- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
stmiklosi
tag
válasz
b0bcat #29048 üzenetére
Szevasz!
Ezek az ismeretek kevésbé publikusak, bár nem hozzáférhetetlenek, amennyire én (a magam szemszögéből)
megítélem, nem is igazán érdekel senkit.
A melegedéssel magyarázott élettartam növekedést azért nem tartom valószínűnek (hangsúlyozom ez már csak az én meggondolásom), mert az minden további nélkül kézbentartható, tulajdonképpen csak töltési idő növekedéssel járna, az meg már nem is tartozik a készülékek műszaki adata közé, nem kellene vele, mint eladáscsökkentő adattal számolni. A kisebb kapacitással annál inkább.
Itt inkább az számít (gondolom én), hogy a cellában nem teljesen homogén a töltés közbeni átalakulás és egyes részei túltöltödnek, egyes részei még lemaradnak, de összességében kapacítást nyerek.
Ha csökkentem a bevitt töltésmennyiséget jobb eséllyel kerülöm el egyes részek túltöltődését, károsodását.
Én így gondolom, de ezeket nem állíthatom, inkább csak ezeket tartom lehetséges műszaki magyarázatnak.
És igenis (ehhez kapcsolódóan) egyszer (valamikor a használatbavétel elején) ajánlatos (talán hogy minden egyes részlet aktivizálva legyen) teljes feltöltést és azt követő kisütést végezni. Csak egyszer!
Ezt nem igazán ajánlják, inkább azt mondják, ááá.. ezt nem kell, ez nem a régi akku (MiMH, NiCd), sugallják, hogy ez milyen jó. Pedig vannak felhasználások, ahol a régiek jobbak, de oda kell rájuk figyelni.
Melegedés: 1C-2C, igen ezek az akkukat ismerők számára jelentenek valamit, de itt megint nagyon nem mindegy, hogy (más egyéb körülmény azonossága mellett) milyen töltöttségi állapotnál beszélünk róla.
Üresről indulva nem okoz problémát hőmérsékletet, 50% (vagy ki tudja mennyi) felett ugyanaz már kritikus lehet.
Én, ha oda tudok figyelni, általában 90-95% környékén lehúzom a töltőről.
Üdv: StMiklos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Apple iPad 9 2021 64 GB Wifi, akku: 99,8%, ciklus: 23
- Új - Apple iPad mini 7.gen 2024 Wi-Fi 128GB Purple/Blue/Space Gray - Bontatlan
- Ipad mini 7 csere Legion go-ra (Biztosítás/garancia 2028-ig/ajándékok)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest