- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem kell külső felhúzó ellenállás, az MCP23017-ben például van belső felhúzó (asszem 100k).
atesss:
"Amikor változás van, rendben 1-be vált az INT pin. Utána kiolvasom az összes bemenetet, rendben látszik is hogy a PCF8574-nek melyik bemeneti pinje változott meg.
De az INT 0-ban marad ez után is, nagyon sokáig.
Direkt beraktam sleep-et, hogy teszteljem ezt, és még 0.1s után is maradt."Elolvastam vagy 5x, de nem értem.
Amikor változás van, miért vált 1-be az INT pin? A PCF8574 INT kimenete active low, vagyis az alaphelyzet az 1, és akkor vált 0-ra, ha van interrupt.
Szerintem fordítva ültél fel a lóra. -
atesss
addikt
Ahha, látom, igazad van.
100kOhm-ot ajánl felhúzónak. Most csak 10kOhm van itthon (már ha egyáltalán megvan az a maradékom még 8db), az esetleg jó lehet ?
A bemenetek közül 4db mikrokapcsoló, 2db meg mikronyomógomb. Ezek most egy-egy 2,2kOhm-os ellenálláson keresztül húzzák földre a pineket, amikor átkapcsolom a kapcsolót/lenyomom a gombot.
Így is jó lehet még a 10k ?Mondjuk azt még mindig nem annyira értem, ez hogyan okoz ilyen hibát. A - felhúzóellenállás hiányában - ha pl. a mosfet feltöltődik, akkor hogyhogy pont ilyen tizedmásodperc nagyságrendű idő lesz mire visszaáll ?
Illetve nem is. Ha az Interrupt Pin 1-es, akkor ez azt jelenti, hogy változott a bemenet.
Vagyis akkor lebeg a Pin, azaz 0 és 1 között ugrál folyamatosan ?Hát hozzávetőleges támpontnak jó az IC ára.
De igazából az a kérdés, a kínaiak mennyiért építettek rá kész modult.
Azt meg nem mindig lehet ilyen egyszerűen magyarázni. Pl. volt hogy néztem, hogy egy teljes modul ára a nagy(1000+) db-os tételben kapható IC áránál is jelentősen olcsóbb volt...MCP230xx-ból amúgy van 16 portos, vagy akár még annál is nagyobb kivitel ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest