- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
válasz
Teasüti #2887 üzenetére
Ha az ABS jeladóból jövő frekvenciát szeretnéd mérni, akkor arra nem is annyira a mezei megszakítások és timerek szoftveres lekezelését érdemes használni, hanem az Input Capture témára érdemes rákeresned! Ez ugyanaz csak hardverből: futtatja a timert, és ha esemény van a lábon akkor lemásolja a timer regisztereit és generál egy megszakítást > precízebb mérést ad, és ha valamelyik library letiltja a megszakításokat ideiglenesen akkor sincsen gond, legfeljebb majd a következő eseménynél kapod meg az eredményt, de nem lesz elszalasztott trigger mert a hardver addig is számolja...
MPU6050-el és sok mással küzdöttem már én is, jobbára kész lib-ekből indultam ki, a cél az egy 9DOF gyro és gyorsulásérzékelővel kompenzált iránytű lenne, de eddig nem találtam semmi valóban működőt - a borogatás, rázás előbb utóbb mindet megbolondította eddig sajnos, márpedig hajós környezetbe kellene ahol időnként kapná az áldást rendesen... Ettől függetlenül ha csak egyik másik érzékelő nyers értékeivel akarsz valamit számolgatni az működhet, csak erre az összetett, egymást kompenzáló 3x3 értékre nem találtam még kielégítő megoldást - pedig a telefonokban csak működik valahogy
Valóban, a WS2812 sem olyan lassú - annak a doksijában nem találtam ugyan a LED PWM órajelére utalást - de az adatokat picit zavarosan ugyan, de valóban valami 400-800kbps körüli ütemen várja, amit bitbang módon szoktak adni neki a lib-ek.
A WS2801 órajel+adat busza viszont teljesen megfelel az SPI hardver paraméterezhetőségének (max 25MHz-et ír a doksi, de úgy rémlik hogy RPi-s projektnél láttam 3xMHz-et is emlegetni), így meghajtható azzal is. Ha jól van megírva a lib - ami egyáltalán nem biztos - akkor amíg kiad a bufferből 1-1 byte-ot, addig a proci mással is tud foglalkozni. Bár a bitbang-et is elméletben meg lehetne oldani timerekkel és megszakításokkal nem blokkolósra, de tartok tőle ennyie nem foglalkoztak vele, így elég sok prociidőt elpazarolhat. De ugye ez is majd a gyakorlatban jól kiderül, hogy mit bír a vas...
Nekem is van egy hasonló félbemaradt projektem: a colorduino-t próbáltam másolni, csak nálam nem 8x8 hanem 2 modulból 16x8 RGB LED van. Idő híján erősen akadozik sok hasonló félkész projektem, de ha nagy lesz, valami ilyesmi lesz... Gondoltam én is arra is hogy akár WS2801/2812 LED sorral is meg lehetne oldani, de ezekből még nem vásároltam próbálgatásra...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Nintendo Switch OLED 20.1.1 okosított Dual-Boot Cfw + 256GB MicroSD + Atmosphere 1.9.1, 3 hó garival
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest