Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Janos250

őstag

válasz Aryes #15195 üzenetére

Az alapvető gond az volt, hogy összekevertem a PN532 (ami nekem van) chipet egy 522 leírással, így az egyszeri inicializálás miatt volt a gond.
    Ez a verzió ESP32-n működik a PN532 chippel.
    Van egy 522-es is, de az ugyanezzel a programmal nem megy, majd ha lesz kedvem, tökölök azzal is.
    Az egy kisebb téglalap alakú, ez, amit most használtam, az meg egy piros négyzet alakú.
    Van persze a komplett Adafruit szoftver, ami jó, és elég sok mindent tud, de hát az ember meg akarja ismerni a részleteket :) Akkor is, ha az nem lesz olyan univerzális.
    Elvileg tud a panel soros és I2C protokollt is, de azt nem próbáltam.
    Ez 15.36 Mhz-es, van korábbról 125 kHz-es, de azoknak a megbízható használata nem ment.
    Azzal elvileg semmit nem kéne csinálni, mert feltalálták a spanyol viaszt: semmit nem kell vele csinálni, ha közelíted a kártyát, UART-on küldi a kódot. Semmi mást, csak a kódot.
    Az első példány, amit vettem, hol küldte, hol nem.
    Vettem másikat, gondolván, gyári hibás. Az meg egyáltalán nem küld semmit.

Más:
    Ha már megvan, megnéztem pár dolgot:
    1. magyar személyi: olvassa, de randomos, azaz mindig mást ad. Ezt a módszert , ha jól tudom, az amerikai útleveleknél vezették be először. Kell hozzá ismerni a titkosítást, hogy visszanyerd a tényleges infót. Csak a kód első jegye állandó:08, ez jelzi, hogy random titkosított.
    2.bankkártya: olvassa, és mindig ugyanazt a kódot adja vissza, nincs rajta randomizáló titkosítás (Erste és Revolut kártyákkal próbáltam.)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés