- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lanszelot #19913 üzenetére
Jajjaj, itt valami nagy zavar van.
Vagy a szakkörön mondtak hülyeséget, vagy te értettél félre valamit.
IC: azintercityintegrated circuit-> integrált áramkör rövidítése. Minden szilíciumlapra integrált logikai vagy analóg áramkör IC, az 555-ös időzítőtől az Intel processzorig. Az is, ami a képen van, IC, de nem minden IC programozható, csak ami CPU-t valósít meg. Ebből aztán tényleg rengeteg fajta van, a processzor (asztali PC) ami önmagában nem tud működni, kell hozzá ram meg egyéb cuccok, a mikrokontroller, ami önmagában tartalmazza a működéséhez szükséges ramot és flash tárhelyet a program tárolására, egész a SoC-ig (System on Chip), ami már egy rakás perifériát is tartalmaz (wifi, LTE, GPS stb), ezekből építik a mobiltelefonokat.Aztán ugye a tokozás, ami esetleg megtévesztett téged, hogy lehet DIP, vagy QFP tokozás, de létezik TO-92 tokozású IC is, például hőmérő szenzor.
Amit te videón láthattál, az Attiny85, amit előszeretettel használnak kisebb projektekben, DIP-8 tokozású, klasszikus IC kinézetű, és semmi nem kell hozzá (pl külső órajel), csak táp kell neki és kész, igénytelen és robusztus, na meg olcsó és ahhoz képest sokat tud:
Ha megnézel egy eredeti Arduino UNO lapot, azon is DIP tokozású μC van (sokkal több lábbal):
Csak az újabb lapokra már inkább QFP chipet tesznek, mert olcsóbb és egyszerűbb a gyártása. -
dew28
aktív tag
válasz
lanszelot #19913 üzenetére
Mint írtam a szakkörön annyit mondtak: ic-t ugyanúgy kell programozni mint az arduinot, a képen lévő ic -hez hasonlót rajzolt fel a táblára.
Helyesen:
ic-t ugyanúgy programozni kell, mint az arduinothogy olyat is lássak, hogy ic.
no offense, de legkozelebb szerintem probalj meg eloszor egy google keresest, hogy legalabb legyen fogalmad rola, hogy mit szeretnel kerdezni.
hint: IC - Integrated Circuit - Integralt aramkor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged