- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Ebbe az összefoglalóba kerülnek át azok a kérések amelyekhez nem sikerült időben megfelelő forrásképet találni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Türelmesen vártam az új arcképem beállítására, de már nem tudok tovább várni, hogy elmondjam a gondolataimat a hozzám való állásotokról!
Legfőképp Ndruunak szeretném örök hálámat tolmácsolni a szuper kivitelezésű munkájáért!
CactuSnak, hogy a betegség ellenére időt szánt rám.
S mindenkinek, aki foglalkozott velem, hogy megvalósulhasson az álmom.
Fogadjátok eme dalt, köszönetem jeléül, szívből jön.Azért volna egy nyakas kérdésem!
Milyen eséllyel indultak volna a B, C, D tervek?
B- Ozzy egyik tetkója.
C- A Venom 2. lemezének egy póló kivitelezésének tovább gondolt változata.
D- Szintén Venom, a 4. albumukon található rajza.
Nyakas kérdés, mert az hiányzik róluk, Max a C-re lehetne erőltetni valami nyak-váll izét.
De, ezekre már nem lesz szükségem, hacsak Chuck nem tesz valami általam vállalhatatlant. Bízok benne, hogy ezzel az arcképpel mehetek nyugdíjba!S, türelmesen várakozok.
-
HoTaZo
addikt
Ez így nekem nagyon frankó lett!
Ha számotokra elfogadható, akkor én teljesen megvagyok elégedve vele.
Minden vonása megvan, a belső árnyékok is sokat adnak hozzá. A szája sarkában lévő emeli ki a mosolyát.(#10812) CactuS : Igen, megértem, de a szeme alatti bőröndöket vékonyabban nem mertem huzatni, nehogy eltűnjenek.
Max a belső árnyékokat kértem volna, de azt hiszem, hogy meglett a végső eredmény. -
HoTaZo
addikt
válasz
CactuS #10809 üzenetére
Részemről nincs tűz izzítási szándék. Arra alapoztam a leméretezési javaslatomat, hogy egy photo resiserrel erre az eredményre jutottam. Ahol a mosoly megmaradt, még a szeme se nyomorodott meg, mint az egyik változatban.
Gondoltam, ti jobban tudjátok kezelni a PS-al a pixel beállítást, mint ez az app.Hálás vagyok érte, hogy időt szántál rám, köszönöm!
-
HoTaZo
addikt
ON topikból Ndruu válaszára:
"Amit linkeltél, azt engedd el,... Sokkal kisebb haj, feketébe vesző színek helyett..."
Még ezt a próbát engedjétek meg, please. Keserűen látnám, ha kárba menne gyerkőcöm munkája. Ha tennétek egy leméretezési , esetleg "pixel bizerbálási" próbát a ti módszereitekkel. Nekünk már nincs PS a gépeinken, gyerkőc Paint Tool SAI2-t használ, ebből tudtunk csinálni .psd-be exportált fájlt, ha az jobb. Az első változat 500x500-as volt ezt átméretezte 400x500-asra, hogy könnyebb legyen."A Wyll által rajzolt kép..."- Gondolom, viszont, mint akkor is, a másnapi ránézésnél (amit még Wyll javasolt) tűnt fel nagyon, hogy aki az arcképen van, az nem Chuck. Sajnáltam már akkor is.
"Volt egy ilyen is,..."- Igen, mint akkor is jeleztem, nagyon megörültem, hogy Te foglalkoztál vele, sok olyan munkád van, ami nagyon tetszik. Ő viszont inkább lett Tom Araya, mint Chuck.
A videó...: Igen, elsők közt voltam, aki végig kockázta, hogy melyik az a kép, ami Chuckot jellemzi. Nagy bánatomra, Gróf Balázs se azokat a vonásokat hangsúlyozta ki, amit itt látnék. Sajnos.
Létezik egy Testament képregény, de nagyon kevés képre sikerült belőle szert tennem, s többsége nem is Chuckot mutatja.Továbbra is élnék a javaslattal, hogy beáldoznék szívesen néhány kékhasút, hogy elkészülhessen az a forráskép, melyből már senkinek nem okoz gondot az arckép minősége.
Én, azért választottam ezt fényképet, mert ennél a mosoly elkapható volt szerintem, amit lányom el is ért. Ennél nem megy át vicsorgásba a vigyora (mint a karikatúrából).
S, mivel jelenlegi arcképem elkészülte óta készült néhány csík vagy pontszemű arckép, reméltem ő indiánsága csíktekintete se okoz gondot. -
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Mivel adós vagyok "Egy normális hangvételű ..., globális válasz"-szal, így háromhetes körutam s néhány napi pihenés után teszem meg ezt.
Epilógus.
A lezajlott csatározás, egy idő után már, nem szólt másról, minthogy kiálljak a vélt igazamért.
Ennek folyamán lett megszólítva méltatlanul egy fórumtárs. Igen, vond. Az a hsz.-t nem neki szántam, elbaltáztam. Tudom, hogy a célszemély is tudja, hogy neki szólt.
Minden estre határozott véleményem, hogy nincs sz... arcképnek választott forráskép, mert valami személyes oka, kötődése van az igénylőnek, ha azt szeretné. Így voltam én is vele, s igenis bántott, dühített, hogy ez a szó lett használva vele kapcsolatban. Innentől fogva a könnyű vérszemet kapni, főleg ha olyan hsz.-ok érkeznek, melyek elősegítik a lubickolásomat a nekem kényelmes környezetben. Sérelmemet tetézte, hogy nem kevés olyan, akár stock, avatar van forgalomban, mely ütközik a jelen pillanatban megalkotott szabályokba.
Pl.: pontszerű szem, karikatúra, sötét figura, kicsi arc (az avatar arányaihoz képest), aránytalan fej, vagy hogy kötelező nyak, váll.
Mire a jelenlegi, a jelenpillanati szabályoknak nem megfelelő, de forgalomban lévő arcképek is kikopnak, a fórum még egyszer ennyi idős lesz s bizonyára új szabályok lesznek addigra. Tehát, utópisztikus a jelenlegi "skatulya".
Tudnám, de nem fogom tovább ragozni. Továbbá, válaszolni sem fogok ezen hozzászólásra érkező hozzászólásokra. Nem azért, mert ignorálni akarnék bárkit is, hanem mert lezártam ezt a témát. Részben elértem, amit szándékoztam, mint ahogy szoktam. Aki akar az privátban is megtalál, mint azok akik osztották nézeteimet, de nem itt kívántak Trollnak tűnni.
További jó működést, szép napokat! -
-
HoTaZo
addikt
válasz
somogyib #8571 üzenetére
Először is köszönöm! Lányom kezdő PS szárnybontogatásának s instrukció követő ritka hajlandóságának köszönhetem.
Én is meg vagyok elégedve vele. Annak ellenére, hogy a disznószemű, vigyorgó Thrasher indián ütősebb lett volna.
Mindkettőnek megvan a maga érzelmi töltése, így büszkén viselem.Nem. Azzal még adós vagyok. Előreláthatólag a hétvégi angliai pihenőm alatt lesz rá alkalmam, hogy billentyűvégre juttassam gondolataimat. Kicsit zsúfoltak a napjaim (nem úgy mint múlt héten), hogy patikamérlegre helyezzem a szavaimat.
-
HoTaZo
addikt
Akkor kihagynám azt a pirosat, ez a nyak dolog nekem...
Az ívelt árnyék logikus, ezért nem értetem.Akkor felterjeszthető így? Mint jeleztem, nekem a nyak(izé) nélkül jobban megfelelne, de hát...
Ha, ma nem jutunk dűlőre, akkor már csak kb. 2 hét múlva lehet belőle változás, részemről. Már ismertetett okokból. -
HoTaZo
addikt
Szia!
DAD5C7-re mattítottam,
44x49-re vettem a méretet,
szem kontúrját átdolgoztam, csináltam piros sáv nélkülit is, hátha nem is kell,
baloldali benyomódás javítva,
valami nyak és vállszerüséget is póbáltam,
az egész fejére baloldalt halvány árnyékot tettem- piros szem+nyak
- piros szem van, nyak nincs
- nincs piros szem, nincs nyak
-
HoTaZo
addikt
Nem vagyok én sértődős. Makacs, önfejű, igen.
"...természetesen nagyon nehéz megugrani." Ebben nincs vita.
Bele én!De nem folyamatos... - Tudod mit? Kihagyom, csak további meddő vitát szülne.
Nem, nem volt...Ok, rendben. Igaz most így fél álomban nem igazán tudom, mi az a DAD5C7, de reggeli után tisztábban látok majd.
Ok, igaz túl kicsinek tartom azt, de rendben.
Nem piros a szeme, csak egy vékony sáv, a szemnyílás alsó pereme, mint itt.
A szemgolyó szürke, piros perem, fekete kontúr, szürke szem alatti árnyék (gyerkőc önállósága, szerintem ütős). Nem átmenet.
A baloldali benyomódás a mintaképéből ered, de igazítható, persze.
Nagyon nem érzem hiányát annak a nyaknak, meg a vállnak, de üsse kavics!
Árnyék, jó ötlet!
Köszi, az instrukciókat!(#8529) Wyll: Légyszíves, ne utasíts! Rosszul viselem.
De, rendben. -
HoTaZo
addikt
válasz
KubanitoS #8526 üzenetére
Ja, hogy te még nem kaptad meg a körlevelet?
Kérlek, ne te próbáld meg nekem megmagyarázni, mi az én problémám! Lövésed sincs, ítélkezel abból, amit itt ámokfutásnak vélsz.
Attól még, hogy nem vagyok konfliktus kerülő, hanem kiállok a véleményem mellett (még ha másokat meghökkentő, zavaró, irritáló ...-ki, ki válassza, mit akar- módon), attól még a tiszteletem ugyanakkora az alkotók iránt. Ti lehet, meghunyászkodnátok, nekem ez nem megy...
Pöröghetsz te is a "szar" körül, de nem fogod nálam elérni a célodat. -
HoTaZo
addikt
válasz
-secret- #8524 üzenetére
Ó, olyan nyugodt vagyok,hogy azt el se tudod képzelni. De, ha ilyen szépen kéred, még állítok a fokozaton.
Mire fel.. ? Hát, arra le!
Mondjátok ki! Nem Arcképgyáros, nem csinálhat magának arcképet.
Olyan profinak kell lenni, ahhoz hogy elfogadjátok más munkáját, hogy az már a csillagokban lakik.Volt egy karikatúrából készült próbálkozásom, válasz rá: Szar. -Nem látod, hogy miért? - Nem!
-Pici szem, sötét, aránytalan ... ronda, "szar".
Hidd el, sajnálom, hogy Wyll erőfeszítése nyomán a figura elvesztette a rá jellemző tekintetet. S ez nem Wyll, vagy Ndruu hibája. Mert mind alkottatok olyat, melytől leesik az ember álla. Egész egyszerűen, a jelenlegi kritériumok kizárnak átmeneteket, pici szemeket, pedig még a te arcképed is ilyen.
Aztán jött ez a X face..., ami számomra még inkább igazolta (gyík és minden másféle emberek nélkül is), hogy felesleges próbálkoznom saját magam. Csak azok a kritikák jönnek, hogy "szar".
Hol van az, hogy "két pixelnyit vegyél le innen...", "pixelbizerbáld meg a szemét..."?
Ezt a fejet gyerkőcöm csinálta, az én instrukcióimra, kontúrja van, szeme van, nem is pici, nem lóg haj a fejébe, néhány színre korlátozódik a színpaletta. Ez egy ilyen stílusú rajzfilm figura.
Nem tetszik? Én is belefutok olyanba, mely nekem se, de nem taposok se az alkotókba, se a felhasználókba, hogy ez ronda vagy "szar", mert az az arckép valamiért értékes a felhasználó számára. -
HoTaZo
addikt
Sajna, ezt már nem a viccesség böfögtette ide velem.
Tudom, hogy már nincs az a (forrás)kép, amiből főleg én általam készített, nektek megfelelő arckép készülne.
Akár van rajta sapka, akár nincs.
Ndruu és Wyll erőfeszítésén kívül, eddig nemigazán kaptam építőjellegű véleményt, kritikát. Mert, hogy ...ez szar, ...az szar, nem építőjellegű. -
HoTaZo
addikt
A minőség alatt mit értesz? A rajz szubjektív nem tetszési szintje, vagy a .gif felbontása?
A fej méretet az általatok is használt egyik .gif méret alapján lőttem be. Ez csak nem tölti ki a rendelkezésre álló teret, mint a Ch.B.-s!
A forrásképen látható, hogy sima a kontúr s nem lóg ki fehér, nekem így dobja a PS.
A szeme szándékosan indul az X sávjából, mert perspektivikus a megjelenítés, a szemöldök vonal fedi a szem felső felét. Igen, van egy vörös sáv a szemében.
Orr, száj- árnyék vonalak, szándékos.
A szabadon választható (s még nem is a csak átalakítással választható) listában is nem egy nyak és váll nélküli található... -
HoTaZo
addikt
Sziasztok.
Chuck Billy egyelőre ejtve, helyette ő készült el:
Legyen a neve, mondjuk X Face Man. -
HoTaZo
addikt
A leendő végeredmény és az eddigi életutam közé húztam párhuzamot.
Amint megkapom otthonról az én .psd fájlomat, akkor át tudom neked küldeni társítva Ndruu képével (ha hozzájárul) hogy láthasd, miből is lett ez.
Talán nem a megfelelő konvertálón ment át, mert csak neteset találtam innen. Tudom feltetelezni, hogy PS jobb minőséget hozna ki. De azt az otthoniakkal nem tudom elvégeztetni.
Bizony ez a szubjektivitás, s mivel te használtad a szót, önkényes meglátás foszt meg fórum tagokat nekik kedves arcképektől.
Tudom, olvastam, hogy egymás munkáit is véleményezitek, alakíttatjátok, de jóval kevésbé (persze ez érthető több irányból is), mint a nem Arcképgyárosokét.
-
HoTaZo
addikt
"A maradék igen ritka esetekből..."
Szokásom, hogy a ritka esetek közé tartozzak.
"Bocs, de nincs"
Pedig Ndruu-tól kapott PS kép alapján lett csinálva, rétegről rétegre, hajszin, hajárnyék, arcszín, arcvonalak, kontúrok stb. minden. Nemhiába ment az első nagyban, hogy azon látható, összehasonlítható legyen a vonalak, kitöltések mikéntje.
De nem a munka lett véleményezve, hanem a méret meg a formátum. Úgy éreztem magam, mint a svájci vámon, ahol az ablak mögötti hivatalos egyén minden szó nélkül vissahajítja a papírokat s úgy kell kérni, hogy magyarázza már el, hogy mi a bűnöm.Ez az egységesség igencsak szerteágazó lett valljuk be, s nem a fénykép szerű arcképekre gondolok.
Mivel a rajzfilm stílusok közt is jócskán akad eltérés, akármennyire is a kontúr s a nem sok színvilág jelzi, így itt is széles a paletta.Akkor Lebowsky és Abbath is kilőve. Semmi gond.
Természetesen szívesen találkozom Veled! Örömmel tölt el ez a hozzáállásod! Köszönöm! Hidd el, nyitott ember vagyok, még ha makacs is.
Jelenleg Angliában tartózkodóm, de a héten már hazajutok. Míg ki nem szállok a "vasalóból", addig csak olyan hely jöhet szóba, ahol elférek. -
HoTaZo
addikt
Nem a forrásképről beszéltem, hanem az általam készítettről. Annak már olyan jellege van.
Szubjektív megítéléssel van nehézségem.
Nem kimondottan az én arcképemre gondoltam. Volt már, aki csinált maganak s szvsz. belefért volna az előirt megjelenési (nem elkészítéshez szükséges!) keretekbe, mégse ment át.
De, ha az én arcképemre akarunk fókuszálni, ott is hamar beláttam, hogy magam kell nekiülnöm, neked annyit irtam, hogy "ha van hangulatod hozzá". A válaszod nem idézhetem, mert privátban volt, magamat még idézhetem.
Az, hogy dolgoztatok rajta nagyon is tiszteletre méltó és meg is köszöntem és köszönöm továbbra is. De nem volt elvárásom felétek.Azzal, amit újonan csináltál, az a gondom, hogy ez az ember többet mosolyog meg vigyorog, mint vicsorít vagy grimaszol, s ezt fontosnak tartom hangsúlyozni az avataron.
De, hogy ne toporogjunk egy helyben. S, hogy ne ugrabugráljunk két topik közt. Ehhez a kettőhöz, mit szóltok?
[1.kép] Jeff Bridges - Big Lebowsky. Tudom karikatúra, részletek... de mégse annyira, mint Ch.B.
[2.kép] Abbath (Olve Eikemo) - Immortal, Bömbers, I, Abbath zenekarok "énekes", gitárosa, basszus gitarosa - Tudom, fekete-fehér, de ha fekete a haja, fekete-fehér sminket hord... egy kis pirossal a szemében, lehet színesíteni...
-
HoTaZo
addikt
Tévedhetek, nem?
Nem javaslok semmit. Ti vagytok a házigazdák.
De, ha valami, adatmennyiségileg nem terheli az oldalt, megvan a képregény, rajzfilm jellege, az igénylőnek tetszik s még munkátok sincs vele, akkor min akad meg a folyamat? A szubjektív megítélésen.
Ha azt hajtogatnám, hogy csináljátok meg, csináljátok meg, akkor megértenélek. -
HoTaZo
addikt
Én meg köszönöm az erőfeszítésed!
De ezzel az alkotással is ugyanaz a gondom, mint Ndruu-éval, nem a Testament énekese néz vissza rám, leginkább egy zsoviális XIV. Lajost. Ez nem a te hibád, de ezek szerint sokat jelent, ha valakit évtizedek óta "ismerünk".
Komolyan nem gondoltam, hogy ilyen nehéz feladat lesz. Mert a képet sok kutatás után, úgy prezentáltam, hogy meg voltam győződve róla, hogy könnyű dolgotok lesz.Én nem az "értetlen" szót használnám, csőlátás abban az értelemben helytálló, hogy rá vagyok fókuszálva. Nekem, mint neked is említettem, nem az számít, hogy minél előbb, vagy hogy mikor lesz meg az arcképem, hanem hogy olyan legyen, amit én örömmel látok.
De, hogy csőlátásomat enyhítsem, feldobok egy másik lehetőséget (amire tegnap bukkantam) az anyatopikba, hátha azzal könnyebb dolgotok lesz.
-
HoTaZo
addikt
válasz
TeebyKay #8476 üzenetére
Külön megörültem, hogy Ndruu foglalkozott az arcképemmel, mert többek közt az ő munkái regadtak meg, de nem azt értük el, amire vágytam. Így magam vettem kézbe az ügyet. Tudomásom szerint, ez a topik ad éppen lehetőséget arra, hogy az ember saját maga mutassa be, készítse el a kívánt arcképét, így nem látom okát, hogy az önjelölt kísérletezők munkái elfogadhatóak legyenek. Hacsak a szubjektivitást nem tetézi a kizárólagosság. Ez esetben tájékoztatni kellene a nagyérdeműt.
Az egységességből jócskán kilóg már jónéhány elfogadott avatar. De ez nem szerepem bírálni. Viszont, ha már Egyéni arcképről beszélünk, akkor a szubjektivitás ne kerüljön a lefektetett szabályok elé! -
HoTaZo
addikt
válasz
TeebyKay #8473 üzenetére
Szerk:
& (#8474) koxxMindegyik érvre tudok használatban lévő arckép ellenpéldákat felsorolni.
A színe azért ilyen, mert született "rézbőrű", hadd ne vegyem el ezt a jellemzőjét!
Pici, disznó szemei vannak, ez is jellemzője. Nagyobbra csináltam, mint eredetileg volt, de kezdett már rémisztően nézni, vigyorgó helyett.
A hajából lehet faragni, mert az a kicsinyítés folytán nagyon a peremre került. Az ebből adódó négyzetességet lehet, kell javítani, ezt aláírom.Vannak visszadobott arcképek, melyeknek okát nem értem, vagyis inkább szubjektív okot vélelmezek. Ebből fakadóan nem látom értelmét megfosztani valakit olyan vágyától, mely amúgy a fórum meghatározott elvárásainak (rajzfilm-képregény szerűség- ez azért, valljuk be, tág fogalom-; felismerhető legyen; ...) megfelel. Ha úgy érzi az adott tag, hogy az az avatar őt jellemzi, úgyis ő hordja, az ő hozzászólásai mellett lesz.
Na de bocs', hosszúra kerekedett. -
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Ndruu csinált nekem több változatot, de nem az a személy nézett vissza rám, akit én szeretnék. Viszont kaptam tőle nagy méretű képet, amiből megértettem pár dolgot a munkáitokból. Így az abból leszűrtek alapján csináltam megint egyet, hátha ez megközelíti a mércéteket.Remélem, hogy netán, némi faragás után átmegy a rostán.
-
HoTaZo
addikt
Ha, az alsó szögletességre gondolsz, az igen engem is zavar, jó lenne rá megoldás.
Sötét... Indián a lelkem, mit tegyek, ha sötét haja és bőre van?
Az arc vonásainak erősségén miként lehet javítani?
A haja meg nem túlzás, nem a karikatúra miatt ilyen bozontos, de abból még lehet karcsúsítani.
Az Ozzy-s arckép is elég karikatúrás, mégis jó. Szerintem. -
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Egy eltévedt hozzászólást hoznék át.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ne felejtsd el megnevezni (a linkelt topikban) az új arcképedet!
● fotóból nem készítünk avatart!
● részletes szabályok itt
● arcképgyárosok kérései
● arckép kereső
● nevezd meg az elkészült arcképedet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen routert?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ASUS Radeon RX 7600 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest