Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zka67
őstag
válasz
World-Soft
üzenetére
Szia, én csak azt mondtam, hogy szerintem jobban megéri a 407-es procit megvenni, mint a 103-ast, de azt nem mondtam, hogy azt ne használt. A 103-as lábainak többsége is 5V toleráns, nyugodtan használd azt, ha gondolod, csak figyelj oda, hogy melyik lábak azok és melyikek nem.
Nekem nem teljesen világos, hogy mit akarsz és mivel akarsz kapcsolgatni?
Ha elég néhány száz mA, akkor ott van a PMBF170-es mosfet, az bőven kinyit 3V alatt is, ahhoz nem is kell 5V-os PWM. Ha nagyobb áram kell, akkor pl. egy IRF540-nek meg már kevés az 5V is, ezeket én 9V-ról szoktam nyitogatni. Mivel ezt a proci már nem bírja el, ezért kell hozzá valami szintillesztő, én használnám a 170-es mosfetet erre, a D és a 9V közé tennék egy 1K-s ellenállást, és arra kötném az 540-es G-jét. (Azért szoktak fűteni ezek a fetek, mert nincsenek rendesen kinyitva 5V-on).
Az FTDI232 teljesen jó lehet ide - bár azzal nem tudsz debuggolni -, feltéve hogy TTL kimenetei vannak. Ha a VIO lába is ki van vezetve, akkor nincs semmi különösebb teendőd, mint arra adni a 3.3V-ot (ha jumperrel lehet választani a 3.3V és az 5V VIO között, akkor vagy átteszed a jumpert 3.3V-os állásba, és a VIO-t nem kötöd sehova, vagy leveszed a jumpert és a proci tápjáról adsz a VIO lábra 3.3V.ot).
Szerintem ruházz be egy ST-LINK V2-re, nem olyan drága, kb 800Ft az eBay-en, hidd el nekem, megéri.
Így harmadjára is elolvasva amit írtál, szerintem neked bőven elég a PMBF170-es mosfet a kis 5V-os ventillátoraidhoz. Mint írtam, ez a fet kinyit már elég alacsony feszültségen is, így nincs más dolgod, mint egy 10K-s ellenálláson keresztül rákötni a proci kimenetére a G-jét (azért szoktam ellenállást közbetenni, hogy ha netán zárlatos lesz a fet, akkor se vágja haza a procit a feten levő feszültség).
Új hozzászólás Aktív témák
- ARC Raiders - Máris túl 4 millión
- Gigantikus fordulatot vett a GeForce RTX 50 Super sorozat törlése
- Microsoft Excel topic
- Horgász topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Még sokáig drágák maradnak – sőt, tovább drágulnak – az SSD-k
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- SNES Edge Sharpener (Enhancer) modkit
- ÚJ GIGABYTE A16 3VH - 16" WUXGA 165Hz - Ryzen 7 260 - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5060 - 3 év garancia
- Dell Latitude FHD IPS Intel core i5-1345u 16GB DDR4 256gb SSD WIN11
- Surface STUDIO AIO PC 28col 4k TOUCH / Intel i7 /32gb ram / 512NvMe + 1TB / NVIDIA 4gb dedikált
- Asztali Gamer Gép Garanciális Ryzen 7-7800x3d 4070 Super
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5540 notebook - i9 9880H 64GB DDR4 2TB SSD nVidia Quadro T2000 4GB W11
- HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 - i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 8GB 1 év gar.
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 1000GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
ekkold