- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
Tankblock #16614 üzenetére
Igazad van, az RTOS nem operációs rendszer olyan értelemben, hogy nem tudok konzolról ilyen-olyan userként bejelentkezni, programokat futtatni, de nekem erre egy mikrokontrolleren nincs is szükségem. Amire szükségem van, azt tudja. Legalábbis az Espressif kiegészítéseivel. Tudja a fájlok kezelését úgy, hogy ha írok neki egy fájlnak a C szerinti megnyitását, tudja mi az, vagy ha azt mondom neki, hogy cout, tudja miről beszélek.
Ha valamelyik perifériát fájlként akarom használni, akkor persze meg kell hozzá írnom a drivert, de ezt be tudom illeszteni az ő rendszerébe, beírja a fájl leíró táblába, és onnantól már fájlként (is) tudom használni. Kell persze saját magamnak írni drivert, de már a DOS-hoz is saját magunk írtunk COM port kezelő drivert, mert az eredeti nem megszakítással dolgozott, pedig az Ix86x proci tudta.
Vagy, ha nem akarom az ő thread kezelését használni, hanem a programban szerepel a thread és a join, tudja, mit akarok, a fordító le tudja fordítani az ő API-jaira.
Végezetül, ami elvárásom nekem van egy mikrokontroller nem tudom, minek nevezzemjétől, az ebben az ESP32-ben benne van. Mellesleg viszonylag korszerű fordítót használ, bár nagyon sok mindent nem használok ki, mert például lambdát csak minden második szökőévben, bár azzal számos dolog tömörebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Gombászkönyvek egyben
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest