Apika
addikt
Itt Magyarországon nagyon érdekesen alakulnak a dolgok. Dolgozni senki sem akar, csak pénzt beszedni...
Én is gondoltam rá, hogy elmegyek hozzájuk, mert sok CD lemezt használunk fel, amire saját fejlesztésű programot írunk. És nem akarok a CD-kért jogdíjat fizetni. De előre elment a kedvem a hadakozástól... -
TheVeryGuest
senior tag
válasz
Warlock_42
üzenetére
Régebben az encoder-eket basztatták, aztán volt egy hír, hogy a decoder-ekből is pénzt akarnak préselni. Most, hogy már jól elterjedt :-(.
Ezér ugyebár a LAME hivatalosan nem is .mp3 encoder, ahogy a neve is mutatja:
Lame, Ain't an Mp3 Encoder ;-) -
Shümegh
tag
Én mondom, ez a világ már régen megérett a pusztulásra. Egy pár ember irányítja a világot, akiknek a kezében annyi zseton van, mint a többi pár milliárdnak együttvéve. Remélem, hogy történni fog majd egy óriási kataklizma, amitől az emberek majd észbekapnak. Én csak az állatokat, és a növényeket (A Természetet) tudom csak igazán tisztelni. Az embereket majdhogynem gyűlölöm (magamat is beleértve, hiszen alapjaban(alapvető ösztönök, vágyak terén) véve egyformák vagyunk) .
-
Cane
őstag
Ez az egész akkora marhaság, mint hogy júeszéjben már kiparcellázták a Holdat, azt ami senkié vagy talán mindenkié, de semmiképp sem az emberek egy csoporjáé akik fizettek.
-
Warlock_42
senior tag
''Egyébként az tudjátok, hogy az mp3 formátum használata után is fizetnie kellene mindenkinek, aki felhasználja? Fraunhoferék viszont nagylelkűen erről lemondtak. Van ilyen is.''
Én úgy tudom, hogy ennyire azért nem nagylelkűek, mostanában már perelgetnek ők is. Pont ezért fejlesztették ki az OGG-ot. -
Keitaro
addikt
Milyen dolog ez már, hogy a saját zenéd nem a tiéd, ha nem mész hozzájuk cashelni...
-
simonzé
addikt
Teljesen igazad van.
Miért fizessek jogdíjat, ha...
-lemásolom a már megvett CD-t, hogy a kocsiban is hallgassam
-csak céges adatot mentek a lemezre
-pályázati anyagot nyújtok be a lemezen, amit én állítottam össze
Még egy dolog: felhívtak az Artisjustól az előző munkahelyemen, és elmondták, hogy a telefonunk várakozó zenéje után jogdíjat kell fizetnünk, mert ha nem, akkor beperelnek. Ezután vagy fél évig leveleztem velük, és minden alkalommal leírtam, hogy a zene jogvédett, és mi vagyunk a jogtulajdonosok. Egy magyar zeneszerző a mi megrendelésünkre írt egy reklámzenét, ami a cég reklámjaiban, megjelenésein, és a telefonban szólt. Fél év után elhagytam a céget, szóval nem tudom mi lett a vége.
Egyébként az tudjátok, hogy az mp3 formátum használata után is fizetnie kellene mindenkinek, aki felhasználja? Fraunhoferék viszont nagylelkűen erről lemondtak. Van ilyen is. -
L3zl13
nagyúr
Nem igaz, hogy valami VALÓBAN jogvédő szervezet nem tudna belekötni ebbe az Artisjus kavarásba ha igazán akarna!
Persze sajnos a jognak nem kell igazodnia a józan észhez...
-
turho
addikt
Ha saját zenét írsz ki nagy tételben, utána az írható cd-kről gyűjtsd össze a matricákat, és vidd el az Artisjus-hoz, hogy vegyék vissza 40 pénzért darabját...

Tényleg van egy kis csűrcsavar a dolgok mögött....
És meg arról is megoszlanak a vélemények, milyen tartaélom esetén és mire jogosít az a bizonyos matrica.... -
delta9
senior tag
az artisjus adatszolgáltatási lapján szerepel:
''Az adatlap adatai alapján számolja el az artisjus a zenei és irodalmi kisjogos művek felhasználásáért befizetett szerzői jogdíjat az általa képviselt belföldi és külföldi szerzőknek, ezért annak pontos és teljes kitöltése feltétlenül szükséges.''
felhívtam őket és most figyelj:
nem vagyunk bejelentett zenekar, merthogy az nem kötelező. eljátszunk egy koncerten pl. 20 számot, ami egytől egyig saját szerzemény zenével, szöveggel együtt. azt mondja az üi., hogy akkor is fizetnem kell. mondom neki, hogy de engem nem ''képviselnek'', mert nem vagyunk bejelentve, és csak saját számokat játszunk. erre azt mondja, hogy akkor az nem az én szerzeményem. MI VAN? mondom, akkor vajon kié? azt mondja, hogy akkor is fizessem meg a jogdíjat, és azt szétosztják az általuk képviselt előadók között!
a másik, hogy megkérdeztem: mikor a saját zenéimet kiírom cd-re, akkor mi a túrót fizetek én az írható cd árán felül, az ő matricájukat? azt mondja, hogy akkor nem kell fizetnem. mondom ok, de nem kapok úgy nyers cd-t, hogy ne fizessem ki a szerzői jogdíjat. azt mondja, tudja, de sajnos ez van.
és igen, egy ilyen cég létezik. ''magyar szerzői JOGVÉDŐ(?!) iroda''. ezek - a sajátjukon kívül - semmilyen jogot nem védenek, ezek többek között az általam írt zenékből élnek, és ha nem jelentem be magam hozzájuk, mert nam akarok nekik fizetni akkor is fizessek! ráadásul, ha nem vagyok bejelentve, akkor az általam írt zene/szöveg nem is az enyém! a rohadt életbe...
nah, asszem most jól kieresztettem a fáradt gőzt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- VR topik
- iPhone topik
- Milyen autót vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Battlefield 6
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- Sony WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

?

) sem szeretem a tápolást. ennek ellenére harcos karakterrel játszom, de nem a klasszikus ''nincs a ész, van a erő'' mentalitásúval.