- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Janos250 #5063 üzenetére
Fura ez a táp téma. Alátettem egy 2A-es RasPI-s tápot. Azzal nem világított a kis kék beépített led. 1 óráig. Majd utánna halványan csak elkezdett derengeni. Fogalmam sincs mi lehet ez...
Amúgy most nagy projektem van, hátha van ötletetek
Adott egy kazán. Ezt vezérelném. Erre ezer példa van a neten. Most egy legegyszerűbb tekerős termosztátja van, ennél csak jobbak lehetünk
Nade. A tekerős termosztát nem digitális, hanem tud szabályozni, tehát kis hőmérséklet különbségnél csak alacsonyabb feszültséget küld a kazán fele, ergó a kazán csak kicsit melegít. Ha kell meg nagyon.Arra gondoltam, mi lenne, ha csinálnék egy esp8266-ot relével, amit nem a kazánra kötök direktbe ahogy szokták, hanem a termosztát "adat" kábelét szakítanám meg vele? Azon egyenáram megy ahogy mértem. Tehát arra kötném a relét. A tekerőjén beállítanék egy maximumpot, aminél tuti nem szeretnék nagyobb meleget a lakásba, mondjuk 24 fokra. A relével pedig a visszajövő vezérfeszültséget szakítom meg. Így pl 22 foknál is le tudok kapcsolni, illetve megmarad az analóg vezérlés, tehát mondjuk 24 fokra beállított tekerőnél 22 fok esetén már nem fűt 100%-al akazán csak mitudomén 50-el.
Na?
Egy ilyen egybeépített relés ESP cucc 2-3000 ft körül van .
Amúgy en most úgy látom a legnagyobb baja ennek az egesz hobbi arduinós dolognak a ház. Mert lehet itt bármit építeni, az, hogy nincsennek házak az alaplapokhoz szerintem tök gáz. Pl amit vennék relés ESP-t fogalmam sincs mibe tudom kultúráltan beépíteni. 3D nyomtatót meg ezért most nem vennék, hogy tudjak házakat építeni... vagy nem jól látom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest