Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
vasi89
addikt
válasz buvartacsko #67080 üzenetére
nyilván tudod csak kötekedni akarsz. Gépen ha átállítod a felbontást minden ikon, betű sokkal kisebb lesz, ezzel szemben telefonon meg részletgazdagabb képet kapsz.de én is elírtam mert a retina csak egy marketing duma, a túl nagy felbontás az értelmetlen. hasonlítsd össze a 8 plus kijelzőjét az X-ével. Tudom Te semmit nem veszel észre de ettől még sokkal részletgazdagabb.
[ Szerkesztve ]
-
vasi89
addikt
válasz kchris78 #67094 üzenetére
Én erről beszélek.
nem a panel felbontása a gond hanem az h minél nagyobb felbontás annál kisebb ikonok, szöveg és a többi. Ezzel szemben telefonnál nem lesznek kisebbek az ikonjaid meg a szöveg csak sokkal részletgazdagabb. ÉS nemhiszem h az iphone X kijelzője is csak fullhd felbontásban menne.
De most olvastam el jobban a 12es gép specifikációt, nem támogat nagyobb méretezett felbontást mint 1440x900.
[ Szerkesztve ]
-
vasi89
addikt
Mielőtt átmenne iphone topicba én lezárom a vitát, aminek semmi köze az egészhez. Valóban elnéztem, csak 1440x900as felbontást tud max a 12"os gép, de 1 emberen kívül ez senkit nem zavart. Ez a hozzászólás pedig azt támasztja alá amit írtam. Telefonon van értelme a nagyobb felbontásnak 12-13"on meg nincs az 1680x1050nek sem. Ennyi.
@bmakszim: ez valami teljesen más célt szolgálna. Tudtommal iosen nincs lehetőség váltogatni a felbontások között. Androidon pedig ahol lehet ott nem változik az ikon és betűméret sem fullhd sem wqhd esetében csak az utóbbi részletesebb képet ad.
[ Szerkesztve ]
-
vasi89
addikt
na akkor van ilyen is, én személy szerint nem találkoztam még emberrel aki ezt mondta volna. De ahhoz hogy lássad a dolgokat 1920*1200ban, azért ahhoz nagyon jó látás kell. de igazad van, számomra érthetetlen, másnak megfelel. de az alap téma az volt hogy mi a létjogosultsága a 12es gépnek pro árban.
[ Szerkesztve ]
-
vasi89
addikt
-
vasi89
addikt
válasz TigerCat #67404 üzenetére
pedig jó eséllyel ez lesz. Biztos h az újak még drágábban kezdenek, lassan az alapmodell lesz 600ezer. Szerintem eléggé irreális összegeket elkérnek már, értem én hogy brand meg minden de egyszerűen már szerintem most sem éri meg új gépet venni annak akinek nem munkára kell. Régen ott volt a white széria, az alu macbook stb., ami azért viszonylag az olcsóbb kategóriát képviselte. Most? Egy sima air is majd 400ezer
-
vasi89
addikt
válasz TigerCat #67423 üzenetére
mondjuk számomra nem a mediamarkt árazás a mérvadó hanem ami az apple.hu-n van fent. Aprón is meg lehet venni 200ért az air-t de én a hivatalos árazásról beszélek és az nagyon szörnyű. Oké, hogy nem a csórók sportja de nem érzem magam csórónak attól h nem tudok megvenni 700ért egy alap 15"ost Oké használtan már meg lehet kapni őket 400-450 körül, de egy 1-2 éves gari nélküli gépért ennyit kiadni? Ennyiért már van új lenovo x1 carbon, oké h windows de azért az szerintem simán felveszi a versenyt minőségben a macbook-al. Persze többek között Én is kifizetem a felárat az osx-ért, de nem biztos h ez mindig így lesz és itt a csoportban lehet de a nagyvilágon szerintem nem vagyok ezzel egyedül.
[ Szerkesztve ]
-
vasi89
addikt
válasz domerator #67432 üzenetére
Nekem a cégnél valami olcsóbb desktop HP van és semmi gondom nincs vele. Barátnőmnek egy 5 éves HP probook van, szintén semmi probléma. Én nem szeretem a Windowst de azért a 10 az már igen stabil.
@Jorus: a Dell az pont ugyan az mint az Apple csak Windows van rajta. A Dell még az Apple-nél is tularazottabb. Véleményem szerint a lenovo és Asus csúcsgépeivel sincs gond. Persze értem én h ezek már nem otthoni nezezesre vannak de az applenek már nincs ilyen célra gépe. Én személy szerint nagyon sajnálom a white széria eltűnéset. De az első macemet kb 6 éve 240ért vettem lista áron, és az akkori legkisebb pro volt. Most a legkisebb pro 450 körül van. Azért na, főleg h akkor is a kor követelményeinek felelt meg és most is.
De mielőtt bárki véresen komolyan venné, ez csak 1 vélemény
[ Szerkesztve ]
-
vasi89
addikt
Esetleg 2012es pro? Az is drágább de nem 2x annyi, illetve itt bővíthető később a RAM és háttértár is.
-
vasi89
addikt
válasz csbeci #67808 üzenetére
ha nem munkára kell csak pusztán szórakozásból akkor szerintem teljesen fölösleges. Alapból a TB nem ad annyi pluszt, hogy ekkora felárat megérjen. Alap otthoni felhasználásra simán elég egy TB nélküli 13as pro. De persze ha pénztárcád engedi akkor vedd meg, 10 évig biztosan nem kell lecserélni.
[ Szerkesztve ]
-
vasi89
addikt
Néhány embernek tuti a lelkébe gázol de szerintem nem mond hülyeséget. Az elején az iphoneról van szó de 5 perctől a mac-ről. Nyílván az apple-t nem érdekli de kicsit elgondolkodtató, hogy azok az emberek akik régen teljes mellszélességgel a cég mellett álltak, most sorra fordulnak el. Akik munkára használják a gépeket pedig folyton szívnak. De hát az Apple sem tagadja, hogy ki lett a célközönség de a rózsazsín macbook meg iphone óta ez szerintem eléggé egyértelmű Természetesen tisztelet a kivételnek, mielőtt bárki magára venné. Az iphone témát én teljesen elengedtem és nem is érzem, hogy visszavágynék rá pedig a 4S megjelenése óta nem használtam mást.
-
vasi89
addikt
válasz bLaCkDoGoNe #68300 üzenetére
elég régóta használok én is mac-et, nem igazán érzem azt h ferdítene. Az h folyton átalakítgazóni kell szerintem is elég nagy kib.szás. Ezért is nem fogok 2015ösnél újabb gépet venni. Persze nála most ez az apróság volt a kiváltó ok de igaza van. Miért kellett eltüntetni a kártyaolvasót egy olyan gépről aminek elvileg a fotósok,videósok az egyik fő célközönsége? Ha te egyetértesz a jelenlegi üzletpolitikával az nem gond de, ha valaki nem akkor az ne legyen már hülye. Én örülök, hogy nem csak Én gondolom azt, hogy elég rossz az irány
@Dhampir: végom, Én régen nagyon nem bírtam Handrást, de mióta kimondta a véleményét azóta valahogy szimpatikus lett, na meg persze elég értelmes a mostani Youtube csatornája. Mert azért pár éve, elvakultabb apple fan nem volt nála.
[ Szerkesztve ]
-
vasi89
addikt
Az első gépem egy 2009es pro volt, kb pár hónapig volt csak benne a dvd író mert a superdrive sem votl egy sikersztori. Külső írót használtam, a superdrive helyére pedig ment a +hdd. Úgyhogy azt jól de az teljesen más dolog. Egy pendriveot nem tudsz rádugni átalakító nélkül.
@TBMC: ezt az állas pontot is elfogadom mondjuk legjobban engem sem az átalakító zavar hanem a már-már nevetséges ára a macbookoknak.
-
vasi89
addikt
akkor még Én is csak ismerkedtem a rendszerrel de az már érzékenyebben érintett, hogy fokozatosan eltűnt a LAN port mára az összes kis méretű laptopról. Azért nem mindegy h max sávszélességgel jön vagy max 10 mega. De a lan-t csak otthon használom így azért nem akkora gond.
@30z.Samu: ezt én is szeretném tudni
[ Szerkesztve ]
-
vasi89
addikt
válasz CharlieDrop #68311 üzenetére
jó persze ez router függő is. De vezetéken a majdnem legolcsóbb router is tudja már a gigabitet is. de mint írtam, ez azért nem nagy gond. Együtt tudok vele élni
@ArrayOfLilly: értem én amit mondasz de 2-3 hetente utazom haza vidékre, ha ilyen alkalmakkor esetleg bp-n felejteném az átalakítót azért az bosszantó tud lenni, hogy egész hétvégén nem tudok rádugni semmit a gépre. A pendrive pedig azért zavar mert a TV-m nem tudja az usb-ct és nem is fogja egyenlőre tudni így, ha legközelebb pendriveot kell vennem az is usb3.0 lesz,illetve bárhová mész, akkor meg a pendrivehoz kell vinni az átalakítót, nem leszel előrébb. De nálam annyira nem fogyóeszköz h még a legelső 10 évvel ezelőttim is megvan.
[ Szerkesztve ]
-
vasi89
addikt
válasz bLaCkDoGoNe #68326 üzenetére
Így h kifejtetted bővebben azért jobban értem mire gondolsz és igazad is van. Handras nem azért lett szimpatikus mert kimondta mit gondol hanem végre értelmesen kezdett el beszélni a dolgokról nem elfogultan. Mivel apple-t használok érdekes lenne ha csak akkor lenne valaki szimpatikus ha negatívat mond. Csabára sem tekintek messiásként de én már 1 jó ideje leírom ide is és iphone topicba is mit gondolok és általában lehurrogást kapok. Az ilyen videók után meg hátha elgondolkodnak az emberek és nem csak szitkozódást fogok kapni én sem 1-1 negatív posztért. Az iphone X-et tudom h dicsérte de azzal pl nem is értettem egyet, Én pl az X megjelenése után döntöttem a váltás mellett. Egyébként a windows sem rossz már viszont én sem váltanék vissza.Hasonló tudású windowsos gép is drága számomra az is ugyan olyan gáz mint a mac-ek árazása. De én sem akarok többet erről írni, kitárgyaltuk a témát
@Syl: elég régóta promózza az icentre-t, valamiféle érdekeltsége szerintem van a cégben de erről sohasem beszélt. De emlékeim szerint mikor megvette a mostani gépét, akkor is csinált egy videót hogy annyire nem jó ez neki de a finalcut miatt marad ennél.
@TigerCat: részemről semmi indulat
[ Szerkesztve ]
-
vasi89
addikt
válasz Black Dragon #68357 üzenetére
nagy meglepetés nem ért, hogy csak a TB macbookok lettek frissítve. De legalább nem lett jelentősen több a kezdőár 900 ezres kezdőár a 15ös pro-nak
szerk.: ja hivatalos helyen eddig is ennyi volt, nem szóltam
[ Szerkesztve ]
-
vasi89
addikt
válasz CharlieDrop #68372 üzenetére
a 4 magos processzor a 13asban akkora innováció, hogy annak ára van
-
vasi89
addikt
szerintem az Apple még mindig elhiszi, hogy Ők egy prémium gyártó pedig amúgy ez egyáltalán nem azon múlik, hogy mennyire vastagon fog a ceruza. Nem olyan nagy szám már az ios és osx mint régen. Szerencsére a használt piacon nagy a választék így egy pár évig még én is találni fogok magamnak 2-3 éves gépet normális áron de amikor már 1millió lesz az alapára a TB nélküli 13asnak, akkor szerintem ezt is elengedem
-
vasi89
addikt
válasz nacper #68476 üzenetére
az almárium adott bármiféle papírt az alaplap cseréről? Mert nekem is cseréltek anno alaplapot elmondásuk alapján. Elég kacifántos a sztorija a gépnek de a lényeg h garis volt, levettem az alját. Használt gépként vettem és egy idő után melegedési gondok voltak vele. IGazából tiszta retek volt belül, így hozzájuk vittem hogy nézzék meg mert garis. Először visszaszóltak h semmi baja... még 2x visszavittem majd 3. alkalommal megállapították h alaplap hibás és kicserélték az alaplapot. Hazavittem a gépet, továbbra is melegedett. LEvettem az alját, belenéztem és totálisan ugyan úgy volt minden mint előtte. Akkor már nem érdekelt, leszedtem a proci hűtőt és paszta sem volt alatta... Na ennyit róluk. PErsze a cseréről nem kaptam semmiféle papírt ezért is volt gyanús a dolog. És mielőtt valaki kérdezné, én csak a gép alján lévő csavarokat vettem ki, semmi máshoz nem nyúltam.
-
-
vasi89
addikt
Jah most már értem. Újan Én sem vennék 2015ös gépet, de a jelenlegi 2014es 13pro-m helyett igazából 2017es 13ast sincs értelme vennem. Itt pedig már nem mindegy, hogy 400 egy használt gépért vagy 7-800 egy új 2017esért. Nekem se mindegy mire költök de azért na, nem dolgozni kell a gép ahogy szerintem neki sem. Az meg hogy magas a 2015ös gépek ára köszönhető annak h lassan 1millió az alap 15ös gép.
[ Szerkesztve ]
-
vasi89
addikt
válasz atika88 #68600 üzenetére
Én 1x letakarítottam jól a kijelzőt, majd raktam rá egy üvegfóliát. Persze ízlések és pofonok de semmit nem ront a képminőségen és lazán törölhetem bármivel. Oké az enyém 2014es, az újaknál nem tudom mennyi hely van de nekem a kis perembe pont belefekszik így lecsukásnál sem zavaró.
-
vasi89
addikt
válasz FIREBLADE78 #68705 üzenetére
Aprón azért lehet találni. De újan is lehet venni
-
vasi89
addikt
válasz FIREBLADE78 #68868 üzenetére
tudnék mutatni olyan 3 milliós autót ami trágyább mondjuk a 17 éves polom-nál... nem mindenki márkajelzés alapján vesz autót.
-
vasi89
addikt
válasz FIREBLADE78 #68874 üzenetére
Te most miről is beszélsz? Honnan tudod mennyit költöttem az autóimra? de hagyjuk ezt a témát. Örülök h neked megadatik h újan vegyél mindent, de nem mindenkinek.
-
vasi89
addikt
2014es pro-ba SSD bővítés gyanánt csak gyári bontottat érdemes rakni vagy esetleg van olyan SSD ami ajánlott és tudja a gyári közeli sebességet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Aksi, ajándék USB átalakító kártyaolvasó MacBook Pro 2017
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 M1 Pro Gyári Garis!
- Beszámítás! Apple MacBook Pro 16 2023 M3 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ !! - MacBook Air Retina 13" M3 Chip / 8C CPU / 10C GPU / 16 GB / 512 SSD / ÁFÁ-s
- !! 1 ÉV GARANCIA !! ÚJ állapotú, magyar bill, Apple Macbook Air 2022 M2 8GB RAM 256GB 97% AKKU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest