Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-03-11 00:46:52

LOGOUT.hu

Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21309) fchris82 válasza razorbenke92 (#21306) üzenetére


fchris82
csendes tag

Köszi az infókat és a részleteket a saját megoldásoddal kapcsolatban.

- Én üveglapban, "fakéregben" vagy kezelt falapban gondolkoztam, mint "villanykapcsoló felület". Vmi rusztikus stílusban. Ez a TTP223 mennyire érzékeny nálad? Illetve én ilyen H alakú megoldást szeretnék, hogy a dimmelhetőség is működjön. A H lenne a fel-le kapcsoló, az "üres részek" a fényerő állítók. Itt mondjuk azt mondja, hogy "kiterjeszthető": https://www.youtube.com/watch?v=4CW6MWFlu2c . Lehet rendelek párat és letesztelem.
- Ha jól értem, mindegyik kapcsoló kapott nádal egy külön "lábat és vezetékezést". Nekem azért kell a busz, hogy ne kelljen csillag alakban behúznom minden kapcsolóhoz egy külön kábelt, az rengeteg lenne az én esetemben. Csak a konyha-étkező blokkban van 2 db 4-es kapcsoló, és még kettő a konyhapultnál. Mivel a fényerő állítás is szempont, ezért ez 30 érzékelő, azaz 30 kábel lenne, míg vmilyen busz rendszerrel 1-el megoldható az egész, leágazásokkal. Mármint a szenzoroknak kell külön láb, de csak addig az átalakítóig, ami a buszra küldi az adatot. Plusz lásd a következő pontot.
- Teljesen igazad van abban, hogy gondolni kell az ingatlan eladására is. Ezért is akarom a buszrendszert, mert arra később bármi más is rákapcsolható. Ahogy nézem itt kapható is olyasmi, amit én keresek, csak nagyon drága: https://www.kincony.com/rs485-modbus-button-adapter.html , https://www.aliexpress.com/item/1005005068500367.html :U
- Az én esetemben kis feszültségű rész le van választva, azt könnyen el tudom látni villámvédelemmel. Gyakorlatilag egy külön kör.

Persze ahogy írom ezeket az én agyam is keresi az egyszerűbb megoldásokat, mert látom ám, hogy lehet kicsit sokat akarok :D És ha elengednék pár dolgot, lehet egyszerűbben is meg lehetne oldani.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.