Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:27

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#82940) totron válasza -Ben- (#82801) üzenetére


totron
addikt

Lesznek hangok - és ezekből van a legtöbb - akik váltig állítják, hogy alkalmazást csak az AppStore-ból tudsz beszerezni. Ez kapitális szamárság. Ugyanúgy lehetőség van parancssoros felgyógyításra, mint dpkg esetén Debiannál. Dmg-ből is tudsz telepíteni 1 db áthúzással (mondjuk a leegyszerűsítettség ezen foka már fáj). Igazán a rendszer lelkivilágát a macOS PC-re szekcióban és azok vonzataiban tudod megismerni. Személy szerint ambivalens a kapcsolatom az egész jelenséggel: vonz is, de sírnom is kell. Nagyon sok átirat (port) nevetséges és felesleges volt megcsinálni, mert röhejes a végeredmény. Legyen az játék vagy irodai alkalmazás. Sok unixos örökségű/alapú szoftverrel lehet találkozni, amik jó része szintúgy komolytalan. Sőt alapvetően erről szól, ha az alkalmazások többségét nézzük. Tény, hogy több komolyabb átirat van rá - populáris szemmel felhasználhatóbbá téve a rendszert - mint linuxra. Mostanában megszaporodtak a malware-k, ezzel a hírrel szerintem te is találkoztál. Nem jelent napi gondot, de érdemes nem figyelmen kívül hagyni ennek a trendjét. Az ne vigasztaljon, hogy csekély százalékú a rendszer elterjedtsége, mivel te ezt fogod használni, az erre vonatkozó kitettségek vagy biztonságok fognak rád állni, nem pedig a virtuális tortából elfoglalt szelet vastagsága mondja meg, mi fog történni (hivatkozni persze lehet rá).
Frissítésekkor rendszeresek a buta és bosszantó gyermekbetegségek, megspékelve az innovatívnak eladott semmivel (újításokkal). Ritkán fejlődik és akkor is keveset.
Meg aztán minden szir-szarért, kiegészítő kisprogramokért divat zsetont kérni, a Mac felhasználói kultúrköre meg tipikusan fizet is értük. Olyanokra kell gondolni, amiket amúgy sok esetben 2 sorból lescriptelsz vagy Win alatt tradicionálisan freeware. Aki erre van beállítódva, az jót fog róla mondani, erősen kigyomlálva a teljes képet, a valóságot. Nem állítom, hogy nem szerethető, kérdés az, hogy érdemes-e. Majd te eldöntöd magadnak.

Parancssorozni itt is lehet, ez egy jópont. Van szép, zöld háttérszínű terminál is.

Eladási fotókon jól néz ki a gép, meg a rendszer, a mindennapokban, használatra én senkinek nem szoktam ajánlani. Mókolni talán. Ha valaki böngészőre kattint és ott tevékenykedik, arra jó, kisebb grafikai munkákra, egyébként komolytalan az egész. Annak tükrében főleg, amekkora hype-ja van. Lehet elkezdeni excelezni benne, jókat lehet röhögni. Ja nem. Biztos kapok hideget-meleget erre most, de ezek a benyomások.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.