- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pubszon
veterán
Üdv.
Tesóm lakásának világítását egy Arduino Mega 2560-al vezérlem.
A villanykapcsolók nyomó kapcsolók és a +24V szálat zárják nyomáskor, ami utána egy feszültség osztóba megy, ahonnan kb 4.8V-ot kap a Mega bemenete.
Van 16 relé és 22 kapcsoló.
Működik is minden rendben, a prellmentesítést is szoftveresen megoldottam.Viszont azt vettem észre, hogy ha gyorsan nyomkodom valamelyik kapcsolót, akkor random egy másik lámpa fel vagy épp lekapcsol, attól függően hogy mi az állapota. Ezt most kiküszöböltem, hogy minden kapcsoláskor 1000ms delay-t hagytam, de ez nem a legjobb megoldás.
Valami olyasmi lehet, hogy a kapcsolgatás miatt elektromos zaj keletkezik és amiatt kapcsol fel egy másik lámpa?
Hogyan tudnék ez ellen védekezni?
3 dologra gondoltam:
- Feszültségosztó 2 ellenállását arányosan csökkenteni (ezt a legnehezebb kivitelezni)
- A 24V-ot 16V-ra csökkenteni, így is jutna 3.2V a bemenetre, ami még magas jelszint
- Csak akkor kapcsolna fel a lámpa, ha a kapcsoló legalább 50 vagy 80ms-ig folyamatosan nyomva van, így kiszűrve a néhány ms-os jelet. (Egy átlagos egérkattintás 80-100ms)Bárminemű segítséget, tippet szívesen fogadok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest