- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot II. (Avagy miért
- SCYROX V6 gamer egér
- Bukósisak, az életmentő extra!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- R.I.P. Aláírások
- A KOReader ebook olvasó program
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ep128Emu felhasználói képeskönyv
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Manimaci
tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek, hogy melyik add-onnal lehet a távirányitó gombjait módositani? Nem a Keymap editor-t keresem. Anno volt egy könnyen kezelhető add-on, de újratelepités óta nem jövök rá mi volt az!? -
Manimaci
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy x96 max+-ra most telepitettem a 9.2.6-os Coreelecet. Minden szép és jó, de a menű nyelve amgol. Kezdő beállitásnál magyarra állitottam, de a menü nyelve maradt angol. Beállitásokban is csak az angolt lehet választani?
Van erre valami megoldás vagy ez ilyen? -
Manimaci
tag
Sziasztok!
Volna egy kérdésem. Van egy LG tv-m webos 3.0-s, amire az erősitőn keresztül rá van dugva a box hdmi-n (arc+cec+sync-es). Namost mikor minden be van kapcsolva, akkor ugy tudok átváltani boxra, hogy a tv-n az input gombra nyomva kiválasztom az adott hdmi bemenetet (tv box-ra neveztem el) majd az erősitőn is átváltok a boxos bemenetre (nálam a bd/dvd hdmi bemenetbe van dugva a box). Viszont néha, igencsak ritkán a tv-n az input listában megjelenik egy Tv box (Coreelec) nevű sor, amire ha rákattintok, akkor is behozza a boxot, de akkor az erősitőn automatice átkapcsol a bd/dvd bemenetre. Vagyis nem kell külön az erősitőn kapcsolgatnom. Ez mitől van, hogy odakerül? És hogy lehetne állandóra odatenni ezt a plusz fület a tv input listájába? -
Manimaci
tag
Úgy látszik meglett a hálózati lassúságom oka. Kikapcsoltam a wifit és hagytam a lant és máris minden oké. Lehetséges, hogy a CE, ha mindkét kapcsolat aktiv, akkor a wifit részesiti előnyben a lannal szemben? Most wifi inaktív, netre ugy sincs szükségem és igy etherneten keresztül csatlakozik és még a magas bitrátájú filmek is futnak simán.
-
Manimaci
tag
Srácok, valaki megteszi, hogy leírja miként tudom wifin keresztül látni és használni a pc-re kötött hdd-t? Sehol se találok erre leírást. A pc felöl már tudok a Ce-ben olvasni irni, de a pc-n lévő filmeket sehogy se jövök rá hogyan láthatnám Ce-n!?
-
Manimaci
tag
válasz
Véreshurka #71910 üzenetére
Én úgy tudom, hogy az s922x soc erősebb, mint egy s905x3 és nekem az utobbi van, amit eddig CE alatt (itt teljesen ki van használva a hardwer teljesitménye) csak egy 10bites Suzumya, illetve a 4k 60fps tudta megizzasztani úgy, hogy kissé akadozott a lejátszás. Még a 120Mbps se kottyant meg a procinak, pedig az már olyan, amit sose találsz filmeknél. Ott kb 30-60Mbps az átlag, függöen a vodeó tipusától.
De amugy itt [link] letölthetőek igen jó teszt videók. -
Manimaci
tag
válasz
Véreshurka #71903 üzenetére
Ncore/Letöltés/Film/Hd-hun és a keresőbe beírod UHD. Kidob több százat és a legtöbbnél van egy-két perces sample is, igy nem kell visszatöltéssel szenvedni.
-
Manimaci
tag
1000es a pc, az biztos, több helyen is (gyártó honlapján is) utánsnéztem. Viszont kicsit kattintgattam a gépen a hálozati adapter beállításaiban és találtam egy "WOL és leállitás kapcsolati sebesség" pontot, ahol a Nincs lassitás-t jelöltem ki, illetve "Prioritás és WLAN" pontban a WLAN engedélyezve-t. Nem tudom mik ezek pontosan, de most hasít a hálón is a film.
Teszteltem mindenfélével és szuperül játsza mindet.
-
Manimaci
tag
-
Manimaci
tag
Nos, ma beüzemeltem az X96 max+ 4/32Gb + Gbites boxot, bekötöttem a hálozatot, kábelen és pont ugyanugy akad, szaggat, hosszú percekig tölt be a 4k videóknál.
A laptopon az ethernet gigabites, igy nem tudom hol lehet a hiba. Esetleg van a CE-ben vagy a win10ben valami, amit be kell állitani, hogy megfelelő sebességgel küldje az adatokat?Ui: az X99 max+ 4/64 valószínüleg fake ramos lesz tényleg, mert az X96on süvitenek a játékok android alatt, amik az X99en akadnak piszkosul.
-
Manimaci
tag
válasz
Beni2360 #71830 üzenetére
Én most frissitettem az ethernet kártya illesztőjét, 2015-ös volt még.
Holnap újra tesztelem majd.
Amugy ki lehet kapcsolni a the movie database addont? Nekem nagyon nem kell ez a csicsa, amit csinál miután összekapcsolom a géppel. Simán elég lenne, ha lenne egy könyvtár és onnan választanám ki a filmet, mint amikor pl usb-n keresztül van rajta a winyó. -
Manimaci
tag
Most tesztelem épp a Gbit-es lant. Sikerült nagynehezen megosztanom a filmes mappát, minden szuper, erre elindotok egy 4k Hdr-t és olyan lassu, hogy minden 5 mpben 15mp tölt. Ez komoly, hogy ennyit tud vagy valamit még kell csinálni?
X99 Max+ boxon. -
-
Manimaci
tag
Üdv!
Valaki használ Emuelec-et CE alatt? És esetleg van leírás, hogy Kodi alatt miként kell telepiteni az add-ont, illetve honnan lehet letölteni a .zip fáljt hozzá?
-
Manimaci
tag
Érdekes, hogy az erősítő bekapcsolja, ezek szerint HDMI-n keresztül. Nem épp pozitív tulajdonság. Beállítom a tétlenséges alvásmódot, de akkor gondolom ki-be fog kapcsolgatni alvó módba is.
Nfsu17: Kipróbálom, de ha úgy nem kapcsol be az ok, de attól még nem jó, hogy máskülönben meg visszakapcsol. Mi ez a WOL?
-
Manimaci
tag
Felmerült egy érdekesség. Hiába kapcsolom ki a boxot (X99max+) kb egy perc mulva bekapcsol magátol. A CEC le van tiltva. Mi okozhatja ezt? Kikapcsoló gomb Leállitásra van állitva, de ha CE-n belül menüből kapcsolom ki akkor is ez van.
-
Manimaci
tag
Nos hát kicsit tesztelgettem a lejátszási menüket és rájöttem, hogy nagyon túl van bonyolitva a hangsáv és felirat váltás. Nincs erre esetleg valami egyszerübb megoldás!? Pl a távirányitó valamelyik gombjára rátenni a hangot, másikra a feliratot?
Amugy is kellene egy kis javitás, mert a vissza gomb halott, helyette az egér gombon van a vissza. X99max+ box.
Van esetleg leírás a remote.conf variálására? Vagy coreelecen belül lehet ezt konfigurálni? -
Manimaci
tag
válasz
Beni2360 #71594 üzenetére
Köszi, igy még egyszerübb lesz.
Nem sejtettem hogy ennyire bonyolult a mai világban egy hálozati összecsatolás wifin.
Ma megyek az X96-ért amugy, postán van bent, ugyhogy ma vagy holnap azt is feltelepítem és akkor lesz tesztelés hőfok terén. Bár még az X99nél be kell másolnpm a vfd.conf-ot, mert kimaradt a telepités elött, ezért kell a hálozat. -
Manimaci
tag
Köszönöm mindenkinek a segitséget!
Igy már biztosan összejön a dolog.
-
Manimaci
tag
Azért várd ki a végét. Nem sokkal később irtam, hogy érdekes mód a CE 4GB-os dtb-vel indult és annyit is lát benne. Szétszedni mondjuk ezért nem fogom, mert amire nekem kell, arra a 2GB is elég lenne, de a CE infójában azért bízok.
Amugy a CE Kodiban ha a lejátszási felbontásokat nem jelölöm ki vagyis a white list üres, az mit eredményez?
Egy hálózati kérdésem is volna: engedélyeztem a Sambát és Ssh-t, kapcsolódva van a box a wifire, de az azonos wofon lévő laptopon a hálózatban nem látni! Van amit a win10-ben is meg kell csinálni ehhez vagy a boxban még kell valami?
Illetve van olyan add-on, amit érdemes telepíteni hogy a videók lejátszása jobb legyen vagy alapból is minden benne van hozzá!?
És végül: létezik, hogy nincs a repoban az Openvfd!? Vagy csak én ne, találom? Ha nincs, akkor hogyan lehet feltenni?
[ Szerkesztve ]
-
Manimaci
tag
válasz
nfsu17 #71548 üzenetére
Na most próbálom a CE telepítést. Érdekes egy dolog van itt. Elsőre azt a device tree fáljt próbáltam, amelyiket itt mondta egyik társunk, az sm1...odroid_c4.dtb-t és nem fogadta el. Hibát irt bootnál. Most a rendes s905x3...4gb...1gbit-eset irtam rá és már a CE kezdőoldalán vagyok.
Akkor most lehet mégse fake!? Mindjárt jelentkezem, ha megtalálom itt a memória kijelzést.
-
Manimaci
tag
válasz
nfsu17 #71546 üzenetére
A másik boxot elkavarta a posta, talán holnap meglesz.
De máris egy újabb hiba android oldalon az x99-el. Miért van az, hogy rádugok egy 3,5"os 1TB winyót (aminek saját tápja van) és miután felismeri, kiirja a tárhelyen belül és szinte azonnal azt irja, hogy biztonságosan eltávolitva és törli a listából!
Egy 64GBos pendrivet próbáltam még, azzal nem volt baj.
-
Manimaci
tag
Na megvolt a tesztelés. Fake ramos! 2gb az X99 max+ 4/64-es. Akkor ez már több mint gyanus, hogy nem véletlen.
-
Manimaci
tag
Épp az imént ért hozzánk az X99 max+ 4/64Gb-os boxom, ugyhogy egy-két óra múlva én is rádobom a memória ellenőrző appot és az eredményt megírom. Igaz, nekem ez tartalék gépként lett rendelve, mert ma hozza a posta a X96 max+ 4/32Gb-t is. Ettől még remélem, hogy nem fake a ram a 99ben sem.
-
Manimaci
tag
Nem értem mi a problémád!? Az openvfd-vel kapcsolatban kérdeztem, hogy miután azt telepitem, kell-e valamit benne állitgatni!? De ha elkerülte a figyelmemet egy hozzászólás, ami erre irányult volna, akkor bocs, de egyébiránt nem érzem indokolatlan kérdésnek.
A vfd.conf fálj hovarakását már értem, le is zártam.#Divan
Köszönöm, ezt szerettem volna megtudni.[ Szerkesztve ]
-
Manimaci
tag
Srácok, kissé összekeveredik az ember a sok választól, mert hol ezt irjátok, hol azt.
Én is most állok a telepités elött és eddig azt mondtátok, hogy a gyökérkönyvtárba kell másolni a remote.conf-ot, de mostmár emlegetnek itt .config(files) könyvtárat is. Akkor most mi is a jó!? A vfd.conf esetén is ez a kérdés.
-
Manimaci
tag
válasz
nfsu17 #71399 üzenetére
Igen, a Te hozzászólásaid voltak a pozitiv visszajelzések. És most, hogy leírtad, h a stabil CE-vel is működik, igy már nyugodtabban állok neki.
Én filmezésre fogom használni csak (nem lesz neten, meg hálozatról játszás se, se letöltés vagy miegymás), de abból a jobbakat nézem, mint 4k, HDR10 vagy épp magas bitrátájú 1080p bd50 iso. Ezek meg ugye a True-hd és a Dts-hd-ma-val járnak együtt. -
Manimaci
tag
Üdv!
Végig olvastam az összes x99 max plus-os hozzászólást és egy fórumtársunkat kivéve, akinél elvileg működik szépen a CE, nem találtam biztos infót arról, hogy most akkor jó vahy nem jó ez a box!? Nekem mindenképpen CE-vel menne, mert a True-Hd hang az alap a BD50-es iso-nál és ugye Androidon ez elvileg nem megy ki hdmi-n. Már úton is van egy ilyen box, igy jól esne a megnyugtatás, hogy már a múlté az, hogy nem működött rendesen a CE rajta. -
Manimaci
tag
válasz
DroiDMester #71297 üzenetére
Köszönöm a részletes választ!
Még annyi, hogy remote.conf és vfd.conf fájlokat hol találhatok hozzá!?
-
Manimaci
tag
válasz
DroiDMester #67566 üzenetére
Szia! Megkérdezhetem, hogy ez a box melíik CE-vel működik rendesen? 9.2.2 stabillal is? Illetve a dtb melyik jó hozzá? Tudnál nekem linkelni hozzá?
Illetve hosszabb tesztelgetés után mik a tapasztalatok? Nálam 1080p iso bd-k, illetve 4k HDR hevc(x265) filmek, Dts-hdma/TrueHd hanganyaggal lesznek játszva, másra nem fogom használni. -
Manimaci
tag
Én úgy olvastam itt a fórumon, hogy ezek a Magicsee N5 boxok hamisak. Vagyis a soc nem s905x2-3 hanem sima s905w csak meghakkelték hogy s905x-nek lássák a rendszerek. Rendeltem én is, aztán olvastam itt utána, azonnal töröltem a rendelést.
Nem tudom ennek lehet.e köze ehhez, de hátha.
Látom megoldódott azóta.
[ Szerkesztve ]
-
Manimaci
tag
Volna egy olyan kérdésem a szakikhoz, hogy BD50-es filmet, ahol nem iso a fájl hanem bdmv+certificate könyvtár van a letöltésben, azokat miként lehet lejátszani CE Kodiban!?
-
Manimaci
tag
Üdv!
X96 max+. Androidon a játékokkal miként lehet játszani, ha csak a gyári táv van a boxhoz? Létezik, hogy abnak gombjaival mennek vagy csak gamepad/billentyűzet/egér segítségével lehet játszani?
-
Manimaci
tag
Üdv! Lehet kissé banális kérdés, de Coreelec alatt uhd bluray ISO (BD50) fájlokat le lehet játszani egyszerűen? Vagyis, mint pl számitógépen, csak szimplán kiválasztom a megnyitás menűpontban, oszt kész!?
-
Manimaci
tag
Tudnál nekem linket berakni ide, mert a coreelec oldalon csak a 9.2.2 stabile gomb van, az meg nem!tudom melyik frissités.
#Blakey
Köszönöm. Elolvastam mindent azon az oldalon. Nem a telepitéssel lesz problémám, hanem nem találom a coreelec oldalén ehhez a boxhoz való device fáljt pl. Létezik, hogy miután kiirom sd-re ott a device tree mappa már tartalmazza ezt a boxot?[ Szerkesztve ]
-
Manimaci
tag
Üdv!
Egy X96 Max Plus 4/32G boxhoz melyik Coreelecet kell letölteni? A device listában ez nem szerepel. Tudnátok egy linket adni? Illetve a devices tree-hez és a remote-hoz is? Nagyon megköszönném! -
Manimaci
tag
[link] Egy ilyen gamepad jó lehet a boxhoz android játékokhoz?
[ Szerkesztve ]
-
Manimaci
tag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ezeken a tv boxokon, CE mellett miként lehet játszani? Venni kell hozzá kontrollert vagy megy a távval is pl?
-
Manimaci
tag
válasz
blakey #69896 üzenetére
Ez megnyugtató, azt hittem hogy vészesebb a helyzet. Mondjuk én csak filmnézésre (Fhd, Uhd) fogom használni, arra se folyamatosan. Gondolom, ha ne adj isten túlmelegszik, akkor lekapcsol biztonságosan, nem!?
Tápot honnan érdemes beszerezni? Illetve milyen paraméteres a táp, amit venni kellene!?Fjc: ez jól hangzik.
[ Szerkesztve ]
-
Manimaci
tag
Sziasztok!
Olvasom sok helyen itt, hogy hajlamosak melegedni (túlmelegedni?) az olcsóbb boxok? Ez mennyire gyakori?
Most rendeltem egy X96 Max Plus s905x3 4/32gb-os boxot. Ezzel van már tapasztalat ezen a téren?
Illetve ha megoldás kell a melegedésre, akkor mi a legjobb? Pl hűtőborda? Ha ez, akkor azt a procira mivel kell rögzíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Synology NAS
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot II. (Avagy miért
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Path of Exile (ARPG)
- Hálózati / IP kamera
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5700X / RTX 4060 / B450 / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- DDR5 GAMER PC! - AMD Ryzen 5 7600 - RX 6800 16GB - 16GB DDR5 - 500GB Nvme SSD - 700W 80+
- Mid gamer pc! Ryzen 5 5600GT/RTX 3070/32GB Ram/1TB SSD/Be quiet 700W/B450
- GAMER PC - RX 6800 16GB - i5 12400F - 16GB DDR4 - 500GB Nvme SSD - 700W 80+
- MID Gamer PC-m eladó! RTX 3070/I7-9700K/32GB RAM 3600mhz RGB/Thermaltake 750w/Asus Rog Z390/1TB SSD