- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
atesss #13048 üzenetére
Működik az akkor is, ha leveszed a búrát, csak kevésbé érzékeny, de egy ember elhaladását biztosan érzékeli.
Pontosan ennek a típusnak nem szedtem le a búráját, búrával prímán működik, de egy másik, kisebb típusból több példány is kiválóan
kapcsolja a ledszalagot ember közelítésére levett búrával.
link
Elég lapos, konkréten a led sínekbe vannak berakva a led szalagok végéhez. Viszont ezt 12V-os ledekhez gyártják, nem próbáltam, megy-e kisebb feszültséggel.
Ez meg kisebb:
[link]
Ezekkel is szemeztem már, de ezeket nem próbáltam:
link
link
Az infrakapu és a "radar" is jól működik, de azokat csak kipróbáltuk, üzemszerű használatba még nem kerültek. -
válasz
atesss #13048 üzenetére
A PIR burkolata a mozgásérzékelő rendszer szerves része, ha azt eltávolítod, nem fog működni. Nagyjából azt csinálja, hogy váltakozó világos-sötét zónákat vetít a szobára, és utána az ebben történő változást érzékeli. Szerintem nem alkalmas arra, amire szeretnéd használni, ahhoz túl lassú. Mindenképp optokapuval kellene megoldani! Ha nagy a távolság, akkor vagy lézerdióda + fotocella kombinációval, vagy a sima infrás optokaput kiegészíteném a kínai boltokban kapható filléres, projektoros zseblámpából kiszerelt nagyító lencsével! Én most ilyennel készítek egyedi lasertag fegyvert, ha jól van a fókusz beállítva, 10-15m-re simán el lehet világítani vele.
+1 ötlet: mivel emberek fognak lecsúszni a csúszdán, valamilyen kapacitív-, illetve súlyérzékelő is szóba jöhetne!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest