Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ketogén étrend
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- localhost: Hatvan időegység. [Update 65]
- VHS digitalizálás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 3. rész
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
brickm
üzenetére
Lehet, hogy nevetségesen hangzik, de nekem a tápellátás volt az egyik legnagyobb akadálya, hogy normális dolgokat csináljak, a másik a motor és egyéb driverek hiánya, mert úgy 10 éve még nem volt ennyi webshop, vagy én nem tudtam róla, hogy honnan lehetett mindenféle feszültségkonvertereket, h-bridge-eket stb beszerezni, illetve nem tudtam a létezéséről ezeknek az eszközöknek. Borzasztó nagy segítség egy kezdőnek, hogy az arduino lapok többsége úgy érkezik, hogy szinte bármiről meg lehet táplálni őket.
Aztán ott volt a mindenféle library-k, vagy azok kompatibilitasának a hiánya. Az arduino-nál egy kezdő programozó a megfelelő lib-ek segítségével 10 sorból képes mindenféle csodát alkotni.
Az egyetlen sikeres pic projektem egy pickit2-ből és egy saját tervezésű nyákra, fetekből megépített motor driver volt, amit LEGO Mindstorms NXT robothoz lehetett kapcsolni, saját gyártású csatlakozóval és i2c-n keresztül lehetett vele plusz 2db motort meghajtani, de egyrészt a megfelelő motorok hiánya, másrészt az egész áramkör hatalmas mérete miatt LEGO robotra sosem került, megmaradt tech demo-nak (bár irtó büszke voltam rá, hogy sikerült megépíteni
). Bár ezek kívül volt még egy nokia lcd illesztési kísérletem, szintén saját gyártású nyákkal, ami szintén működött, csak nem volt jó semmire, azon kívül, hogy tudtam rá írni dolgokat
. Ekkor tanultam meg nyákot maratni házilag, és ekkor is csináltam utoljára. Utána jöttek a gyerekeim, idő hiányában felhagytam a próbálkozásokkal, aztán mire újra lett rá időm, meg jött a kánaán az arduinoval és a kínai webshopokkal. 
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS MAXIMUS IX Fordmula és 7700K Eladó!
- Dell Inspiron 3593 15,6 Fullhd i7 16Gb SSD256Gb HDD1TB Win11pro
- Újszerű bivaly Lenovo Thinkpad T16 gen3 (13.gen Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR 30 hó GARI!
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 30 hónap gyártói garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3410 - i3-10110U I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 2 GB VGA, új kijelzők és akkumulátorok
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
). Bár ezek kívül volt még egy nokia lcd illesztési kísérletem, szintén saját gyártású nyákkal, ami szintén működött, csak nem volt jó semmire, azon kívül, hogy tudtam rá írni dolgokat
. Ekkor tanultam meg nyákot maratni házilag, és ekkor is csináltam utoljára. Utána jöttek a gyerekeim, idő hiányában felhagytam a próbálkozásokkal, aztán mire újra lett rá időm, meg jött a kánaán az arduinoval és a kínai webshopokkal. 
ekkold