Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
Új hozzászólás Aktív témák
-
delta9
senior tag
ez teljes mértékben vitathatatlan. ebben tökéletesen egyetértünk.
nem találtam meg konkrétan (talán nincs is darabszámhoz kötve?), de:
http://www.artisjus.hu/dokumentumok/jog.html -
toeri
aktív tag
''Elvileg egyetlen másolat készítése (történjék az bármilyen célból) is többszörözésnek, tehát felhasználásnak minõsül, azaz a szerzõ engedélyéhez kötött. A szabad felhasználás (Szjt. 33-41. §§) körében a felhasználás díjtalan, s ahhoz a szerzõ engedélye sem szükséges. A magáncélú másolatkészítés a szabad felhasználás körében megengedett, azonban a törvény számos feltételhez köti. Ezek egy része „generálprincípium'', alapelvi szintû követelmény (csak annyiban valósulhat meg, amennyiben nem sérelmes a mû rendes felhasználására, indokolatlanul nem károsítja a szerzõ jogos érdekeit, megfelel a tisztesség követelményeinek és nem irányul a szabad felhasználás rendeltetésével össze nem férhetõ célra), más követelmények azonban konkrétabbak (csak magáncélra készíthetõ másolat, mely a jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja.''
Forrás: http://www.cp.hu/cp/ajanlo/cikkek/jog.html
Ui. Csak gyorsan rákeresetem, biztos van jobb forrás is róla. -
delta9
senior tag
ezt nemtom, hogy honnan vetted, de nem így van. a bejelentett zkarok/előadók között osztják szét, és nem úgy hogy az én számomat 1szer játszák, a Charliét meg 15ször per nap, akkor ő 15ször annyit kap mint én. épp ez a kib.szás az egészben. egyenlően osztják szét az előadók között, függetlenül attól, hogy ki és milyen gyakorisággal szerepel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Interactive Brokers társalgó
- Arc Raiders
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest