- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
gyenesmartin #3639 üzenetére
Ezek 5V-tal mennek. Az alábbi megoldások bármelyike önmagában jó, feldugott tápcsati mellett nem okoz gondot ha mellette az USB is be van dugva.
1.) 5V az USB csatin
2.) Stabilizált 5V az 5V-os csatlakozó helyen
3.) Tápcsatin elvileg max 12 V, de 12V-nál már nagyon melegszik a fesz. stab. IC
Én általában 9V-os táppal használom őket, de így is eléggé melegszik. Sajnos 5V-nál nagyobb táp csak 9V-os kapható normális áron, kisebb (pl 7V) nem.
Ha épp olyan kedvem van, akkor a táp és a tápcsati közé teszek egy DC/DC konvertert, aminek a kimenetét 7V-ra szoktam állítani.
Az már biztosan elég a fesz. stab. IC-nek, és alig melegszik.Lítium cella estén én az alábbit javasolom:
Lítium cella - DC/DC konverter (2-300 Ft) 5 V-ra állítva - 5V-os csati. Ugyanis kár a fesz. stab. IC-n melegítésre pazarolni az akku energiáját, a DC/DC konverterek hatásfoka viszont elég jó. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
a DC tápcsati jellemzően egy feszstab bemenetére megy. meg kéne nézni a te verziódon milyen feszstab van, és annak az adatlapjában meg tudod nézni, milyen bemeneti feszültségekkel működik. az akku fesz figyelést meg tudod oldani ahogy a kolléga írta, bár én azért nem kötném rá közvetlen az akkut az arduino bemenetére, ha van rá helyed csinálj egy egyszerű műveleti erősítős feszültségkövetkő kapcsolást, és azon keresztül.
-
quint
aktív tag
válasz
2 cella elég. A cellák közös pontját kösd az egyik analóg bemenetre, azon figyelheted, hogy mikor kell cserélned az akkukat. 3 volt alá ne engedd...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest