- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- thesound: Segítőkészség
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- kenand: Hol volt, hol nem volt, Thunderbolt...
- Gurulunk, WAZE?!
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- moongoose: Nagy méretű flac file-ok kiírása cd-re audio cd-ként.
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
Megoldottam! Módosítottam az fstabot egy új opcióval.(x-systemd.mount-timeout=1m) Olvasgattam a wiki vonatkozó részeit, és találtam egy workaroundot, lehet hogy nem szép, de működik
Természetesen nem kell egy percet várni, mikor beírom a második lemez jelszavát azonnal megy tovább a boot folyamat. A crypttab-ból a discard opciót kivettem mert nem oda való valószínűleg. A boot folyamat során még a jelszó megadása előtt fel akarja oldani a /dev/mapper/CT1000MX500-at, és mivel még nem létezik elhasalt a felcsatolás, ezután kéri a jelszót, így létrejön az eszköz, de az fstab már nem fog újra lefutni. Megnöveltem a mountolás várakozási idejét 1 percre az fstab-ban, így szépen megvárja míg beírom a jelszót és létrejön a /dev/mapper/CT1000MX500 eszköz, és sikeres az automata mountolás.
Most így néz ki a konfig:
/etc/crypttab:CT1000MX500 PARTUUID=[partíció kód] none timeout=180/etc/fstab:
/dev/mapper/CT1000MX500 /media/CT1000MX500 ext4 rw,noatime,discard,nofail,x-systemd.mount-timeout=1m 0 2
Új hozzászólás Aktív témák
- alza vélemények - tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Elmossa a Samsung a valóság és az AI-fantázia határát
- LED világítás a lakásban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- VR topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Lenovo 14 Yoga Slim6 WUXGA OLED Ryzen5 7540U 4.9Ghz 16GB DDR5 512GB SSD Radeon 740M Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO 2,5" SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4447, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB CM MasterBox 5 fehér 750W
- Apple iPhone 13 mini / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Természetesen nem kell egy percet várni, mikor beírom a második lemez jelszavát azonnal megy tovább a boot folyamat. A crypttab-ból a discard opciót kivettem mert nem oda való valószínűleg. A boot folyamat során még a jelszó megadása előtt fel akarja oldani a /dev/mapper/CT1000MX500-at, és mivel még nem létezik elhasalt a felcsatolás, ezután kéri a jelszót, így létrejön az eszköz, de az fstab már nem fog újra lefutni. Megnöveltem a mountolás várakozási idejét 1 percre az fstab-ban, így szépen megvárja míg beírom a jelszót és létrejön a /dev/mapper/CT1000MX500 eszköz, és sikeres az automata mountolás.