Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Jhonny06: Új gépsárkány
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AcCEsS
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
Érdekes volt a topic amit linkeltél, sok hasznos infóról lehetett olvasni benne, köszönöm! Hasonló okosságokat találtam ezen az oldalon a deepsleep és a power save témáiban közzétett tapasztalatokról/javaslatokról. Egyiket-másikat a tegnapi napon beépítettem a saját projektembe, és - jelenleg úgy néz ki - sikerült komolyabb előrelépést elérnem az energiatakarékosság szempontjából. Pl. a szenzorok által mért értékeket RTC User memóriába tárolom (az tényleg max 512 byte?), majd a kövi mérést összevetem a tárolttal, és csak akkor húzom fel a wifit és küldöm be az infókat a Domoticz számára, ha volt bármiféle változás a mért értékekben. A túl gyakori - és nem igazán hasznos - változásokat a mért érték minimális kerekítésével küszöböltem ki (pl. a lux értéket 10-re kerekítve használom, a hőmérsékletet meg 1 tizedesre), mert minden elsuhanó felhő változtatott a percenkénti adatokon, pl. 1723 ról 1724 luxra módosult a mérés, és csak emiatt indult be a wifi. Kb. 20 órája megy az új algoritmus, de a fogyasztás nagyjából megfeleződött, mert volt olyan időszak éjszaka, amikor 73 percen át nem változott a mért érték, nem kellett wifi-n keresztül beküldeni az adatokat. Ébredés után Wifi nélkül és a delay sorokkal együtt 28 milliszekundum alatt lefut ez értékek begyűjtése és tárolása a szenzoroktól, majd jöhet a várva-várt szundi. Wifi-vel ez kb. 1600-1700ms, de csakis BSSID, meg fix wifi csatorna és statikus IP cím használatával! Képes voltam #ifdef-el megcsinálni a teszt és az éles változat fordítását, hogy még a serial.print() meg a többi fejlesztést segítő csacskaság se vegyen el plusz időt és energiát a végleges változatban.
Eccerűen ráfüggtem a témára, de nagyon! 
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- RAM topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Kuponkunyeráló
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- Playseat Evolution Pro - Red Bull Racing ESPORTS kiadás - akár karácsonyra!
- ADATA AX5U6000C3016G-DTLABRWH 32GB KIT 6000MHz
- G-SKILL F5-6000J3040G32GX2-TZ5RW 64GB KIT 6000MHz (Egyszer beüzemelt)
- Nintendo Switch 2 Mario Kart Edition (Bontatlan)
- Lian Li SP850 SFX tápegység /850W Gold/Full moduláris/Fekete/Fehér/Újszerű/Garancia/Számla/
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Eladó Apple iPhone 13 Mini 128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Eccerűen ráfüggtem a témára, de nagyon! 
ekkold