Legfrissebb anyagok
- Szekunder szarkazmus
- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
LOGOUT témák
- GoodSpeed: XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- gerner1
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- bullseye: Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Topikgazda
Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Házimozi belépő szinten
- Tesla topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- GoodSpeed: XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Óra topik
- További aktív témák...
Új fizetett hirdetések
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Eladó PC játékok - sok ritkaság!!!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Üzleti előfizetők hirdetései
- Samsung Galaxy A21s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A52 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓS ! MacBook Pro 16" M1 Pro 16GB RAM 512GB SSD! 1 év garancia!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. A telepítőben néha nehéz volt lekövetni hogy mikor kell a chroot, és mikor kell a rendes telepítő parancssor. Systemctl boot indítót raktam, (azért mert a systemctl valahonnan ismerősen hangzott…), de lehet hogy ez nem a legegyszerűbb megoldás volt. Eléggé bonyolult volt feltenni, kézzel kellett megírni a konfigot. Ez valahogy a uefi partícióra tette a vmlinuzt és az initramfst. Nem tudtam hogy majd odakerülnek és elég kicsire vettem a partíció méretet (300 Mb) ennek nem tudom hogy később még lesz-e következménye. Mindenesetre ha egy windowsos dupla bootot kellett volna összehozni, akkor biztos még izzasztóbb lett volna. Így is jópárszor újra kellett indítanom hogy beinduljon. A telepítés eléggé IKEA feeling volt, itt még a rendes (nem root) usert is kézzel kell hozzáadni, az audio mixert is. Olyan dolgokat is kellett babrálni amikről nem is tudtam hogy léteznek, pl “avahiban” hogy menjen a Samba rendesen. Az xfce más billentyűbeállítást használ mint amit az alap telepítőben beállít az ember az elején. Waylendet nem mertem kipróbálni, maradtam a xfce-nél. A videógyorsítás amúgy pöccre indult. Ez az alap xfce egy kicsit idegennek néz ki, még szokni kell. Lehet hogy egy kicsit koca lett a rendszer abban az értelemben hogy nem mindegyik grafikus alkalmazás xfcehez való (ami azt hiszem Qt). Lehet hogy néhány Gnome-os cucc is bekerült. Összességében a wikiben elég jól le voltak írva a dolgok, és jól jött egy működő Manjaro laptop is hogy néhány tuti konfig fájlba azért bele tudjak nézni. Az egész telepítés böngésző és pacman cache nélkül 4 giga alatt van; a manjaro 10+ biztosan megvolt. Egyelőre úgy tűnik hogy minden megy faszán
.
BoB