- gerner1
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AcCEsS
senior tag
válasz
vargalex #8942 üzenetére
Érdekes volt a topic amit linkeltél, sok hasznos infóról lehetett olvasni benne, köszönöm! Hasonló okosságokat találtam ezen az oldalon a deepsleep és a power save témáiban közzétett tapasztalatokról/javaslatokról. Egyiket-másikat a tegnapi napon beépítettem a saját projektembe, és - jelenleg úgy néz ki - sikerült komolyabb előrelépést elérnem az energiatakarékosság szempontjából. Pl. a szenzorok által mért értékeket RTC User memóriába tárolom (az tényleg max 512 byte?), majd a kövi mérést összevetem a tárolttal, és csak akkor húzom fel a wifit és küldöm be az infókat a Domoticz számára, ha volt bármiféle változás a mért értékekben. A túl gyakori - és nem igazán hasznos - változásokat a mért érték minimális kerekítésével küszöböltem ki (pl. a lux értéket 10-re kerekítve használom, a hőmérsékletet meg 1 tizedesre), mert minden elsuhanó felhő változtatott a percenkénti adatokon, pl. 1723 ról 1724 luxra módosult a mérés, és csak emiatt indult be a wifi. Kb. 20 órája megy az új algoritmus, de a fogyasztás nagyjából megfeleződött, mert volt olyan időszak éjszaka, amikor 73 percen át nem változott a mért érték, nem kellett wifi-n keresztül beküldeni az adatokat. Ébredés után Wifi nélkül és a delay sorokkal együtt 28 milliszekundum alatt lefut ez értékek begyűjtése és tárolása a szenzoroktól, majd jöhet a várva-várt szundi. Wifi-vel ez kb. 1600-1700ms, de csakis BSSID, meg fix wifi csatorna és statikus IP cím használatával! Képes voltam #ifdef-el megcsinálni a teszt és az éles változat fordítását, hogy még a serial.print() meg a többi fejlesztést segítő csacskaság se vegyen el plusz időt és energiát a végleges változatban.
Eccerűen ráfüggtem a témára, de nagyon!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged