- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
Tankblock #16614 üzenetére
Igazad van, az RTOS nem operációs rendszer olyan értelemben, hogy nem tudok konzolról ilyen-olyan userként bejelentkezni, programokat futtatni, de nekem erre egy mikrokontrolleren nincs is szükségem. Amire szükségem van, azt tudja. Legalábbis az Espressif kiegészítéseivel. Tudja a fájlok kezelését úgy, hogy ha írok neki egy fájlnak a C szerinti megnyitását, tudja mi az, vagy ha azt mondom neki, hogy cout, tudja miről beszélek.
Ha valamelyik perifériát fájlként akarom használni, akkor persze meg kell hozzá írnom a drivert, de ezt be tudom illeszteni az ő rendszerébe, beírja a fájl leíró táblába, és onnantól már fájlként (is) tudom használni. Kell persze saját magamnak írni drivert, de már a DOS-hoz is saját magunk írtunk COM port kezelő drivert, mert az eredeti nem megszakítással dolgozott, pedig az Ix86x proci tudta.
Vagy, ha nem akarom az ő thread kezelését használni, hanem a programban szerepel a thread és a join, tudja, mit akarok, a fordító le tudja fordítani az ő API-jaira.
Végezetül, ami elvárásom nekem van egy mikrokontroller nem tudom, minek nevezzemjétől, az ebben az ESP32-ben benne van. Mellesleg viszonylag korszerű fordítót használ, bár nagyon sok mindent nem használok ki, mert például lambdát csak minden második szökőévben, bár azzal számos dolog tömörebb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Autós topik
- YouTube
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Google Chrome
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Megkímélt állapotban Samsung Galaxy A51 4/128GB
- Full HD Gaming PC -Z390, i7 -8700K, Vega 56 8GB, 16 GB RAM, 512GB SSD
- Samsung Galaxy A13 4G 4/64 karcmentes kijelzővel
- Apple iPhone 13 - 128 GB Midnight Black - Független BESZÁMÍTÁS IS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest