- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igazad van, amíg a systemd-boot konfigban nem engedélyeztem hogy a LUKS engedje át a discard-ot, addig az fstrim -v / parancsra azt írta nem támogatott. Amint engedélyeztem reboot után működött az fstrim, kb 300gb-ot trimmelt. sd-encrypt -et használok a rendszerpartíció felcsatolásához, ilyenkor a /boot/loader/entries/arch.conf a következőképp néz ki:
title Arch Linux NVME
linux /vmlinuz-linux
initrd /intel-ucode.img
initrd /initramfs-linux.img
options rd.luks.name=UUID=sn580_cryptroot root=/dev/mapper/sn580_cryptroot rw
options rd.luks.options=UUID=discardAz UUID helyére a rendszerpartíció UUID-je kell. Az utolsó sor engedélyezi a trim-et.
Az sn580_cryptroot helyére lehet tetszőleges nevet írni, praktikusan a meghajtónk típusát.Kísérletképp az fstab-ba beraktam a discard-ot, kíváncsi vagyok néhány hét múlva belassul e a rendszer, ha igen akkor marad a periodic trim mint lehetőség. A crucial mx500-on és a samsung QVO 860-on gyakorlatilag nem nagyon működött a continous trim, az fstrim-el indőnként be kellett segíteni. Van egy másik gépbe adata sp600-on(sata ez is) Arch Luks-al, az még nem lassult be, pedig kb egy éve használom, lehet az a meghajtó jobban komálja a linux alatti folyamatos trim-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Battlefield 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Futás, futópályák
- Nők, nőügyek (18+)
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest