- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
GGAllin
tag
Sziasztok!
Windows 7 telepítés után, beállítottam mindent programok fent stb..
AOMEI Onekey Recovery programmal szeretnék biztonsági mentést készíteni a friss rendszerről, használtam már máskor is de most valamiért csak a D: meghajtóról tudok, pedig a C: lenne a lényeg ugye.
A programban amikor ki kell választani a mentendő particiókat a C: inaktív, mi lehet a probléma? -
Update: sikerült megoldanom.
Kiderült hogy Win7 alól nem lehet működőképes PE pendriveot generálni, de egy VirtualBox-ból telepített Win10-ből már sikerült elsőre legenerálni a működőképes iso filet.
Akik az oprendszerre telepített backupper progival mentettek eddig, javasolt megnézniük hogy működik-e a visszaállító CD vagy pendrivejuk, főleg a Win7(vagy XP)-t használók.lepődhetnek meg szerintem.
-
Sziasztok!
Hogy tudtok bootolható pendriveot létrehozni ezzel? Nekem ugyan sikerül létrehozni, de működésképtelen. Akár közvetlen formázom a progival a pendriveot, akár iso-ból rufus-al: ugyanott vagyok: ugyan bebootol a winpe, bejön az aomei, de itt vége, mivel se egér se billentyűzetet nem kezel..Win7 homepremium x64 oprendszerem van. A Linuxos bootlemezével is próbálkoztam: ott boot során pár sort kiír egy pillanatra, utána egyből feketére vált a képernyő és úgy is marad. se egér se billentyűzet ekkor se..
Nem tudok valahonnan egy működő winpe isot letölteni?
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Most jutottam el oda, hogy meguntam a windows telepítés utáni 2-3 napot, míg teljesen felhasználóbaráttá varázsolom a rendszert, ezért nézelődök valami ghost, szoftveres raid, vagy klónozó progi után.
A cél az, hogy a friss "szűz" win7-et a feltelepített programokkal, registry módosításokkal, etc etc... együtt "mentsem", hogy ha cirka fél év múlva újra kéne tennem, ne kelljen bajlódnom. Adatok nincsenek a gépen, file-okat minden esetben külön hdd-n tárolok.Amilyen eszközeim vannak:
1 laptop amiben egy 160GB (2.5) hdd zizeg.
1 asztali pc, amiben egy 500GB os (2.5) pörög.
És egy külső 3.5-ös 200GB-os hdd, amit feltudok használni erre a "biztonsági mentésre".
Az adattároló vinyóim most nem lényegesek.
Az lenne a legjobb, ha mindkét gép rendszerét letudnám menteni a 200GB-os HDD-re, de azért ha csak az egyik gépet le tudnám menteni, már előrébb lennék.Az asztali gépben nincs dvd olvasó, itt a rendszert usb-ról szoktam telepíteni.
A laptopba a DVD olvasó helyére lehetőségem van hdd-t tolni, de nem próbáltam még.Az alaplap raid funkciója az asztali gépnél fontos lenne?
Bármilyen ötletet előre is megköszönök.
-
Simon04
csendes tag
A Disk Clone funkcióval az egész HDD-t leklónozza AB.
Viszont engem a System Clone nem hagy nyugodni.
Ahogy próbálgattam a beépített HDD-t, elképzelhető, hogy a rendszer partíciót klónozza szerintem egy megfelelő nagyságú partícióra. Jól gondolom?
Valószínűleg csak "egyelőre" nem támogat USB-s külső meghajtót rendszer klónozásnál.
Arra figyelmeztet is, hogy erről a partícióról rendszert nem lehet indítani, de később, szükség esetén egy új HDD-re áttudnám klónozni elsődleges partíciónak, hogy a rendszer is működhetne róla.
Ez a funkció később azért lenne jó, főleg ha külső meghajtóra is történhetne a rendszer klónozása, mert így már egy adatokkal tele lévő HDD-re, de megfelelő nagyságú, üres partícióra is lehetne rendszert is menteni. Ki is próbálnám, hogy a rendszer partíció klónozását egy beépített HDD-re, de jelenleg most éppen nincs egy üres HDD ami beépíthető lenne, csak külső USB-s HDD-m van.
Persze a sorrend megfordítható, és a Disk Clone funkcióval a rendszer, de az egész lemez is átkerülne az USB-s HDD-re, de ha erre adatokat mentettem volna, akkor a klónozás során azok is törlődnének róla. -
sz.j
nagyúr
Mivel a régi v1.6 progival gond nélkül tudtam rendszert is klónozni, nem hagyott nyugodni a téma és a v2.1.0 AB-val is kipróbáltam a rendszer klónozást.
Mint ahogy pár hsz-eal feljebb már írtam a Disk Clone funkcióval a v2.1.0-os progival is gyorsan és biztonságosan lehet rendszert klónozni! A rendszer klónozásának menete az oldalamon le van írva.
Amúgy az ismertetőben egy SSD-ről lett a rendszer egy űres HDD-re klónozva. -
sz.j
nagyúr
Én ebben az esetben nem használnám klónozásra (System Clone) ezt a progit, erre a célra (meg ebből adódóan minden másra is) ajánlom figyelmedbe a Macrium Reflect free változatát, annál mindegy hogy hová lesz klónozva és "szűz"/ partíciómentes, HDD-re vagy SSD-re kell/lehet klónozni.
-
Simon04
csendes tag
Telepítettem a Professional verziót, mivel 30 napig korlátlanul lehet használni. A System Clone-nál úgy látom, hogy más partícióra klónozza a rendszert, de figyelmeztetésként azt írja, hogy ha nem elsődleges partícióra lesz telepítve, akkor nem boot-ól róla a rendszer. [link]
A továbbiakban még azt írja, hogy külső USB-s HDD nem támogatott.
[link] -
sz.j
nagyúr
Továbbra sem értem ezt az egész "korlátozást", mert például az összehasonlítási táblázatban a free verziónál is "kipipálták" a System Clone-t ...
-
sz.j
nagyúr
Frissítettem v2.1.0-ra a progit és most már nálam is azt írja ki mint amit linkeltél ....
Viszont ha az oprendszeres például egy különálló HDD-n vagy SSD-n van akkor a Disk clone funkcióval szerintem klónozható a rendszer, pl. win7-nél C + Rendszer számára fenntartott (100 MB) partíciók.
[link]Ha meg még sem működne rendesen, azaz nem lehetne így klónozni, akkor át kell térni a Macrium Reflect free progira, annál nincs ilyen gond.
-
sz.j
nagyúr
Nekem egy régebbi verziójú AB-m van, azon nincs "System Clone" funkció csak partició és disk klón (lásd az # 1 hsz képeit)
Ha egy kicsivel több időm lesz frissíteni fogom a progit és kipróbálom, hogy mit tud az új verzió.Amúgy nem értem ezt az egészet, mert amit most linkeltél be képet meg amit előtte én az teljesen ellentmond egymásnak .....
-
sz.j
nagyúr
"...Az AOMEI Backupper ingyenes változata nem támogatja az SSD-re való klónozást"
Miből gondolod, hogy az SSD-re való klónozást nem támogatja a free változat? Furcsa lenne ....
AOMEI Backupper változatok összehasonlítása.
-
Simon04
csendes tag
Az AOMEI Backupper Professional fizetős változata, mennyivel tud többet, mint az ingyenes Standard?
Látom most karácsonyi akció keretében olcsóbb, 2 gépre is telepíthető + az AOMEI Partition Assistant Edition is adják hozzá, szintén 2 gépre telepíthető.
Számomra idáig ezek a különbségek tűntek fel:
Az AOMEI Backupper ingyenes változata nem támogatja az SSD-re való klónozást, illetve lassan hajtja végre System Backup-ot, 58 %-os mentésnél kicsit elidőzik kb.10-15 percet? A fizetősnél gyorsabb rendszermentés lehet?
-
sz.j
nagyúr
válasz
karesz1978 #2 üzenetére
Amit az előző hozászolásomban linkeltem az a Free AOMEI Backupper Standard progi ..., és időkorlát nélküli, ingyenes!
-
sz.j
nagyúr
Sokak előtt eddig is ismert volt, hogy az AOMEI Technology nagyon jó szoftvereket készít (lásd pl. az AOMEI Partition Assistant Pro Edition-t), ezért számomra nem volt meglepetés amikor kipróbáltam a közelmúltban megjelent ingyenes AOMEI Backupper szoftvert, amit szeretnék mások figyelmébe ajánlani.
Elöljáróban annyit, hogy ez a szoftver ingyenességéhez képest elég sokat tud, és mindezt biztonságosan jó minőségben teszi.A legfontosabb funkciók amit a szoftver kínál:
(Természetesen az alábbiakon kívül van még több más lehetőség is)
Bootolható Media készítés:Backup.
(System backup, Disk backup, Particion backup, File backup)Restore.
(Minden amit a programmal el lehet menteni azoknak a visszaállítása)Clone.
(Disk clone, Partition Clone)Az ingyenes AOMEI Backupper a készítő oldaláról letölthető.
A tutorials a ide kattintva érhető el.
Az általam legfontosabbnak vélt funkciók (system backup, system restore, disk clone) használatáról magyar nyelvű ismertető itt található.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest