- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
válasz
its_grandpa #14713 üzenetére
Erre való egy jó mikroszkóp, mely közel hozza a kis dolgokat
-
Janos250
őstag
válasz
A 12F-eket én is forrasztgattam, a "fehér" panelokra (még mindig van néhány ilyen üres panelom), de annak nagyobb a lábtávolsága, mint az ESP32-nek. Persze, egy drónnál (is
) lényeges a méret, de nálam csak olyan használatok fordulnak elő, ahol tökmindegy mekkora, sőt, ha nagyobb, könnyebb vele bánni. Régen kevés panelt csináltam, mert macerás volt. Fekete szalaggal ragasztottuk az átlátszó fóliát 2:1-ben, aztán ment a fotóshoz, majd a panel gyártóhoz, akik igen erőteljesen megkérték az árát. Nem is igen gyártattam, inkább univerzális panelokra raktam az alkatrészeket, és madzaggal összeforrasztgattam őket. Meg a dugdosós panelon csináltam. Aztán az Eagle ingyenes verziójával csináltam pár panelt, amit itthon legyártattam, de többnyire maradt a vezetékes forrasztgatás, amatőr szinten ez is megteszi.
Aztán mostanában rákaptam az easyEDA programra.
Online bejelentkezek, megrajzolom a kapcsolási rajzot, majd egy gombnyomás, és PCB készítés. Persze ide csak felhányja - szokás szerint - az aljára az alkatrészeket, nekem kell elhelyeznem, és a vékony vonallal légvonalban bejelölt összekötéseket megcsinálni. Állítólag nagyon gyenge az autoroute funkciója, én nem is használom. Aztán amikor kész, egy PCB rendelés gomb, és átirányít a jlcpcb oldalra, ahol már minden be van jelölve, nem érdemes változtatni. Aztán fizetés. Pár hónapja még 5 panelért fizettem 5 $-t, de most már 10 db. 5$. Kiválasztom a szállítási módot az éppeni sürgősség, és a "mennyit szánok rá" függvényében, mert a szállítás elég drága, ugyanis ezeknek a paneloknak bizony van súlyuk.
A legutóbbi rendelésemnél kettő 10x10 cm-es panel 10-10 db, így a gyártás összesen 10 $, de a szállítás 20 $, viszont a múltkor is 8 nap alatt megjött. Ha meg ráér, akkor jöhet a lassabb, olcsóbb szállítás. Leggyorsabb a DHL, de az jócskán megkéri az árát.
Ezeket nem is neked írtam, hanem azoknak, akik foglalkoznak amatőr szinten ilyesmivel. Én saját tapasztalatok alapján nagyon javasolom a panel gyártását, nagyon megkönnyíti az ember dolgát, sokkal kevesebb hibalehetőség, több sikerélmény, mint ha dugdosnánk. A dugdosós panelon!
Ui.:
A drónnál RTK GPS-t használsz, vagy csak simát?
Ha csak simát, mekkora a visszatérési pontossága? -
válasz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Renault, Dacia topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged