Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aryes

nagyúr

válasz Janos250 #5063 üzenetére

Ez a konverter is veszélyes lehet, ha először a lapra kapcsolom, és csak utána kap tápot? Az a baj, hogy nem tudom ellenőrizni, mert a multiméterem nem írna ki egy pillanatnyi feszültségváltozást, ahhoz túl nagy a késleltetése.

• vitezlejszlo

őstag

válasz Janos250 #5063 üzenetére

Fura ez a táp téma. Alátettem egy 2A-es RasPI-s tápot. Azzal nem világított a kis kék beépített led. 1 óráig. Majd utánna halványan csak elkezdett derengeni. Fogalmam sincs mi lehet ez...

Amúgy most nagy projektem van, hátha van ötletetek :)

Adott egy kazán. Ezt vezérelném. Erre ezer példa van a neten. Most egy legegyszerűbb tekerős termosztátja van, ennél csak jobbak lehetünk :)
    Nade. A tekerős termosztát nem digitális, hanem tud szabályozni, tehát kis hőmérséklet különbségnél csak alacsonyabb feszültséget küld a kazán fele, ergó a kazán csak kicsit melegít. Ha kell meg nagyon.

Arra gondoltam, mi lenne, ha csinálnék egy esp8266-ot relével, amit nem a kazánra kötök direktbe ahogy szokták, hanem a termosztát "adat" kábelét szakítanám meg vele? Azon egyenáram megy ahogy mértem. Tehát arra kötném a relét. A tekerőjén beállítanék egy maximumpot, aminél tuti nem szeretnék nagyobb meleget a lakásba, mondjuk 24 fokra. A relével pedig a visszajövő vezérfeszültséget szakítom meg. Így pl 22 foknál is le tudok kapcsolni, illetve megmarad az analóg vezérlés, tehát mondjuk 24 fokra beállított tekerőnél 22 fok esetén már nem fűt 100%-al akazán csak mitudomén 50-el.

Na? :) Egy ilyen egybeépített relés ESP cucc 2-3000 ft körül van .

Amúgy en most úgy látom a legnagyobb baja ennek az egesz hobbi arduinós dolognak a ház. Mert lehet itt bármit építeni, az, hogy nincsennek házak az alaplapokhoz szerintem tök gáz. Pl amit vennék relés ESP-t fogalmam sincs mibe tudom kultúráltan beépíteni. 3D nyomtatót meg ezért most nem vennék, hogy tudjak házakat építeni... vagy nem jól látom?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés