- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stopperos
senior tag
válasz
DougButabi #1398 üzenetére
A szenzorokhoz javaslat a DS18B20. Könnyen kiolvasható és egyszerűen vezetékezhető, akár 10-15 m távolságra is.
Javaslat #1: Én első körben a meglévő vezérlés mellett használnám. Vagyis figyelném hogy viselkedik pl egy hétig, és mikor kapcsolna ki/be, miközben a fűtés kezelését a korábbi szabályozó intézi.
Javaslat #2: Elég gyér az arduino ethernet része (nekem pl ez van: enc28j60). Én szerintem úgy csinálnám, hogy az arduino intézi a fűtést és a hőmérséklet kiolvasást, meg az alacsony szintű dolgokat (pl hány fokon kapcsol be, hány fokon ki). De pl a webes részt már egy raspberry pi-n csinálnám meg, és a felhasználó azzal kommunikálna csak (mint pl ütemezés, vagy éjszaka/nappal mód). A pi pedig soros porton az arduino-val (leküldi, hogy most éppen melyik profil szerint kell működni; visszaolvassa az adatokat a honlaphoz.).
-
gyapo11
őstag
válasz
DougButabi #1398 üzenetére
Attól függ milyen szenzor milyen busszal. Milyen szenzorokat terveztél hőmérséklet mérésre?
Az áram kérdéskör. Nem mindig az a jó, hogy ha elmegy az áram, akkor azonnal leáll. Lehet a kazánnak nem gond, mert áram nélkül leáll, de lehet olyan szelep, csap, amit érdemes kinyitni vagy bezárni lekapcsolás előtt. Nem tudom lesz-e ilyen nálad. A program meg egy csomó állapotot tárol futás közben, amik elvesznek az újrainduláskor, csak az marad meg, amit nem felejtő helyre írtál. Tehát ha a keringető szivattyút bekapcsoltad 1 órára és 5 perc után volt egy kis áramszünet, akkor nem fogja visszakapcsolni még 55 percre, hacsak föl nem készíted erre a programot, de ehhez is kell legalább egy rövid idejű akkus táplálás, amíg kiírja valahova a szükséges adatokat, majd lekapcsol. Ha visszajön az áram, akkor beolvassa az adatokat, és tudja folytatni onnan, ahol abbamaradt.
Ez a blynk egy szép felület, de valahogy nem áll össze a kép. Ami példákat láttam, ott az arduino program állította össze a html oldalt, amit a böngésző lát, jellemzően megjelenített adatok és egy form, amelynek a mezőibe lehet adatokat írni, és azokat az arduino a submit gombra kattintáskor megkapja és fel tudja dolgozni. Hogy jön ebbe a képbe a blynk?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest