- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: PC házat cseréltem, avagy tényleg olyan híg-e az olcsó hús leve?
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rt06
veterán
nem kizart, hogy van ilyen arch-on, de meg egyszer nem lattam kozelrol ezt a disztrot (csak egy arch-os leirasban talaltam olyan reszt, ami segithet egy problemamon, viszont az nem teljes, csak egy kodreszlet egy forumon)
viszont sajnos ettol most nem lettem okosabb, ebben meg csak hasonlo sincs, mint amire nekem szuksegem lenne
esetleg - ha nem nagy keres -, megosztanad meg az init mellett talalhato (legalabbis ha jol olvasom az init file-t, amit feltoltottel) config nevu allomany tartalmat is? -
rt06
veterán
ha van initramfs, akkor a /boot konyvtarban lesz, initrd, initramfs, vagy hasonlo kezdetu nevvel
ez tobbnyire egy tomoritett allomany (.cpio.gz), ki kell csomagolni, es ott kell megnezni, hogy az init nevu file-ban mik vannakha van initramfs, valoban cpio.gz, akkor igy tudod kicsomagolni a /tmp/initramfs konyvtarba:
mkdir -p /tmp/initramfs
cd /tmp/initramfs
zcat /boot/initrd.cpio.gz | cpio -idv -
rt06
veterán
meg tudna mondani nekem valaki, hogy az arch linux initramfs-eben levo init script-ben van-e olyan fuggveny, hogy poll_device, es ha igen, akkor mi a tartalma?
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 26
- OLED TV topic
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Energiaital topic
- "Krémes" kopogással és pajkos külsővel hódítana a Yunzii klaviatúrája
- Elképesztő sebességre képesek a Micron közelgő, PCI Express 6.0-os SSD-i
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Eredeti DELL 330W töltők (ADP-330AB D)
- Gyors és kedvező csomagküldés Magyarországon és külföldre!
- Eredeti Lenovo 90W szögletes (téglalap) notebook táp + kerek átalakító egyben eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
BoB