Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zka67

őstag

válasz World-Soft #3871 üzenetére

Szia, én csak azt mondtam, hogy szerintem jobban megéri a 407-es procit megvenni, mint a 103-ast, de azt nem mondtam, hogy azt ne használt. A 103-as lábainak többsége is 5V toleráns, nyugodtan használd azt, ha gondolod, csak figyelj oda, hogy melyik lábak azok és melyikek nem.

Nekem nem teljesen világos, hogy mit akarsz és mivel akarsz kapcsolgatni?

Ha elég néhány száz mA, akkor ott van a PMBF170-es mosfet, az bőven kinyit 3V alatt is, ahhoz nem is kell 5V-os PWM. Ha nagyobb áram kell, akkor pl. egy IRF540-nek meg már kevés az 5V is, ezeket én 9V-ról szoktam nyitogatni. Mivel ezt a proci már nem bírja el, ezért kell hozzá valami szintillesztő, én használnám a 170-es mosfetet erre, a D és a 9V közé tennék egy 1K-s ellenállást, és arra kötném az 540-es G-jét. (Azért szoktak fűteni ezek a fetek, mert nincsenek rendesen kinyitva 5V-on).

Az FTDI232 teljesen jó lehet ide - bár azzal nem tudsz debuggolni -, feltéve hogy TTL kimenetei vannak. Ha a VIO lába is ki van vezetve, akkor nincs semmi különösebb teendőd, mint arra adni a 3.3V-ot (ha jumperrel lehet választani a 3.3V és az 5V VIO között, akkor vagy átteszed a jumpert 3.3V-os állásba, és a VIO-t nem kötöd sehova, vagy leveszed a jumpert és a proci tápjáról adsz a VIO lábra 3.3V.ot).

Szerintem ruházz be egy ST-LINK V2-re, nem olyan drága, kb 800Ft az eBay-en, hidd el nekem, megéri.

Így harmadjára is elolvasva amit írtál, szerintem neked bőven elég a PMBF170-es mosfet a kis 5V-os ventillátoraidhoz. Mint írtam, ez a fet kinyit már elég alacsony feszültségen is, így nincs más dolgod, mint egy 10K-s ellenálláson keresztül rákötni a proci kimenetére a G-jét (azért szoktam ellenállást közbetenni, hogy ha netán zárlatos lesz a fet, akkor se vágja haza a procit a feten levő feszültség).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés