Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- urandom0: Aki használ/használt Giten kívűl más verziókezelőt, mesélne róla?
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Archttila #7141 üzenetére
XWayland mindenképp kell, nem úszod meg, telepítsed a csomagját. A dmenu is X alapú alkalmazás, meg a Termite is, hiába állítják utóbbinál hogy natív waylandes, ettől még nem rossz terminál, én is ezt használom.
Ha jól emlékszem, Firefox alatt sem elég csak egy környezeti változót módosítani, valamit kell hozzá mókolni az about:config oldalon is, hogy tényleg Wayland-módban menjen, és még utána is lehet egyes Firefox-verzióknál instabilitással számolni, mert csak kísérleti szinten támogatott feature. A Firefox meg a böngészők is alapból X-et használnak, én is így használom.
A Waylandnek ez a baja, hogy kevés alkalmazás van rá natívan, vannak, de nem mindenre, de ez nem baj, mert az X-es alkalmazások felé az XWayland tökéletesen működik, egyedül a vágólapkezelés problémás, amire múltkor írtam megoldást. Nem kell tőle tartani, mert nem dobja meg túlságosan az erőforrásigényt.
Félre ne értsd nem bugos, amik vannak Waylandre alkalmazások és WM-ek, DE-ek, azok jól működnek, de még mindig nem túl sok minden támogatja natívan. Valahogy a fejlesztők lusták és konzervatívak, hogy jó volt eddig 30+ évig az X, akkor nem holnaptól fogják dobni, jó lesz az továbbra is alapon. Pedig már rég használható állapotban van a Wayland is, én már majd 2 éve használom, fél évig Gnome-mal, és másfél éve SwayWM-mel, de tettem kitérőt Westonra is.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó egy wittings steel hr sport hibrid okos óra dobozával töltővel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX SCAR 15 Gamer notebook - i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest