Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: Miért úszta meg Albert Speer? (Reagálás a Telex cikkére)
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Pitterix: Gyógytorna
-
LOGOUT
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rawulf
őstag
-
Rawulf
őstag
OMG-t mindegyikkel lehet csinálni...

-
Rawulf
őstag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Mert anyagilag a nyugat eu fogyasztó pénztárcája a célpont és nem a magyaré...
-
Rawulf
őstag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
A garanciát pl. sok országban úgy oldják meg, hogy van két polc, az egyiken a plusz bontatlan termékek vannak, hogy ha 1 hónapon belül elromlik a telefon/tablet, akkor egyből cseréljék és a másik polcon a javítottak vannak és azzal cserélik ki a hibás cuccodat 1 hónap utáni hibásodáskor (még garin belül) és nem vacakolnak vele, mert így is olcsóbb, mint egy szervizest alkalmazni...
Az Artisjus és a magas hazai áfa miatt nem éri meg a magyar forgalmazás, amíg nagyrészt csak kockák a vásárlói.
És még a bürokráciát nem is említettem.Ha már a ZTE szóba került. Ők is olyanok, mint a Lenovo. Az EU-ban a drágább (nagyobb haszonnal eladható) termékeket akarják eladni és az olcsóbbakat szívük szerint csak a belpiacukon árulnák, Kínában.
Azaz ők akarják meghatározni, hogy mely terméküket hol forgalmazzák.
Például hivatalosan a kínai vámos egy tételes ellenőrzésnél nem engedheti, hogy egy retail V970 dobozos telefont küldjenek neked az EU-ba. -
Rawulf
őstag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
És még a jogdíj is rámenne, amit az ArtisJus részére kell fizetni RAM és ROM függvényében. Így már végképp nem érné meg idehaza...
-
Rawulf
őstag
válasz
csucsu52
üzenetére
És az még a jobbik eset ha be kell fizetned 27% áfát...
Ha NFH-s szemlézést fogsz ki, akkor a NAV megtilthatja a behozatalt, amennyiben nem tudod a CE, ROHS, EMC, LVD satöbbi tanúsítványokat igazolni.
Idén tavasszal egy srácnak visszafordították a két tabletjét Kínába egy ilyen ellenőrzésnél.
(És örülhet, hogy nem kapott önköltséges megsemmisíttetést...)A Pandával meg csak óvatosan...
-
Rawulf
őstag
Költői kérdés. A jelenlegi gyenge forint mellett komolyan van normális készülék 30K alatt?

-
Rawulf
őstag
Van valakinek valami megbízható információja az UMI X1S és X2 telefonokról?
Az én forrásomtól aggasztó híreket kaptam ma. Olyan, mintha behalt volna az UMI gyár.
Rawulf: "Any news from UMI?"
Shenzhen: "No news, worry about this company, seems shut down"
Rawulf: "Maybe UMI is over?"
Shenzhen: "It seems like that" -
Rawulf
őstag
Nem tudom milyen ROM ez, de aki rajtam keresztül vásárolt G3N telefont, ezt a firmware-t mókolta a telefonra:
http://www.4shared-china.com/get/QC3gQzXM/G3N_MT6628_JB_412_25032013.html
Én nem értek hozzá, úgyhogy csak saját felelősségre linkeltem...
-
Rawulf
őstag
válasz
üzenetére
Én csak annyit fűznék hozzá, hogy tessék megnézni, hogy az olaszoktól mennyivel drágább a Zopo.
Szerintem a németek sem fognak olcsóbban dolgozni.
Kérdés, hogy mennyire lesz hivatalos. Jiayu mobileshop-ként sokan hirdetik magukat, holott a gyár hivatalos webshopja továbbra is Kínában az ejiayu.
Azért jó látni, hogy próbálkoznak. -
Rawulf
őstag
Iszonyat. Tovább esik a forint.
- Áldom a szerencsémet, hogy Januárban rendeltem a G3 telefonomat és nem most. -
Rawulf
őstag
-
Rawulf
őstag
válasz
petymeg
üzenetére
Nem állok kapcsolatban a tmallbox-szal, de ha lefotóznád a hibás komponenst és megadnád a telcsi adatait (gyártó, típus, modell azonosítója), megkérdezem a kínai szerviz pontot, amivel kapcsolatban vagyok.
Hibás Eken C70 tabletekhez pl. küldtek nekem akkumulátorokat és kicseréltem magam.

-
Rawulf
őstag
-
Rawulf
őstag
válasz
hunaqua
üzenetére
Audacity-vel emeld fel a hangfájlok "decibelét". Úgy, mint a tévében a reklámoknál. Én például Borit szeretem hallgatni és ő eleve halk, na meg ez a kanyarodásjelző amúgy is szinte csak suttog.

Az Audacity program ingyenes és egyszerre tudod módosítani az összes hangot vele. -
Rawulf
őstag
válasz
kamillo67
üzenetére
A G3-nál is mikor tavaly ott volt egy kiemelten akciós yüan ár az ejiayu-nál, az bizony kínai magánszemélyekre vonatkozott és egy, azaz egyetlen egy darab telefonra.
Kínai havernek Xiaomi M1S telefonja van, amit nem akart G3-ra cserélni, ezért a saját nevére megvette, hogy olcsón megkaphassam, de így is 3 hónapot kellett várnom, mire készhez kapta és akkor még a posta (futár) költségről és az EU-ba léptetésről nem is beszéltem. Persze van, aki át próbálja tolni a magyar vámon, hogy megússza az áfát, de én inkább nem akarom a NAV-val szórakozni.
-
Rawulf
őstag
A gyors Ctrl+C Ctrl+V okoz ilyet. A tmallbox is járt már így.

-
Rawulf
őstag
válasz
levi.hungary
üzenetére
Volt, aki ThL telefont vett tavaly, mikor már nem volt türelme a Jiayu G3-ra várni.
Sajna sokat kéne visszalapozni, hogy megtaláld mi volt neki a gondja az ThL MTK6577 1GB ramos telefonjával.
A kínai kapcsolatom szerint a ThL minőségre kb. olyan, mint a Jiayu, csak jóval drágább.
Azért az egy jó pont volt a ThL-nek, hogy gyakorlatilag ők voltak az elsők, akiknek kapható volt 1GB rammal az MTK6577. -
Rawulf
őstag
válasz
instantwater
üzenetére
Remélem az EU-s hirdetésemnél nem nézik el az árat, mert én dollárban adtam meg.

-
Rawulf
őstag
válasz
instantwater
üzenetére
Nem mindegy, hogy valami USD vagy EUR.
-
Rawulf
őstag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Persze, hogy kellemetlen ha vissza kell küldeni a készüléket, vagy az alaplapját, de ilyenkor általában cserélnek és nem mókolnak, de ha már egy-két vásárláson túl vagy, akkor érezni fogod, hogy az az egy-két visszaküldéshez képest, még így is jól jártál.
Persze nem igazán a garanciához tartozik, de pl. ugyanúgy lehet vásárolni kijelzőt, ha gond van (sőt néha könnyebb is egy márkásabb kínaihoz, mint egy EU-ban megszokott gyártó termékénél). -
Rawulf
őstag
válasz
instantwater
üzenetére
Példa egy kínai garira: Tabletnél például küldtek csere adaptert és akkumulátort és vissza sem kellett nekik küldeni a készüléket.
-
Rawulf
őstag
Jó kérdés. A kínai lakosoknak volt lehetőségük arra, hogy fejenként 1db kedvezményes G3-at vásárolhassanak a gyár webshopjából (ejiayu). Mivel a kínai havernek Xiaomi M1S van, ezért rendelt egy G3-at nekem ezzel a lehetőséggel. Valamivel több mint 3 hónapot kellett várnom így.

Jól mondja Sanyesz.
Tmallbox is hiába akart több száz darabot, hozzá hasonlóan a kínai boltok a rendelt mennyiség 10-20%-át kapták csak meg. Januárra sikerült a boltoknak feltölteni magukat G3 telefonnal.
A Jiayu pedig szerintem nagyon helyesen leállt a gyártással és így nem kellett árat csökkentenie. -
Rawulf
őstag
válasz
Pumika1975
üzenetére
A G4-re majdnem akkora várólista lesz, mint tavaly a G3-ra. A tervezett mennyiségnél nem fog többet és gyorsabban sem gyártani a Jiayu manufaktúra.
sasa311 : Pontosan azért gyárt így a Jiayu, mert ezzel őrzi meg a telefon exkluzivitását. Minden gyártó előtt két út van. Vagy sokat gyárt olcsón, vagy keveset drágán. A Jiayu-nál az a trükk, hogy alig drágábban adja a telefonját, mint egy olcsóbb gyártó. A G3-nak pont ez volt a varázsa. A legolcsóbb 1GB MTK6577 telefonok sem voltak sokkal kedvezőbb árban.
Én tuti nem vennék G4-et annak tudatában, hogy a G5 lesz az igazi utódja a G3-nak.
-
Rawulf
őstag
A Jiayu-nál már biztos nincs G3, mivel az utolsó készletet már kiszórták.
Ha valamelyik webshop azt mondja, hogy pillanatnyilag elfogyott, az jó eséllyel már nem is kap. (Csak kamuzik.) -
Rawulf
őstag
Kínából ezt az infót kaptam:
"G3 is stop produce , the left one in market should be sold out soon"Szóval aki akar még G3-at venni, az csipkedje magát.
Viszont Oppo Find 5 már kapható!

-
Rawulf
őstag
Jelentem, borult időben is, szépen elnavigált a Jiayu G3 GPS.

-
Rawulf
őstag
Jiayu-nak nem célja, hogy tele legyen a placc.
Ők előre eldöntik, hogy mennyit és mikorra gyártanak, aztán kész.
Az viszont biztos, hogy aki még G3-at akar, az Március végéig rendeljen.
Egyik szemem sír és a másik nevet. Kár érte, hogy nem akarják tovább gyártani, viszont nekünk G3 tulajoknak ez jó, mert könnyebb lesz használtan eladni. -
Rawulf
őstag
Szintén G3 tulajként ki merem jelenteni, hogy jó lenne, ha minden telefon valami Gorilla glass (-szerű) előlapot kapni.
-
Rawulf
őstag
válasz
minatomiray
üzenetére
Rosszul mókolták meg a firmware-t?
Az enyém gyári példány és nincs gondja a youtube-bal. -
Rawulf
őstag
Van egy kis manufaktúra Kínában, ami normális usb adaptereket gyárt, de csak február végétől tudok olyanokat hozatni, ha valakit érdekel. Eddig 200db-ból egy sem robbant fel.

-
Rawulf
őstag
Nem szeretném téglásítani a telefont, merre található ez a jó leírás CWM-hez?
-
Rawulf
őstag
De igen. Ez teljesen privát úton jött meg.

Akkor a youtube-os a legjobb megoldás?
root-oláson kívül mire van még szükség a google play store-hoz? -
Rawulf
őstag
Megjött Belgiumon keresztül a JiaYu G3 telefonom. Nagyon izgatott vagyok.
Van itt profi rootman?
-
Rawulf
őstag
válasz
Vvarpi
üzenetére
Már a tabletekhez sem nagyon adnak adaptert. Végülis minek is adnának, mikor szinte mindenhez már csak micro és mini usb csatlakozású kábel kell és akkor szabvány USB töltő jó lesz. Ha pedig az embernek már van usb csatlakozású 230V adaptere, akkor mindent tölthet róla.

-
Rawulf
őstag
válasz
devast
üzenetére
"The public web still not sell the second period G3." - tehát ahogy írtam is, még zárva van a raktárjuk.
"From another market about 1200 RMB per one , 899 RMB per one is for public one." - Tehát a kereskedők sem adják 1200yüan-nál olcsóbban és a 899yüan-os ár csak 1db-os rendelésre vonatkozik a "magán személyek" részére. - mivel a kínai haverom nem akarja még a Xiaomi M1S telefonját lecserélni, a saját nevére rendelt nekem egy publikus darabot.
-
Rawulf
őstag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Shenzhen-ből azt az infót kaptam, hogy 1200 yüan-tól árulják a kereskedők.
Ha van kínai ismerősöd, aki áldoz arra, hogy berendeljen neked egyet, akkor lehet 899yüan + dhl + paypal jatt megszerezni a telefont. (Haver még mindig nem kapott sms-t, ergo még nem nyitották meg a következő szállítmányt.) -
Rawulf
őstag
válasz
devast
üzenetére
A Star telefonról írtam már itt ezzel kapcsolatban. Attól, hogy rá van írva, hogy STAR és két tök ugyanolyan telefonra, még nem biztos, hogy ugyanabban a gyárban készült.
Erre egy tablet példa az EKEN Q88. Van olyan tablet, ami szintén EKEN Q88 és mégsem a MID gyárban készült. -
Rawulf
őstag
válasz
fecg21
üzenetére
Arra céloztam, hogy a JiaYu és a Xiaomi is a kínai belső piacukra termel. Szándékosan limitált szériát gyárt le időközönként (és nem a mennyiségre megy, mint pl. a Star). Nekik a haszon mértéke a fontos.
Amúgy a JiaYu support-ja igencsak jó, az más kérdés, hogy a hivatalos fórum természetesen kínai nyelvű (ahonnan a firmware is tölthető).
Sajnos itt a November és szokás szerint a forintot ütik ilyenkor. Nesze neked karácsony.
Január és Március lesz szerintem a vásárlásra érdemes időszak (a választék/ár szempontjából).
Februárban a kínaiak ismét pihenni fognak és bulizni. -
Rawulf
őstag
válasz
fecg21
üzenetére
Ne a középárfolyamot nézzétek, hanem az eladási árat.
40.000,-ért G3-at? Lassan a B92M 1GB-os verziója sem fér bele.
-
Rawulf
őstag
válasz
body007
üzenetére
Ideje volna, mert lassan már nem is beszélünk a telefonokról.
A vámot, szállítást és boltokat totál ki lehetne innen szedni.
Az még oké, hogy "vettem egy xyz telefont innen vagy amonnan", de most már csak arról olvasni, hogy "ki mit tud erről meg arról a webshop-ról" és "hogy kell vámolni és áfát nem befizetni". -
Rawulf
őstag
Könyörgöm, nyisson már valaki egy külön kínai vám topikot és kínai cégek topikot.
Új hozzászólás Aktív témák
- MIUI / HyperOS topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- BestBuy topik
- NBA és kosárlabda topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Battlefield 6
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Zalman M4 A-Data 750W
- Dell Latutide E7280 FHD, i7 7600U, 8GB RAM, 256gb ssd, thunderbolt, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Olyan is van már.