Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aryes

nagyúr

válasz lanszelot #19913 üzenetére

Jajjaj, itt valami nagy zavar van. Vagy a szakkörön mondtak hülyeséget, vagy te értettél félre valamit.
    IC: az intercity integrated circuit-> integrált áramkör rövidítése. Minden szilíciumlapra integrált logikai vagy analóg áramkör IC, az 555-ös időzítőtől az Intel processzorig. Az is, ami a képen van, IC, de nem minden IC programozható, csak ami CPU-t valósít meg. Ebből aztán tényleg rengeteg fajta van, a processzor (asztali PC) ami önmagában nem tud működni, kell hozzá ram meg egyéb cuccok, a mikrokontroller, ami önmagában tartalmazza a működéséhez szükséges ramot és flash tárhelyet a program tárolására, egész a SoC-ig (System on Chip), ami már egy rakás perifériát is tartalmaz (wifi, LTE, GPS stb), ezekből építik a mobiltelefonokat.

Aztán ugye a tokozás, ami esetleg megtévesztett téged, hogy lehet DIP, vagy QFP tokozás, de létezik TO-92 tokozású IC is, például hőmérő szenzor.

Amit te videón láthattál, az Attiny85, amit előszeretettel használnak kisebb projektekben, DIP-8 tokozású, klasszikus IC kinézetű, és semmi nem kell hozzá (pl külső órajel), csak táp kell neki és kész, igénytelen és robusztus, na meg olcsó és ahhoz képest sokat tud:

Ha megnézel egy eredeti Arduino UNO lapot, azon is DIP tokozású μC van (sokkal több lábbal):

Csak az újabb lapokra már inkább QFP chipet tesznek, mert olcsóbb és egyszerűbb a gyártása.

• dew28

aktív tag

válasz lanszelot #19913 üzenetére

Mint írtam a szakkörön annyit mondtak: ic-t ugyanúgy kell programozni mint az arduinot, a képen lévő ic -hez hasonlót rajzolt fel a táblára.

Helyesen:
    ic-t ugyanúgy programozni kell, mint az arduinot

hogy olyat is lássak, hogy ic.
    no offense, de legkozelebb szerintem probalj meg eloszor egy google keresest, hogy legalabb legyen fogalmad rola, hogy mit szeretnel kerdezni.
    hint: IC - Integrated Circuit - Integralt aramkor

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés