- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- hcl: MS Office365 Linuxon
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Aktív témák
-
ztelaci
csendes tag
-
atillaahun
veterán
Nem tudom, nem néztem végig mindet, én azt gondolnám hogy van. Szerintem elég alap követelmény egy launcher-től, hogy tudjon contact widget-et. Persze lehetnek kivételek, mint mondjuk az SPB Shell, amiben nagyjából semmit sem lehet beállítani.
Egyébként ha úgy nézed végülis mindent a launcher-en keresztül indítasz, akkor igen sok engedélyre lenne szüksége.
spinkler (#46212)
Program (esetleg rendszer) újraindítása megvolt? -
doddencs
senior tag
és pont erre gondoltam, mindenki mást mond.
én például a lassan 4-5 éves lapotopomból csak akkor vettem ki az aksit, ha szétszedtem a gépet. de még csak kikapcsolni sem szoktam soha, csak hibernálni. ez idő alatt az aksiidő visszaesett 3 óráról - filmnézéssel - 1óra20percre. ami ahhoz mérten nem rossz, h egyre több ismerősöm aksija döglik be 1-2 év után, olyan is, aki mindig kivette, figyelt hány %on tárolja, stb.
(#46086) DS39: nem is vitakozom, mert engem hidegen hagy a dolog. nem figyelek ilyenekre, használom kedvemre. egyébkén a Nexus S-em is csak 95%-ig tölt, nyilván nem véletlen. de az se érdekel.
-
ncc1701
veterán
Fej, vagy gyomor? Hagyd a jelzőket, mert erre különösen érzékeny vagyok.
Ott a grafikon, nézegesd, értelmezd. Nem nehéz. Leírjam lassabban?
Ezt a táblázatod nézd, amiben ez van bal felül: Charge level (V/cell)
'Every 0.01V drop below 4.20V/cell doubles the cycle; the retained capacity drops accordingly. Raising the voltage above 4.20V/cell stresses the battery and compromises safety.'
-
ncc1701
veterán
A tények makacs dolgok. Ugyanúgy tény az is, h pár egyszerű grafikont nem tudsz értelmezni. Nincs ezzel gond, de ha vkik elmagyarázzák, akkor még utána is kételkedsz? Hozz vmi linket, ellenőrizendő/alátámasztandó az igazad.
Te tipikusan elhiszed azt is, h a dízel autódnak tökéletes a gyár által megszabott 45000-es olajcsere periódus?Részemről roppant kényes vagyok arra, h amit leírok, az a tényeknek teljesen megfeleljenek. Szóval, lehet elnézést kérned.
Szerk: szerinted mi lenne, ha egy adott cég az akku kapacitásának a 60%-át írná rá, míg a másik többet? Az utóbbit vennék meg, hiába csak töltő elektronikában tér el, de nagyobb szám van rajta, és az biztosan jobb. Az meg, h sokkal kevesebb ciklust tud, az már részletkérdés. Ezt nem a mérnökök szabják meg, hanem a managerek, akiknek közük nincs a műszaki dolgokhoz. Mint a 30/45 ezres olajcserét. Oszt a harmadik-negyediknél már motor csere is van... De az akkor már nem garis, vegyél újat, dobd ki a régit. Nekem ez a szemlélet speciel marhára nem tetszik.
-
ncc1701
veterán
Ez nem fantomelmélet, hanem tény. Ott a táblázat, ha nem tudod értelmezni, akkor ezen nem tudok segíteni. Ott van, h a megadott kapocsfeszülstégig töltve, kb mennyi a várható ciklusa. Mennyi, ha fullra (4.2V-ra) töltöd, és mennyi, ha kevesebbre. Ebből eldöntheted, h Neked mi a fontos.
Ugyanez megvan a mezei ólom akkura is, az is sokszorosát tudja élettartamban, ha a kapacitásának a 40-60%-a között használod. Ugyanez megvan a nicd, ill a nimh akkukra is.
Olvasgass utána, ha érdekel jobban. Ha nem teszed, akkor fogadd el tényként: ezek sajna így működnek.
-
Necc
addikt
Az a gond, hogy ezek a netes baromsagok csak arra jok, hogy hulyitsek a nepet, es mint lathatod, tok jol el is erik celjukat.
Litiumos akksikra az alabbi 2 halal egyszeru szabaly vonatkozik:
1) idealis uzemi toltesi kapacitas: 100%
2) idealis tarolasi kapacitas: ~50%
Ennyi. (Es legalabb ezeket a szabalyokat nem olyan "nagyon okos" emberkek mondtak, akik a mai napig azt mondjak a fogyasztoknak, hogy "az elso alkalommal 10-12 oran at kell tolteni a telefont" vagy hogy "az elso X alkalommal a telefont csontra le kell meriteni es teljesen fel kell tolteni".)#46059 + 46061: gratulalok, uljetek vissza a helyetekre, elegtelent kaptok mindketten.
"1) idealis uzemi toltesi kapacitas: 100%"
A litiumos akksikat amugy se tudod formazni, megakadalyoz benne az akkumulatorba epitett elektronika, de ha tudnad is formazni teljesen hazavagnad vele az akkumulatort.
-
ncc1701
veterán
Nem ilyen formán van ott, hanem az, h az adott cella feszültségig való töltéshez mennyi töltés ciklus tartozik.
4.2V -> 300-500 ciklus
...
3.92V -> 2400-4000 ciklusUis ez a %-olás ez egy akku esetén nehezen értelmezhető, a kapocs feszültség viszont egy konkrét, mérhető adat.
-
k.tari
tag
..nem tudom milyen böngészőt használsz, de lehet hogy nem jeleníti meg a táblázatot ami az ember orra elött van? Az első az egy grafikonos táblázat és alatta van hogy töltés angolul és mennyit töltöd akkor mennyit birja az aksid, a table 2 az! Fentről a második táblázat!
-
tvamos
nagyúr
Ezt nem tudom... Forzazni szeretek, de mar nagyon reg nem csinaltam. A telefonon meg... max Robo defense-ezek. A vonaton...
En a Tegra 2-vel nagyon elegedett vagyok, a... nem is tudom... t-mobile pulse-om volt... utaltam, akar mi is volt benne. A Froyo-t nem tudtam megszeretni. (Nem ment a Skype video.)
-
DS39
nagyúr
azért az ARM architektúra ilyen irányú számait nem érdemes összehasonlítani az X86-os PC-s architektúrával. ezért is leszek majd kíváncsi az Intel által fejlesztett X86-os architektúrájú okostelefonokra, szvsz az borítani fogja a piacot.
de azt aláírom hogy a népbutítás az megy, olyan értelemben hogy a fejlesztők leszarhatják az optimalizációt, hiszen úgyis félévente jönnek az újabb csúcsmodellek és erősödik az alsó kategória is. ezzel ösztönözve azt hogy vedd meg az újat, jobbat, drágábbat.
-
Joshi
titán
Kínai Köztársaság és Kínai Népköztársaság nem ugyan az.
Persze ettől még ferdeszemű mindegyik.
Ja csak viccelődtem, nem kell ám itt komoly dolgokra gondolni.
-
csmat
senior tag
Köszi
MÁS: Ha uninstalálok egy appot, majd elindítom az sd maid-et, akkor az minden maradékot leszed? Mert szerintem az apk fájl fennmarad, de csak az, vagy marad más is?
Nekem nagyon sok ideig vizsgálja, min fél órát, aztán pár MB-ot töröl.
(gondolom a hibakeresőre, és a rendszertisztításra érdemes főleg nyomni, ugye?) -
barnam_
nagyúr
Értem az álláspontod. Ámbár ha nekem egy sima térkép funkcionalitása kell, viszek magammal egy Budapest térképet, és kész. Ha már egy okos-telefonon van, legyen okos
Sőt, szerintem a felhasználók nagyobb része így képzeli el az internet nélküli térképet, ezért hangsúlyoztam többször az általam hiányosságnak vélt dolgot.
szerk.: lehet félreértesz, én nem az offline navigációt hiányolom, hanem azt hogy a térképen lehessen keresni utca/házszám alapján.A magyarságot meg kár belekeverni, semmi köze nincs hozzá.
-
Balinov
titán
Persze, persze TRob1, nincs is abbol vita, vegulis meg mindig Google Maps-nak, nem Google Navigation-nak hivjak.
Azzal sincs, hogy online alapon (labs feature kikapcsolva), meg korabban, mikor egy 16merfold szeles negyzetet lehetett pre-cachelni offline terkepezeshez, nem is volt gond.
Most sem az, csak amit tenyleg furcsallok az, az, hogy az offliine letoltott terkep (amit most ugye tobb hir kapcsan is ismerunk) miert szenved ettol a "hianyossagtol".
Oke, letoltom mondjuk Lichtenstein terkepet off-ba, fasza, kikapcsolt 3G/Wifi mellett is meg tudom nezni az egesz miniallam utcaszintu terkepet (talan POI-k is vannak, ezt nem tudom), de ugye ott bukik a logika, hogy ha lehetove tettek az orszagszintu map pre-cachelest, akkor a cimkereses miert nem mukodik - mert ugye nem mukodik, ha jol latom az elmult hsz-ekbol?
Tudom, termeszetes is, hogy fejlesztes alatt van, ingyenes, stb. nem is varom el, hogy pl. precachel-t map-ban keressek a Simagorongyos-Also-n talalhato Teesz kozeleben talalhato fejogepjavito muhelyek felol, azert a POI meg egy nagyon nagy falat, ebben a PNA ill. nanviszoftverfejlesztok az erosek, az nem is vita, de legalabb alapveto keresesi funkciok mukodjenek (helyiseg, utca, ezekkel szerintem tobbsegunk boven boldog lenne az elso, de talan meg masodik korben is).
Béke
-
HollyBoni
veterán
Sikerült fél Budapest és környéke egyelőre.
Egyszer már kérdeztem, de akkor nem jött válasz. Valami olyan térkép kéne nekem, ami offline is tud műholdas nézetet. Fontos lenne, mert olyan helyen kéne navigálni ahol csak földutak vannak, térképen nincs jelölve egyik sem. Létezik ilyen andoridra?
-
CHIPman
nagyúr
Nem pécsi vagyok, de a körforgalmakat ismerem, viszont most nem ugrik be sehogy.
Más:
Valaki próbálta már, hogy 10-nél több részletet is lehet-e menteni? 5mbites nettel megőszülök, míg sikerülne, akkorák ezek a részletek.(#44699) TRob1: Ez az, hogy nem lehet, mert amekkora nagyításon engedné a mentést, azon vagy belelóg boszniába, vagy a 90-95%-a a területnek megegyezik a már lementett négyzetével...
-
Melack
veterán
Nekem azért fura, mert előzőleg úgy mentette le, hogy az aktuális helyzet +16 km sugarú kör. Mostmeg igazából többet ment le, de nem azt - és annyit, amennyit szeretnék. Szerintem ez benne a fura.
Ha wifi közelben leszek, lementek én is pár helyet (Nyíregyháza, Miskolc - Hangács, Kiskunhalas, Budapest), aztán nem kell mindig netre mennie.
Ezeket egyébként hova menti le? SD kártyára?
-
punky10
addikt
Én is felélesztettem a citromail fiókomat.Akkor,amikor a PH irt egy üzenetet,hogy megváltozik a beléptetés.Régen ugyanis a citromot használtam "reges címnek".Ha megszüntetem,hogy lépek be?
Még az volt a szerencsém,hogy több éve nem használtam,úgyhogy simán újra tudtam reggelni ugyanazon a néven.Most ugyanarra használom,mint régen,ezzel reggelek.Tele van olyan emailekkel,hogy ezt nyertem,azt nyertem,csak most,csak nekem...Havonta 1x belépek,10 mp alatt kijelölöm és kitörlöm az összeset,és kész.Levelezésre 2 gmailem van,meg egy freemail,de azt is a gmailrol kezelem...
Tehát jó az a citrom...Legalább az megy tele spammel... -
spiritex
veterán
Problémába ütköztem annál a pontnál, hogy "...a telefonból mindet törlöd...", mert utána kiírja, hogy "Szinkronizációs hiba: Túl sok törlés!" Gondolom a telót akarja alapul venni, és felfelé szinkronizálni a google acc-ba, hogy ott se legyen egy névjegy sem.. Hogy lehet megfordítani a szinkonizálás irányát, hogy ne ott akarja törölni mindent, hanem az acc-ból lehozni az összes 242db névjegyet a telóra?
-
-
fatal`
titán
Nem olvastam még, köszi a figyelmeztetést, de már apexet használok ICS alatt. Viszont ez örömteli.
Tervezem megvenni az apexet, kiváncsi vagyok, hogy kezelni fogja e a gmail értesítéseket.
Ha nem, akkor még lehet, hogy visszatérek GOra, bár azt olvastam itt korábban, hogy ICS alatt nem olyan jó mint GB-n.
Amúgy nem tudja valaki, hogy mi történt a SwiFTP-vel? Eltűnt a marketről, most mást használok, pedig a swit nagyon szerettem a nagyon kicsi mérete miatt.
-
kymco
veterán
-
Keeperv85
nagyúr
Nem erről beszélek ám csak félreértitek. A Google a saját sarát vállalja át helyetted. A GPS műholdak katonai tulajdonban vannak. Ha használni szeretnéd őket, akár PNA, akár más eszközzel akkor licenc díjat kell fizetned. Amikor megveszel egy ilyen eszközt, akkor megveszed vele a szoftvert, aminek az árában ez a díj benne van. Ha nem kapsz ilyen szoftvert, akkor megvehetsz egyet, aminek az árában szintén benne van ez a díj!
-
-
Teasüti
nagyúr
Na jó, de aztán meg 90 másodpercnél rezeg, majd 135?? Ki tudja ezt követni hívás közben?
CM romokban egy opció.Szó szerint ez van odaírva (magyarul), hogy "minden 45. másodpercben rezeg a kimenő hívások során". Ez azóta kérdőjeles nálam, mióta cyanogen modokat használok.
Aktív témák
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged