- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ldave: New Game Blitz - 2025
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én is ezt írtam, hogy magamat idézzem: "ha ügyes vagy, két ilyennel encoderként is tudnád használni".
De igazából nincs rá szükség egy ilyen smart car-nál, mert jellemzően nem nagyon szokták a kereket kézzel forgatni, hogy az irányt fel kelljen ismerni. Ezzel az áttétellel lejtőn sem tud visszagurulni magától, legfeljebb csúszni, a kerék csúszását viszont nem lehet vele detektálni. A forgásirány meg eleve programból van szabályozva, így mindig lehet tudni, merre forog a kerék, elég csak a tényleges sebességről visszajelzést kapni (ezeknél a motoroknál nagyon véletlenszerű, hogy milyen sebességgel forog, egy sima egyenes vonalú gördüléshez is erősen szabályozni kell a meghajtást).
Janos250: írtam Neked privit.
-
tvamos
nagyúr
Ha itt lejebb gorgetsz, leirja, hogy kell elhelyezni a ket szenzort. [link]
De ha nincs hely, akkor tavolabb is el lehet oket helyezni. Midket szenzort uzembe kell helyezni, az egyiket rogziteni, a masikat meg addig allitani, amig azt nem latod a szkopon, amit a kepen latsz. [link](#8035) Janos250 válasza tvamos (#8033) üzenetére
Igen, nem artott volna, ha elobb teszem be az okossagot. Csak mobilrol hamar feladtam... Kozben megeloztel.
Rotary encoder, megpedig az incremental fajtabol. -
Janos250
őstag
A kíváncsi népség kedvéért azt is tegyük hozzá, hogy "rotary encoder" néven keresse a neten.
Pl.
https://www.youtube.com/watch?v=v4BbSzJ-hz4
https://www.youtube.com/watch?v=dPBKTZw_xi4
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Battlefield 6
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Vírusirtó topic
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest