- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
its_grandpa #19678 üzenetére
Pedig normális routereken (vagy inkább firmware-okban) olyan alhálózati maszkot használhatsz, amit csak akarsz:
Miért kellene a 255-höz ragaszkodni? Ez csak egy általános megszokás... De használhatok én itthon 172.16.0.0/16, vagy 10.0.0.0/8-as hálót is. Semmi nem akadályoz meg benne. És ahogy egyszer több okos eszköz van, lassan kinövi az ember a 254 eszközt (routerrel együtt).
#19679 Janos250: A subnetben a 0 nem véd ki semmit, a kolléga által is említett 50-es tartomány esetén a 255.255.50.0 subnet != 255.255.255.0-val... Utóbbi esetben lesznek olyan IP-k amik eléréséhez az eszközöd nem szeretne a gataway-on keresztül menni.
-
Janos250
őstag
válasz
its_grandpa #19678 üzenetére
Köszi, teljesen igaz, de már nem tudom állítani.
Valóban a routereken a mask harmadik számát általában nem lehet állítani, de ha lehetne, akkor is normális esetben a 255 a logikus, bár én azokon a routereimen, amin lehet állítani, 0-t állítottam be, célszerűségi okokból. De - így első ránézésre, különösebb átgondolás nélkül - úgy tűnik, hogy "véletlenül" 50-el is működne, bár elég idétlen alhálózati szegmensek jönnének ki.
Mellesleg járt már a kezemben olyan router is, ahol az IP harmadik száma egy teljesen idétlen szám volt, de a 0 azt is kivédi.IPAddress subnet(255, 255, IPharmadikSzama, 0)
helyett természetesenIPAddress subnet(255, 255, 255, 0) az általában jó,
de, ha az illető TUDJA, HOGY MIT CSINÁL (!!!!!!), válasszon olyat, ami neki jó.Köszi mégegyszer!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest